Сепаратистките власти в Донецк издирват наблюдателите от ОССЕ

Не изключват изчезването им да е провокация на Киев
30 май 2014 07:25,
29
Сепаратистките власти в Донецк издирват наблюдателите от ОССЕ
Снимка: БТА

Властите в самопровъзгласилата се Донецка народна република търсят изчезналите наблюдателите от ОССЕ и не изключват възможността изчезването им да е провокация от страна на Киев, заяви пред журналисти премиерът на ДНР Александър Бородай, цитиран от Франс прес и ИТАР-ТАСС.

"Точна информация за местонахождението на групата от мисията на ОССЕ засега няма. Нашите силови структури активно ги издирват", отбеляза той. Не е изключено това да е провокация, за да бъдем несправедливо обвинени, че сме ги отвлекли, каза Бородай.

Няколко часа по-рано самопровъзгласилият се за кмет на източноукраинския град Славянск Вячеслав Пономарьов съобщи, че изчезналите във вторник четирима наблюдатели - датчанин, естонец, турчин и швейцарец - са задържани от т.нар. народно опълчение. "Задържахме ги. Знаем къде са, те са живи и здрави", каза Пономарьов за агенция Интерфакс, допълвайки, че бунтовниците проверяват дали наблюдателите не са имали разузнавателна мисия.

"Да, наистина. Съветвахме представителите на ОССЕ в настоящия момент да се въздържат от придвижване из бойните обекти, но те не приеха този съвет сериозни и бяхме принудени да ги задържим, каза говорителка на Пономарьов.

Според нея впоследствие се изяснило, "че някои от задържаните нямат никакво отношение към мисията на ОССЕ. Те са задържани до установяване на всички подробности, каза тя. На въпрос за местонахождението им говорителката на сепаратистите каза, че не са в Славянск.

Според източник на ОССЕ, пожелал анонимност, изчезналите наблюдатели са задържани в съседната на Донецк Луганска област.

Бородай се разграничи от твърденията на Пономарьов и се пошегува, че "народният кмет" на Славянск има склонност да преувеличава нещата.

Група от 11 наблюдатели на ОССЕ бяха задържани за кратко на 28 май в Донецка област. Сред тях имаше и двама българи.

Проруските бунтовници в Славянск държаха седем наблюдатели от ОССЕ в продължение на осем дни, преди да ги освободят на 3 май, припомня АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ОССЕДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До българинАбе, у ред ли си? Откъде те е изкарала ***, та още не можеш да се измиеш от родилната си мръсотияы? Дано нямаш деца, че такива като тебе са по-заразни и по-опасни от СПИН-а. Между впрочем, май те е ударил вече в мозъка.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кои са тия българи да ги питаме това война ли е или "сдържани действия"Прави са хората да проверяват, какво каза ОССЕ за Одеса "наши представители там е нямало и не можем да кажем какво е станало" а в ютуб видео от сблъсъците на улиците и там ясно се вижда автомобил на ОССЕ.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре се гъбаркат със запада! Научили са правилата на информационната война!
24
0
 
8
 
! Отговори
до сороса преди 9 години
Давай....вече заработи 1.80лв.....остават ти само още 3.20лв. дерзай за потомците на Дарвин.
23
1
 
7
 
! Отговори
ту...ту....ту.... преди 9 години
До българинБи трябвало да си доста"мек"--нали обичаше Кончита...
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаххах сороското *** дето се пише "българин" направо бълва огън и жупел през *** си, чак ушите му пушат. Какво стана, дилъра още ли не ти е донесъл дозичката, или ти резнаха хонорара, заради "лоши резултати" по форумите? :D
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До иво 21:И ти ли квичиш на умряло, хомосексуалистче червено? Що не вземете с 20 (ако не сте едно и също) да се срещнете и малко да се забавлявате един друг ***, по съветски?
20
16
 
4
 
! Отговори
българин преди 9 години
До 20:Вонящ червен *** съветски, не ще ти говоря, ами мусурата ти ще натъпча в *** ти съветски. Разбра ли, смрадлива съветска твар? Докато има такива като тебе да защитават убийците и мародерите на ***, ще ви тъпча мусурите в говната, до откат. Смрадливо, пълзящо комунистическо животно!
19
3
 
9
 
! Отговори
иво преди 9 години
До до "българин&quНе му отговарай на соросчето--тотално е изтрещял---все едно мълния го е ударила по-кратуната---вече сънува червени петолъчки.....
18
5
 
11
 
! Отговори
до "българин&qu преди 9 години
"Чие "забрана" нарушавали бе, *** руско-съветско? "Не ми говори с такъв тон бе пикльо! Не знам колко ти плащат, ама явно не се справяш добре и нервичките ти не издържат вече. Забраната е от Донецк и Луганск, а отвличанията са предупреждение да не се изпращат представители в момента, затова след като ги отвлекат и проверят, ги освобождават. Ако имае мозък за 5 стинки в кратуната си, щеше да се поинтересуваш как са завършили предните отвличания.
17
10
 
4
 
! Отговори
българин преди 9 години
До Анонимен 17:Чие "забрана" нарушавали бе, *** руско-съветско? На вашия "кмет" ли? Че той, какъв е, че да забранява?
16
11
 
5
 
! Отговори
българин преди 9 години
До Анонимен 13:Чеченските катили няма да ви помогнат. Те ружат успешнто само пияни *** тикви. А се оказа, че и те не могат да ви траят, та онзи ден ви обградили малко, разтребили ви "барикадите" с булдозери и ви взели мародерската плячка от супермаркета до летището. А докато вие, блядите, сте мародерствали, украинците избили стотина чеченски убийци. Та така, руски *** смрадлив.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ако са ги отвлекли, е предупредително и скоро ще ги пуснат живи и здрави, вече няколко пъти става така, защото нарушават забраната да посещават този регион. Последния път отвлечените се оплакваха, че нямали нямали достъп до интернет...Обаче ако не се появят, считайте че това е чиста провокация, в източна Украйна едва ли имат интерес да въвличат по-мащабни действия срещу себе си с убиването на официални лица.
14
9
 
5
 
! Отговори
българин преди 9 години
До алчо-10:За смрадливи червени *** като тебе НЯМА ПО-ПОЛЕКА. Човек трябва да ви тъпче в калта, докато престанете да мърдате и остане само вонята ви.
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11:"Руската ярост" можеш да се я завреш в червения дирник. Украинците и на Бандера, и на Петлюра преди него ви разбиваха и избиваха КОГАТО И КАКТО СИ ПОИСКАТ, защото сте пияна *** убийци, мародери и изнасилвачи. Сега, при ***, сте същата трагедия. Пак ще дрищите кръв с "руска ярост".
12
1
 
5
 
! Отговори
алчо-10 преди 9 години
До Анонимендо 10 А по-полека,че ще се размажеш по клавиатурата.....толкова ли нямаш 5 лева за цигари и кафе......та пишеш *** тези.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега наред са чеченците, които ще резнат манерките на фашистите, които разпалиха война за да угаждат на западните терористи.
10
6
 
5
 
! Отговори
българин преди 9 години
До Анонимен 8:Абе, смадливо влечуго червено, какво провокация като ВАШИЯТ "КМЕТ" САМ, БЕЗ НИКОЙ ДА ГО КАРА СИ ПРИЗНА, ЧЕ ВАШИТЕ РАЗБОЙНИЦИ - сепаратистите на *** СА ЗАДЪРЖАЛИ НАБЛЮДАТЕЛИТЕ ДА ГИ "РАЗСЛЕДВАТ", ЗАЩОТО НЕ ИЗПЪЛНИЛИ ЗАПОВЕДТА НА "КМЕТА" ДА НЕ ИДВАТ. А после ви се "загубиха", защото вече бяхте наакани.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със сигурност турчиновците, майдановците и фашистката хунта в най-скоро време ще гризнат дръвцето. Само наивник може да воюва под носа на Русия и да се надява на успех. Само, който не е изпитал руската ярост може да си го позволи.
8
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен :Вонящ червен ***, разбойниците на ***, дето "опазват" жените и децата, завзеха ОБЩЕСТВЕНИ и ДЪРЖАВНИ сгради като ТАКА ИЗЛОЖИХА НА ОПАСНОСТ същите тези жени и деца, а украинската армия започна да стреля по разбойниците МНОГО ПО-КЪСНО, за да ги прогони от сградите и блокираните от тях транспортни възли. Путреловите разбойници ИЗПОЛЗВАТ ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА КАТО ЖИВ ЩИТ. Те са МНОГО ПО-ЛОШИ ОТ ФАШИСТИ, каквито в Украйна днес НЯМА. А Порошенко, Лукашевич, Кучма и пр. са си комунисти.