НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна

Расмусен определи изборите в Сирия като фарс
3 юни 2014 14:28, Елка Василева
240
НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна
Андерс Фог Расмусен. Снимка: архив, Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен призова Русия да върне Крим на Украйна. Присъединяването на Крим към Руската федерация е незаконно, не го признаваме и за нас полуостровът е част от Украйна, призоваваме Русия да го върне, заяви той пред журналисти.

Настояваме за пълно оттегляне на руските войски от украинската граница, виждаме изтегляне, но все още има десетки хиляди войници в този район и присъствието им там е неоправдано, посочи генералният секретар.

Още по темата

Той определи руските военни действия в Крим като агресивни и незаконни и поясни, че украинската криза, на прага на НАТО, изправя пакта пред нова обстановка по отношение на сигурността, която изисква изработването на нови отбранителни планове.

Расмусен съобщи, че изготвянето на тези планове вече е в ход. Ще преценим какво още да направим; украинската криза показа, че обхватът на заплахите се разширява и става непредвидим, допълни той.

По думите му Русия е опитала да преначертае силово границите. Много е важно международната общност да окаже икономическа подкрепа на Украйна, заяви генералният секретар.

По отношение на планираната нова операция на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа" Расмусен изрази убеденост, че тя ще може да започне на 1 януари догодина. Преди около месец от Алианса изразиха опасение, че липсата на сключена договореност между пакта, Вашингтон и Кабул е на път да доведе до пълното изтегляне на западните сили от Афганистан. Планираме новата мисия от 1 януари 2015 г., но предполагам, че трябва да се подготвим и за изтегляне. Уверен съм, че правната рамка ще бъде налице навреме, каза Расмусен.

В отговор на въпрос за президентските избори в Сирия той заяви, че те са фарс. Те не са по международните стандарти за свобода, прозрачност и честност и вярвам, че нито един съюзник няма да признае резултатите, посочи генералният секретар.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
0
 
! Отговори
взривени тръби преди 9 години
Ако Десен сектор взривят тръбите (те са доста!) ЩАТнИТЕ ще взривят поне трима техни камандири. Няма ПО-ГОЛЯМА услуга и за България, и за Останалия свят от това. Хей, Поток, здравей, здравей! Юг-Поток, ти нов и весел ...
175
1
 
0
 
! Отговори
тромавото Нато преди 9 години
Имаше един виц за камилата, дето останала неизядена от лъва, защото не се засмяла на един много смешен лъвски ВИЦ. Чак след 3 дена разцепила гората от тричасов смях, след като разбрала смешката.
174
1
 
5
 
! Отговори
NKS преди 9 години
Куче което лае не хапе :)
173
2
 
7
 
! Отговори
асд преди 9 години
Ей *** какъв си ти, че ще казваш кое е законно и кое не. Ти на велика Русия да не се правиш на важен. Мишко няма да стане този път ще ядете боя виждам аз.
172
11
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Мaйдaн зa руските *** тук, ВЕЛИКA УКРAЙНA е зa мен пример, дaден ни от Бог!
171
11
 
4
 
! Отговори
става интересно преди 9 години
Десен сектор заплаши да взриви тръбите на путин ,ако не се изтеглят от КримБез парите от газта рускинчетат пак ще въртят кавали за по 20 евро в бардаците на ЕС
170
4
 
12
 
! Отговори
Хектор преди 9 години
Настояваме за пълно оттегляне на руските войски от украинската граница........КОЙ СИ ТИ БЕ САТАНИНСКА ПОДЛОГО идва армагедон за ВАС.......
169
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Расмусен да си купи един вибратор че е нещо нервен май,неприятно е когато военната мощ на Русия нараства със всеки изминал ден,а повечето в армията на НАТО да са само *** и наркоманчета ама така е Расмусен ще ти мине не се вайкай!Русия отново е световна военна сила номер едно и щете не щете трябва да свиквате с това!
168
1
 
17
 
! Отговори
Петко преди 9 години
България вън от ЕС и НАТО,България трябва да е в Евразийският съюз,заедно с братска Русия,която ни освободи от турско робство,която ни купуваше *** и вървеше икономиката на страната,която даваше напълно безплатно газ и петрол на България до 1986 година,да Русия за разлика от "великия"запад винаги е помагала на България!И най-важното,като манталитет ,култура и традиций ние сме много по-близки до Русия от колкото към тъпите наркомани от Америка!
167
1
 
9
 
! Отговори
Илиян преди 9 години
До мнение!По официалниа статистика средната заплата в Русия в момента е 1200 долара,а средната пенсия е 400 долара,същите се повишават всяка година!Стига бъркахте Русия по времето на Елцин с 80 долара средна заплата и Русия в момента при управлението на Путин!Четете момчета и тогава коментирайте ,а не на сляпо и каво сте чули от баби те си по адрес на Русия!
166
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Te mogat da si iskat mnogo raboti. USA tiene 151 voenni bazi izvun stranata y az iskam da izcheznat. Spored men, kolkoto vnimanie shte oburnat na tova koeto iskam, tolkova y Rusia shte oburne vnimanie na NATO
165
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aбе Расмусен ,ще заповядваш на жена си вкъщи!
164
1
 
32
 
! Отговори
Мавродинов преди 9 години
А пък ние призоваваме САЩ да върне на Мексико Флорида и Калифорния
163
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проба.
162
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя Мъгливец Намусен с конкурс за клоуни ли са го избирали?Смешките не му се получават!(И трябва да спре да се налива!)
161
1
 
44
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен призова Русия да върне Крим на Украйна. Присъединяването на Крим към Руската федерация е незаконно, не го признаваме и за нас полуостровът е част от Украйна, призоваваме Русия да го върне, заяви той пред журналисти."И как па така се произнесе, че е незаконно?Значи когато на САЩ и НАТО им изнася хората имат право на самоопределение, както беше в случая с Косово, а когато не им изнася, както е сега случая с Крим -- нямат! Двойни стандарти...
160
1
 
38
 
! Отговори
123 преди 9 години
А САЩ незабавно да върнат Тексас на Мексико!!!
159
1
 
16
 
! Отговори
ТуТМаник преди 9 години
ДО ЗЕЛКА ГЛУПИЛЕВА Ей , УРУТТТТТТТ неземен - ходи врътни една сФирка на Обонго на маймунския хобот ЦИОНИСТКО САТАНИНСКА *** ....То не че на Обонго , дори и да не бе ти УРУТ НЕЗЕМЕН ,щеше да му стане - ОН Е НА ДРУГИО БРЕГ ......За тези ЛЪЖИ ти пожелавам на ВСИЧКИ РЕЛИГИЙ пъкнали се по Земята във АДА да им гориш ВО ВЕКИ ВЕКОВ
158
4
 
25
 
! Отговори
Баш Натувец преди 9 години
Аз пък предлагам на руснаците да подарят цялата си европейска част на Прахченко, Турчина и Яйцето.А Сибир да се подари на САЩ за да могат свободно да си точат я нефтец, я газ, бол диаманти, злато и всички залежи.На Путин и останалите руснаци им е достатъчна Чукотка - нека да ходят там да развъждат елени и да се занимават с риболов.Ей на това казвам аз нов световен ред.
157
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО ли хахахаха