НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна

Расмусен определи изборите в Сирия като фарс
3 юни 2014 14:28, Елка Василева
240
НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна
Андерс Фог Расмусен. Снимка: архив, Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен призова Русия да върне Крим на Украйна. Присъединяването на Крим към Руската федерация е незаконно, не го признаваме и за нас полуостровът е част от Украйна, призоваваме Русия да го върне, заяви той пред журналисти.

Настояваме за пълно оттегляне на руските войски от украинската граница, виждаме изтегляне, но все още има десетки хиляди войници в този район и присъствието им там е неоправдано, посочи генералният секретар.

Още по темата

Той определи руските военни действия в Крим като агресивни и незаконни и поясни, че украинската криза, на прага на НАТО, изправя пакта пред нова обстановка по отношение на сигурността, която изисква изработването на нови отбранителни планове.

Расмусен съобщи, че изготвянето на тези планове вече е в ход. Ще преценим какво още да направим; украинската криза показа, че обхватът на заплахите се разширява и става непредвидим, допълни той.

По думите му Русия е опитала да преначертае силово границите. Много е важно международната общност да окаже икономическа подкрепа на Украйна, заяви генералният секретар.

По отношение на планираната нова операция на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа" Расмусен изрази убеденост, че тя ще може да започне на 1 януари догодина. Преди около месец от Алианса изразиха опасение, че липсата на сключена договореност между пакта, Вашингтон и Кабул е на път да доведе до пълното изтегляне на западните сили от Афганистан. Планираме новата мисия от 1 януари 2015 г., но предполагам, че трябва да се подготвим и за изтегляне. Уверен съм, че правната рамка ще бъде налице навреме, каза Расмусен.

В отговор на въпрос за президентските избори в Сирия той заяви, че те са фарс. Те не са по международните стандарти за свобода, прозрачност и честност и вярвам, че нито един съюзник няма да признае резултатите, посочи генералният секретар.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
26
 
! Отговори
някакъв си секретар преди 9 години
Расмусен се мисли за генерал! Той не е никакъв генерал, а е само някакъв си секретар!
115
4
 
32
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Расмусен определи изборите в Сирия като фарс"А тези в Украйна ?"НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна"А човечеството призовава НАТО да се саморазпусне.
114
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върнете Косово на Сърбия.
113
2
 
18
 
! Отговори
българин преди 9 години
призовавам тоя да си гледа страната и да не се меси на другите в Европа благодарение на Америка в света стават войните благодарение на нея в момента и в Европа се водят такива , ако говорим за Октопод то Америка в момента е най големият такъв и май е дошло времето когато наистина би било редно поне един ЩАТ В АМЕРИКА ДА ПОИСКА СВОЯТА НЕЗАВИСИМОСТ та да ги видим тъпите американци какво ще правят и как ще устояват правата на народа и нацията си .
112
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз призовавам Расмусен да спре да повтаря като папагал едно и също, и да се занимава с организацията си, а не с политика.
111
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Призоваваме НАТО да си затвори базите в България!
110
3
 
30
 
! Отговори
Anonimen преди 9 години
тоя защо не призове да върнат съседите на България всички заграбени земи македония, беломорска тракия, западните покрайнини, северна добруджа и др.
109
3
 
29
 
! Отговори
БГ - не гледай тъпо! преди 9 години
Ама да, когато върнат Косово на Югославия!
108
3
 
42
 
! Отговори
ура! преди 9 години
А ние призоваваме САЩ да върне Америка на индианците, а черния вожд в Африка!
107
2
 
34
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
А аз ги призовавам да се разкарат от България тия мръсни дктатори.
106
2
 
28
 
! Отговори
BG преди 9 години
Дайте го жабока на чеченците!
105
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО като какви се изживяват, че диктуват на държавите какво да правят!Тази *** да си затваря миризливата уста! Чакай ти да върнат Крим на Украйна! Западняците наистина са загубили почва под краката си - плещят глупост след глупост!
104
1
 
23
 
! Отговори
Стига бе преди 9 години
Турция? Кипър?
103
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аууу е тоя е на бат Арни дедото. Били са му в повече хамериканските филми. Аве ейй чшшшш рамбооо, айде у дивия.
102
9
 
52
 
! Отговори
морски преди 9 години
България призовава НАТО да върне Косово на Сърбуя.
101
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТИЯ ОТ НАТО ПАК СА ПРЕЯЛИ С БАНАНИ ИЛИ ИМ СТИСКАТ ПРАШКИТЕ
100
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да раздаваш воени шамари на Русия е все едно че малко дете да шамароса Майк Тайсън!Няма как да стане!Ама в тоя нет всекакви *** има,сигурно в казарма не са ходили,ама коментират ли коментират,прочетете малко воена литература и тогава коментирайте,как се шамаросва воена сила като Русия!
99
6
 
25
 
! Отговори
**** преди 9 години
Този само ходи и *** като наритан,то и без това,друго не могат и да направят.Тези от нато незнаят ли,че крим е подарен на украйна от хрушчов,също украинец,и сега след разпада на ссср,русия си взема своето,до кога ще продължават с това?
98
5
 
24
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Расмусен, независимост на инуитите, които наричате ескимоси, народа на заграбената от датчаните Гренландия! Тази ледена земя има несметни богатства, огромен шелф, от който ще потече нефт, който да си продават самите те, а не да печели миникралството ви! Вие постъпвате с местните, както навремето янките с истинските американци. Поите ги с водка, знаейки, че тези хора имат друга биохимия и се напиват лесно. Защо не опитате този подход към българите? Защото сте слаби пиячи! *** сте, натовци!
97
3
 
27
 
! Отговори
rustam преди 9 години
русия ще върне крим когато евреите върнат палестина скоро.