До 2019 г. безработните в света ще са 213 млн. души

30% от младите са без постоянен доход
27 май 2014 08:03,
14
До 2019 г. безработните в света ще са 213 млн. души
Снимка: Reuters

Броят на безработните в света ще нарасне с 3,2 милиона души през тази година, като общият брой на хората без работа ще достигне приблизително 203,2 милиона души. Тази прогноза се съдържа в доклад за заетостта, огласен днес от Международната организация по труда (МОТ), предаде ИТАР-ТАСС.

Според експертите на МОТ след пет години, т.е. през 2019 г., броят на безработните се очаква да нарасне до 213 милиона души. Основен фактор за този процес не е влошаващата се глобална икономическа ситуация, а нарастването на икономически активното население, особено в развиващите се страни.

Високо остава равнището на младежката безработица, показват още данните. Тринайсет на сто от хората на възраст между 15 и 24 години нямат постоянни доходи. Това се равнява на 73,6 милиона млади хора, което е с 4,1 милиона повече спрямо 2007 г.

Докладът е публикуван преди предстоящата 103-а сесия на Генералната конференция на Международната организация на труда (МОТ), която се открива утре, посочва агенцията.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA MU MISLQT BOGATITE,OT TQX STE SE VZIMA,GOLQMO KRADENE STE STANE
10
1
 
2
 
! Отговори
беден преди 9 години
do 12: пий си хапчетата, седни си на *** и не чакай да ти падне торба пари на готовонамери начин и забогатей (щом парите са ти толкова важни), с плюене по форума само няма да стане, това ти го гарантирам
9
1
 
11
 
! Отговори
asd преди 9 години
Мисля, че няма година в която милиардерите да не увеличават общото си състояние. Това е достатъчен факт, че средната и бедната класа поемат негативите на въпросната "глобална икономическа ситуация" (звучи като онзи лозунг "Да живее международното положение!"). Скоро хората ще тръгнат масово на лов за богаташи. Тогава ще разберът грешката си, но ще е късно.
8
2
 
2
 
! Отговори
Готвят ВИ ЗА ВОЙНА преди 9 години
Нека този път да докажем на Бог,че няма да воюваме и да се избиваме.Братя,Деница иска да направи нова революция,нова война.Иска кръв,за да покаже,че неговото царуване на тази земя не е свършило.Има ли смисъл всичко пак да се повтори?Война(гибел за едни и епогей за други),епогей,война,разцвет, война... и така до безкрай.Докажете на Бог че не се страхувате да гладувате в Неговото име.Защото след поста идва изкушението на Сатаната,а именно кръв за пари.Не се страхувайте и откажете.
7
3
 
16
 
! Отговори
:) преди 9 години
Работа дал Господ. Само мързеливците не работят. Да, гадно е да си беден, но още по-гадно е да си беден, мързелив и със самочувствие.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не се притесняват ако има последователи все още пора ще открие 250 000 работни места!
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изчакал 40 денонощия.Само анализирал случващото се.Тогава разбрал,че е необходимо да се разкрие,понеже само истинска вяра може да ти даде живот без вода и храна 40 дни. Предложил богатства,власт,корони.Само трябвало да му се поклони.Тогава Иисус,който от 40 дена не бил ял и пил отказал.Блясък в очите му се появил и Деница помислил, че е успял го изкуши.Всъщност Христос разбрал колко тежки дни очакват този свят и му се насълзили очите понеже е обичал хората.
4
4
 
7
 
! Отговори
до 1 то5но така преди 9 години
лежат вкъщи и 4акит на родителите си да ги хранят, чакат да вземат многото пари от 4ужбина.
3
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Az poznavam 2 vida hora.1. Takiva koito niamat s kakvo da se nahraniat.2. Takiva koito niamat vreme da se nahtaniat. .Vsichko e vapros dokolko choveshkia um znae da balansira potrebnosti i sposobnosti
2
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2019 г. безработните в света ще са 213 млн. душиAko matkata na jenata pobejdacva sveta s rajdaemost posledvana ot potrebnosti i lipsa na sposobnosti tova shte bade rezultata. LOSHO!
1
17
 
4
 
! Отговори
Бай тоз преди 9 години
Безработни са само мързеливците, които искат да не работят много и да вземат много. Такива вечно ще си намират оправдания , че няма работа.