Путин върна войските от границата с Украйна в базите им

"Неонацистките сили в Украйна водят война срещу мирните граждани"
19 май 2014 12:45, Елка Василева
350
Путин върна войските от границата с Украйна в базите им
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин разпореди войските, участвали в учения близо до границата с Украйна (в Ростовска, Белгородска и Брянска област), да се завърнат в базите си, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

Заповедта предвижда тези части да продължат бойната си подготовка на полигоните край съответните бази.

Президентът на Русия "приветства първите контакти между Киев и привържениците на федерализацията с оглед установяване на пряк диалог, в който да участват всички заинтересовани страни", се казва в съобщението.

Още по темата

Русия приканва незабавно да бъдат спрени "наказателната операция" и насилствените действия, да бъдат изтеглени войските и всички натрупани проблеми да се решават единствено по мирен начин, посочва пресслужбата.

Във връзка с продължаващата "наказателна операция" в Украйна напрежението в тази страна нараства, констатира Кремъл, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Ситуацията в Украйна бе обсъдена на оперативно съвещание с членовете на руския Съвет за сигурност, проведено днес от президента Владимир Путин в Сочи преди отпътуването му за Китай, уточни говорителят му Дмитрий Песков. Обсъдени са били и други актуални международни проблеми от дневния ред на преговорите, предстоящи в Шанхай.

Неонацистките сили в Украйна водят война срещу мирните граждани в страната, отбеляза Путин преди посещението си в интервю за китайски медии, пише БТА. С Китай "сме на общо мнение, че е недопустимо да се преразглеждат резултатите от Втората световна война", заяви руският лидер. "Последиците ще са крайно опасни; показват го днешните трагични събития в Украйна", каза той.

"Естествено ще се противопоставяме и занапред на опитите за фалшифициране на историята, за героизация на фашистите и техните помагачи, очерняне паметта и доброто име на героите освободители", увери руският лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ясно се видя, че тероризма идва от москва. НАТО трябва да удари русия!!!
262
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали бяха велики и непобедими жалките руснаци. Хахаха. Донецк и Крим винаги са били в Украйна и ако трябва със всички възможни средства ще се върнат на Украйна. Май вече на руснаците ще им стане тесничко. Дано по скоро НАТО да отмъсти на тъпите и гадни руснаци.
261
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До б.ю.б.ю. Другарю, вие това го повтаряте от 70 години, само че не САЩ и западна Европа, а любимия ви СССР и налагания от него социализъм отидоха на бунището на историята!
260
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РФ просит НАТО провести заседание Совета Россия-НАТО до выборов в Украине.Кво става бе тов. Путин, откога такъв голям руски богатир (цели 163 см) като тебе започна да се моли на най-омразната на Русия организация НАТО. Какво толкова важно имаш да казваш, та не можеш да чакаш до 27 май, ами трябва еднага да има среща с НАТО? Аз знам причината стотиците убити руски диверсанти в Славянск и Крематорск, а може вече и да са хиляди.
259
7
 
5
 
! Отговори
Мижитурката Путин преди 9 години
Изглежда, че вече никой не бръсне за слива Путин. Вече 5-ти път гланокомандващия на Русия заповядва на Шойгу да изтегли руските войски от границата с Украйна и никой не иска и да чуе какво казва главнокомандващият камо ли пък някой да му изпълни заповедта.
258
9
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Я, мина полунощ и във форумното пространство под строй напъплиха всякакви русофобски гадини и неидентифицирани твари. То плюсове, минуси, маршове, поеми, Вагнер... 5 милиона българи били претопени... друг *** пък наскоро писа, че комунистите в СССР избили 200 милиона души. Фа-*** Фа-нтазии от 1001 нощ...
257
7
 
16
 
! Отговори
Лилипутин преди 9 години
Опорни точки до всички русофили и друга платена и зомбирана от Кремъл ***:1. Руските войски наистиан се преместиха по казармите си. Само че преди това преместихме казармите по-близо до Украинската граница.2. Не е вярно, че руските националисти които се бият в Източна Украйна, изпитват недостиг на доброволци. Вече сме приготвили два автобуса изнасилвачи, педофили и *** които да се присъединят. Но имаме нужда от водка. Липсата на водка ни изправя пред хуманитарна катастрофа!
256
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това което правите е все едно да отидете да пикаете на паметника на Левски!Как не ви е срам?!
255
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Из "Предсмъртно писмо на Васил Левски"(За русофилите, понеже са ***, ще им кажа, че това е един ВЕЛИК БЪЛГАРИН)цитат:Аз не веднъж съм ви казвал: Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби. ----------Жалко, че няма вече истински българи като Левски.Всеки си мисли, че Русия има вълшебна пръчка, ще я размаха и вече няма да е бедна държава с имперски амбиции и едва ли не Русия ще полива само България с мед и масло.А историята показва друго - винаги ни е ограбвала!
254
4
 
12
 
! Отговори
СССР преди 9 години
Альоша1) Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки2) Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки.3) После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!4)Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила.
253
4
 
9
 
! Отговори
СССР преди 9 години
5) После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси!6) Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка7) Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.
252
8
 
6
 
! Отговори
адам преди 9 години
братска Русия няма кака да продава евтин газ на измислената еврейска държава.Братска Русия е против евреина батенберг.Достоевски ясно е записал какво чака Русия ако освободи братятата славяни,ако не беше Русия през 1885 турците щяха да са в пловдив,ако не беше русия нямаше кой да плати комисионите на фердинанад,ако не беше русия нямаше да имаш енергетика,металургия и машиностроене а *** и баща ти нямаше какво да ядат
251
5
 
14
 
! Отговори
ахахахахах преди 9 години
И тия които изтъквате, че Русия била освободила България, можете ли да ми кажете защо тогава Русия е била против съединението на България?После ще ви напомня, че Стамболов иска подкрепа от Истанбул, не от Русия.И после ще ви напомня, че през Първа Световна Война сме съюзници с Турция (който е достатъчно *** за да не знае това, поне да потърси в Гуугъл!) а Русия ни напада на 2 фронта (Добруджа и Македония).Сори, ама май фактите говорят, че с *** сме по-големи братушки, не с руснаците.
250
1
 
0
 
! Отговори
тъподИВА преди 9 години
е..а Пр......А пак неправилно преразказа тази *** и нещастна женица, ама и ние вече не и обръщаме внимание, то да беше нещо друго, ама то акъл как да и го налееш
249
3
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Всички комунисти искат на льосьогньома да му лижат клитерутина!!!
248
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русофили, толкова много факти, подкрепени с документи и с какво ли не ви се показват.Поне малко срам не изпитвате ли?
247
3
 
1
 
! Отговори
мо6е преди 9 години
защо толкова много незнайно какви българи отиват на запад,за евреите е ясно да крадат и мошеничестват,както и ***,Тоест *** и евреи са най първи емигранти забравих шикси ,Така евреите наричат гойските *** ,който за тях са всички гойски жени.Защо ,обаче българи искат да са имигранти,защото искат да са бездомници и без родници а този който няма дом и род той няма и бъдеще
246
3
 
9
 
! Отговори
СССР преди 9 години
Братска Русия продава на братска България два пъти по скъпа газ от други европейски страни,братска Русия е против обединението на братска България с източна Румелия,Русия не приема кирилицата че е българска и забранява честването на 24 май през 50 те години на миналия век.Русия обявява война на България на 05. 09.1944год.за да може като победителка да принуди България да изплаща репарации дълги години,като веднага една влакова композиция с 32 тона банково злато заминава за Москва.Русия заповядва на България да се изтегли от Македония и Гърция след 2-та световна война и така се откъсва от Бълг
245
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЪН ОТ ЕС И НАТО !!!!! РАМО ДО РАМО С РУСИЯ ЕВТИН ГАЗ И НЕФТ АТОМНИ ЕЛЕКТРОЦЕНРАЛИ И РАБОТА ЗА БЪЛГАРИТЕ ! ВЪН НА ЕС ОТ БЪЛГАРИЯ
244
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! ВЕЛИКАТА РУСКА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО