Ако спечели вота, Порошенко ще отиде първо в Донбас

В Донецк и Харков протестират срещу изборите
Обновена: 25 май 2014 16:30 | 25 май 2014 16:29, Елка Василева
22
Ако спечели вота, Порошенко ще отиде първо в Донбас
Петро Порошенко. Снимка: Reuters

Кандидатът за президент на Украйна - депутатът и крупен предприемач Петро Порошенко - изрази надежда, че ще победи още на първия тур на изборите, предаде ИТАР-ТАСС.

Надявам се изборите да имат само един тур, каза той пред журналисти в една от избирателните секции в Киев.

Още по темата

На въпрос какво ще е първото, което ще направи, ако спечели изборите - дали ще посети Москва или Брюксел, Порошенко отвърна: "Ще отида в Донбас".

Над 5000 души, участващи в митинг срещу президентските избори в Украйна, се събраха пред резиденция на най-богатият украинец, бизнесмена Ринат Ахметов, предаде ИТАР-ТАСС. Протестиращите скандираха "Екскурзия!" и "Ахметов - враг на народа!".

На 23 май прокуратурата на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) заведе дело срещу Ахметов по две обвинения - за неплатени данъци и за опит за сваляне на властта. На 19 май Ахметов призова служителите в компаниите си да излязат на протест и обяви, че е категорично против Донецката народна република.

По-рано днес на митинг против президентските избори и политиката на киевските власти в центъра на Донецк се събраха над 2500 души. На него дойде и министър-председателят на самопровъзгласилата се ДНР Александър Бородай. На площада пристигнали осем товарни камиона "КАМАЗ", в които имало бойци на опълченския батальон "Изток". Събралото се множество ги приветства с аплодисменти, а от трибуната председателят на сепаратисткия Върховен съвет в Донецк Денис Пушилин благодари на бойците за помощта и за това, че охраняват ДНР.

Няколкостотин души се включиха в митинг срещу президентските избори в страната и в град Харков. Участниците носеха плакати с текст "Избори без избор" и ""Не" на кървавите избори".

Събралите се заявиха, че не признават резултатите от днешните избори, тъй като за тях легитимният президент е Виктор Янукович, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до АзКиев направиха груба грешка с атаките срещу източна украйна ....никаой не иска да му влизат с войска ..да го стрелят ...да го принуждават да решава ...Руснака /Украинеца има мни=ооого по силно развито чувство за свобода и демог=крация от Европейците ....те просто не са манипулирани така както в европа се манипулира обществото ,,,Освен това имат една характерна черта за СЛАВЯНИТЕ.....да се подчиняват ...но да се съмняват ..Тук Киев и США сбъркаха мнооого ....
19
0
 
2
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Азтака си мислиш ти ..на реферндума имаше избирателна активност над 80% ...покажи ми къде има избирателна активност повече от 70-75 % .. категорично всички бяха против КИЕВ...не за отцепване ...а против влатите в киев.. Донбас е най гъсто населения район в УкрайнаОдеса само чака сигнал ...и са готови и те там 40-50% са руснаци ...и мнооого чужденци...одеса е следващата република ...с новия съюз" Новая русия " ..още мнооого области ще се отцепят ...никой не иска да идват и да го стрел
18
2
 
0
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До майорскиАбе, хора! Не виждате ли, че тези самозванци дори с оръжие в ръка не могат да съберат повече от 5 хиляди човека на протест срещу президентските избори! Не разбирате ли, че населението не ги иска! В България няколко човека бяха в състояние по интернет да съберат в пъти повече протестиращи! без дори да са партия! Без да имат власт! А тия самозванци - държат, уж, цялата власт - а не могат да съберат 5 хиляди човека на митинг!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Spored men v Ukraina niamat mnogo varianti za izbor. Ako reshat da se podchiniat na EEUU y UE e mnogo iasno kakvo shte stane y v protiven sluchei gi ochakvat teroristitechki grupi, s drugi dumi "Ukrainska Prolet".
16
0
 
6
 
! Отговори
майорски преди 9 години
Няма да отиде в Донбас това е ясно ..ДОБРИЯТ СЦЕНАРИЙ: .ще телефонира с Путин....ще Покани Премиерите на Донбаската народна република в Киев....ще сключат споразумение ...и ще федерализират Украйна....като я заявят че тя няма да влиза нити в ЕС ино в НАТО...ЛОШИЯТ СЦЕНАРИЙ ...Ще осъществи среща с ръководителит на Донбас ..ще тръгне на саморазправа с Донбас ...ще вкара Украйна в спирала на разединенеие и упадък ...даже милярдите му няма да помогнат ...
15
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Ех,земляци...май всички ще се окажем наивници!Ако този олигарх спечели изборите и си стиснат ръцете с Путин-руският газ пак ще потече.А,това е необходимо за посредническият % и от двете страни.Западно-украински националисти са против Ярош,считат го за продажник и американски агент,"***"!В Юго-изтока рускоизичното население се "по-разочарова"от политиката на "изчакване"от московските политици,а хора загиват ежедневно от наказателните акции.ЕС също смени плочата,САЩ се правят на много строги..
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще отиде... и няма да се върне...
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако спечели вота, Порошенко ще отиде първо в Донбас"Да се готви Донбас за съпротива, че преди него (Порохенко), за да му осигурят "безопасност" идват танковете и БТР-ите, хеликоптерите и подпалвачите на невинни.За какви "избори" можем да си говорим?
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Прасенко най-добре да си стои в къщи ,така поне ще остане жив!!
11
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До първо в ДонбасМирните? Ти луд ли си? Пратените руснаци с 15 годишен опит по горещи точки са мирни?
10
1
 
12
 
! Отговори
БМ-30 преди 9 години
Абе той ще отиде /или поне ще направи опит/, но дали ще се върне? Тези майдановски кратуни не разбраха ли, че тези хора повече не искат да живеят с тях в една страна, където се обстрелват села и градове с миномети, оръдия и каквото там още може да стреля в укр. армия, да не говорим за зверствата в Одеса, където живи бяха изгорени 48 човека, някой от които нямат нищо общо с федералистите, просто са били част от персонала на проф. дом.
9
1
 
23
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Първо ще отиде в вивА Тел / чети обратно / да го помажат и му дадат последни инструкции !
8
2
 
24
 
! Отговори
за възрастни преди 9 години
Ако спечели вота, Порошенко ще си купи 100 броя памперси за възрастни и ще отиде първо в Донбас!
7
2
 
28
 
! Отговори
първо в Донбас преди 9 години
Ако спечели вота, Порошенко ще отиде заедно с "Правый сектор" първо в Донбас, да стреля с калашника по мирните демонстранти!
6
2
 
14
 
! Отговори
дрън преди 9 години
Преди това да изпрати 200-300 тона шоколадови бонбони с всус на барут.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще отиде,но може и да не се върне.
4
1
 
28
 
! Отговори
ЕвроGAY преди 9 години
Вземи си вазелин,и повечко презервативи да не забременееш при визитата.
3
0
 
32
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Да отиде с хеликоптер в Славянск и това ще е едно от най-кратките президнески мандати в историята
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ковчег....
1
0
 
33
 
! Отговори
Радо преди 9 години
Късно е ....