НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна

Расмусен определи изборите в Сирия като фарс
3 юни 2014 14:28, Елка Василева
240
НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна
Андерс Фог Расмусен. Снимка: архив, Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен призова Русия да върне Крим на Украйна. Присъединяването на Крим към Руската федерация е незаконно, не го признаваме и за нас полуостровът е част от Украйна, призоваваме Русия да го върне, заяви той пред журналисти.

Настояваме за пълно оттегляне на руските войски от украинската граница, виждаме изтегляне, но все още има десетки хиляди войници в този район и присъствието им там е неоправдано, посочи генералният секретар.

Още по темата

Той определи руските военни действия в Крим като агресивни и незаконни и поясни, че украинската криза, на прага на НАТО, изправя пакта пред нова обстановка по отношение на сигурността, която изисква изработването на нови отбранителни планове.

Расмусен съобщи, че изготвянето на тези планове вече е в ход. Ще преценим какво още да направим; украинската криза показа, че обхватът на заплахите се разширява и става непредвидим, допълни той.

По думите му Русия е опитала да преначертае силово границите. Много е важно международната общност да окаже икономическа подкрепа на Украйна, заяви генералният секретар.

По отношение на планираната нова операция на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа" Расмусен изрази убеденост, че тя ще може да започне на 1 януари догодина. Преди около месец от Алианса изразиха опасение, че липсата на сключена договореност между пакта, Вашингтон и Кабул е на път да доведе до пълното изтегляне на западните сили от Афганистан. Планираме новата мисия от 1 януари 2015 г., но предполагам, че трябва да се подготвим и за изтегляне. Уверен съм, че правната рамка ще бъде налице навреме, каза Расмусен.

В отговор на въпрос за президентските избори в Сирия той заяви, че те са фарс. Те не са по международните стандарти за свобода, прозрачност и честност и вярвам, че нито един съюзник няма да признае резултатите, посочи генералният секретар.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ са готови да хвърлят не само Украйна, но и цяла Европа във война срещу Русия, за да запазят своята водеща роля в еднополюсния свят, и долара, като основна валута.
135
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е война, която САЩ водят с чужди ръце, чужди жертви и с най-малки разходи. "Нека се избиват помежду си.". Това изтренираха по време на Втората световна война. По същия начин започнаха и след краха на СССР - в Югославия, Ирак, Либия, Сирия, Египет, Турция. И сега в Украйна. Но целта продължава да е Русия.
134
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен168 Кой ще гониш Те искат да интегрираме *** ти ще ги гониш...
133
4
 
30
 
! Отговори
Чиборатор преди 9 години
НАТО, американски ***, чувате ли се какво говорите, долни демагози ... Косово признахте, Крим не. В Украйна порно-изборите признахте, в Сирия не ... Покрай кризата в Украйна и последните слепци видяха, че ЕС, НАТО, ООН, ПАСЕ са чиста проба американски слуги, изпълняват заповеди от Вашингтон !!!СРАМ и ПОЗОР !!!
132
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъдещето на България е в Европейския съюз и НАТО. За съжаление, няма да ни пуснат в Шенген, докато не изгоним *** и комунистите - едните в Индия, другите - в Русия!
131
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Косово могат да признаят, Крим не могат. Е че каква е разликата и в двата случая имат да признават незаконен референдум. Как в Косово признаха незаконен референдум, а в Крим не могат. Да не би да са забравили ... ? ... не знам ...
130
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
161 - ***, като чуете НАТО се насирате от страх за майка-Русия!---------------------------------Не знам за отрепките, ама аз като чуя НАТО и се сещам за Кончита :)
129
4
 
22
 
! Отговори
иадсмо преди 9 години
абе расмусен ти да не обърка Русия със Сърбия или със сирия или пък с либия или пък с ирак след като избихте сума ти невинен народ въведохте ли прословутата си демокрация. Защо призовават американците да се изтеглят от либия за обикновенните американци говоря на ли свалихте диктатора още избиват вашите войници в ирак и афганистан.защо признахте косово бе алабаш кочани Путин ще ви оправи ще ви вкара двата крака в един ботуш.Щях да забравя защо напълниха гащите морячетата от ам.флота в черно море
128
10
 
3
 
! Отговори
мнение преди 9 години
до 160В окупираната Руска територия от 1876-та година наречена сега Република България.А това,че е била окупирана трритория са го написали Руски генерали и чети история ,въпреки ,че са я фалшифицирали по угода на окупаторите от Москва все има нещо останало.
127
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
149 - Върнете Косово на Сърбия------------------Точно така, нека да се върнат в Сърбия и тогава Крим да се върне в Украйна!Ама няма да стане! :)
126
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко пъти и колко по-дипломатично трябва да се каже на НАТО да си **** ******? Няма да има натовски бази в Крим и е време да свикнат с този факт. Ако не се бяха появявали американските демократи в Украйна, сега всичко щеше да си е по старому...
125
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, като чуете НАТО се насирате от страх за майка-Русия!
124
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 156:----------Изглежда Крим е населен с агенти на Путин, защото на референдума(който беше незаконен но пказателен за желанието на хората) всички гласуваха със 'ЗА'
123
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 157:-------Сещаме се! Затова ми е жал за хората там!Учавстваха в театъра
122
8
 
21
 
! Отговори
Петканчо петканчев преди 9 години
Господа бивши комунисти-червени *** и номенклатурчици от соца,а днес със децата си-първи-задниколизачи и връзвачи на обувки на колониалния запад,дето сте против съединението на Крим с Русия-подарен 1954г на украйна от тоталитарния съветски вожд Хрущов-кой първи започна с рязането от независими страни на парчета от баницата и къде бяхте през 1999г когато изрязаха косово и отровиха с обеднен уран не само сърбите,но и нас,за да може шиптърите наркотрафиканти да са независими?господа ***,може би и Съединението от 6.09.1885г го обявявате за незаконно по своята логика?Погледнете се са
121
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно от първите неща, които Порошенко направи, идвайки на власт, беше да блокира /временно/ споразумението за асоцииране с ЕС. Не знам дали се сещате и знаете, но за АБСОЛЮТНО същото нещо, направено обаче от Янукович, започнаха данданиите на т.нар. Евромайдан... после ще ми приказват, че Русия била виновна?!
120
26
 
4
 
! Отговори
мнение преди 9 години
В Украйна и в други страни, включително и в България са се преселили руснаци, защото те не искат да живеят в Русия. В предприятието, където работех имаше много рускини и по време на банковия грабеж аз им питах: Защо не си стояхте в Русия? Отговорът бе, че каквото и да става тук, тук е по-добре отколкото там. Тези, което тръби Центъра, че руснаците в Украйна искат да се върнат в Русия, са агенти на Путин. Те организираха изборите в Крим, те бяха с маски, калашници и военни автомобили без отличителни знаци. Това е част от Вътрешните войски на Путин, които той прехвърли в Крим. Същите сега
119
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много искам да питам някой политик от САЩ - каква е разликата м/у Сърбия и Украйна??Защо не бомбардират Киев???Или по-скоро защо бомбардираха Сърбия???
118
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обаче ако не беше Башар ал Асад - нямаше да са фарс.Ами в коя държава наскоро имаше военен преврат - мисля, че в Тайван беше ...Та не видях и един от САЩ да каже нещо, там изглежда военният преврат е НЕфарс! :)Смях, смях ... и после защо хората се били отдръпнали от западната идея - ами като е една цървулска работа цялото нещо, какво да си мисля аз например - гледам човека който бомбардира Сърбия, сега когато Киев бомбардира източна украйна, е заспал и ще се събуди някъде след Киеските бомби
117
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо "демократично" корумпираме украинския президент и тези около него.С блокираните пари само в Западни банки,отпускаме кредити на Украйна....загриженост,освен това и лихви в/у...отпуснатите им собствени пари.Двойно,ако не и тройно,съдиране на кожите.За капак да свитнем морската база-Крим и Черно море.Чак пък такъв балък Путин не е,иначе сега щеше да има война и да нама планета.