НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна

Расмусен определи изборите в Сирия като фарс
3 юни 2014 14:28, Елка Василева
240
НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна
Андерс Фог Расмусен. Снимка: архив, Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен призова Русия да върне Крим на Украйна. Присъединяването на Крим към Руската федерация е незаконно, не го признаваме и за нас полуостровът е част от Украйна, призоваваме Русия да го върне, заяви той пред журналисти.

Настояваме за пълно оттегляне на руските войски от украинската граница, виждаме изтегляне, но все още има десетки хиляди войници в този район и присъствието им там е неоправдано, посочи генералният секретар.

Още по темата

Той определи руските военни действия в Крим като агресивни и незаконни и поясни, че украинската криза, на прага на НАТО, изправя пакта пред нова обстановка по отношение на сигурността, която изисква изработването на нови отбранителни планове.

Расмусен съобщи, че изготвянето на тези планове вече е в ход. Ще преценим какво още да направим; украинската криза показа, че обхватът на заплахите се разширява и става непредвидим, допълни той.

По думите му Русия е опитала да преначертае силово границите. Много е важно международната общност да окаже икономическа подкрепа на Украйна, заяви генералният секретар.

По отношение на планираната нова операция на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа" Расмусен изрази убеденост, че тя ще може да започне на 1 януари догодина. Преди около месец от Алианса изразиха опасение, че липсата на сключена договореност между пакта, Вашингтон и Кабул е на път да доведе до пълното изтегляне на западните сили от Афганистан. Планираме новата мисия от 1 януари 2015 г., но предполагам, че трябва да се подготвим и за изтегляне. Уверен съм, че правната рамка ще бъде налице навреме, каза Расмусен.

В отговор на въпрос за президентските избори в Сирия той заяви, че те са фарс. Те не са по международните стандарти за свобода, прозрачност и честност и вярвам, че нито един съюзник няма да признае резултатите, посочи генералният секретар.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
5
 
24
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
До АнонименБаце,би ли ми обяснил как се раздават шамари на държави като Русия?Ако не си гледал пусни си само парада на червения площад по случай денят на победата от тази година и тогава говори!Да НАТО може да шамаросва държавици като Сърбия,Ирак,Либия,Афганистан,но не и като Русия,щото все още ми се ще че Русия има най-големият ядрен арсенал в света и че междуконтиненталните им ракетите им като"Сатана"и "Булава"нямат подобен аналог в света и са не засичаеми за радари!
95
4
 
39
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
а що не призоват САЩ да върне Гуантанамо на Куба.. Американците си го взеха 1920 година без абсолютно никакво основание.. просто защото могат със сила. Кубинците от тогава се опитват да им го върнат и американците им отговарят със заплахи, санкци ии международно изолация.. а света мълчи ли мъчли.. По кажете ми по кой закон на международното право САЩ имат право да правят неща, които другите държави нямат.. Както се вика някой са прави. други са по прави.. аман от двуличници
94
2
 
25
 
! Отговори
rustam преди 9 години
пръъъъъъъъъъъъъъъъццццццццццццц уплашихме руснаците
93
2
 
24
 
! Отговори
До Ана Чапман преди 9 години
Спри да гледаш украински новини, те са фалшиви.
92
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
dolu amerikanskite zionisti bankeri dolu rotschildowata swolach
91
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боби, сус бре. Пррррр.
90
3
 
30
 
! Отговори
Военен преди 9 години
Призовавам Нато и САЩ да "накажат" Русия като изпратят някои кораб като Доналд Кук в черно море!Хихихи голям смях падна тогава с американската "мощ"-избяга кораба като попарен от черно море след като руският самолет му измитира атака цели дванадесет пъти,без да може да му се противодейства по някакъв начин,те руснаците да вземат да му блокират електрониката на американският кораб,не ги е срам значи!НАТО ще яде хурката с руската мечка!
89
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А когато 20те години на 20ти век САЩ си откраднаха Гуанатамо от Куба това законно ли беше ? На какво основание го взеха? АМи просто защото могат. 50 години кубинците си го искаха обратно и САЩ с какво им отговориха със санкции и международно изолация.. айде моля ви се..
88
1
 
28
 
! Отговори
SS преди 9 години
Сигурно "отбранителните планове" се замислят като нападение - т.е, превантивен удар. Отдавна САЩ се опитват да провокират Русия да влезе с войска в Източна Украйна, но Путин за момента не се поддава на провокациите. То не беше геноцида в Одеса, вчерашния авиационен удар срещу градско население посред бял ден. Няма да се учудя ако използват и химическото оръжие на Сирия, кото уж е утилизарано.
87
2
 
32
 
! Отговори
Лоша работа преди 9 години
Малко е закъснял г-н Расмусен, Крим отдавна отплува. Напоследък много налудничави изказвания взеха да се правят от разни политици, чак да го дострашее човек. Аман от войни, от въоръжаване, от заплахи и наказателни процедури!
86
5
 
8
 
! Отговори
Ана Чапман преди 9 години
Шокиращо! Две рускини заразиха с гонорея 220 украински войнициМедии съобщиха за нечувана посещаемост в местните кожни диспансериОпитът да си организират "културен отдих" в Херсонска област заведе в кожните диспансери рота украински войници. За това съобщава Новоросс.info, цитиран от Блиц. 220 млади мъже са изпратени за лечение с диагноза гонорея. Както отбелязва изданието, Съветът за безопасност на Украйна издирва две жителки на село Любимовка, Херсонска
85
2
 
32
 
! Отговори
тото преди 9 години
Расмусен или полудя или е уникално ***.............,наистина НАТО много ги боли че не те са в Крим.Относно изборите в Сирия е ясно че всичко което не им отърва е "фарс"...
84
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО няма какво да призовава ами трабва да почне да раздава шамари на руските мърсолковци, това е единствения начин да разберат какво им казваш. Докато сополите на Путин не се залепят на кремълската стена нищо няма да се промени в Русия.
83
6
 
3
 
! Отговори
Ана Чапман преди 9 години
Този да мълчи щот товарищ Путин ще пусне Чапманките по плажовете у БГ да източат семето и омаломощят гларусите Русофоби.Пред путинската армия всички се надървят ама после бързо им омеква либовния мускул.
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
HAHAHAHAHAHAHAHAH. PALIACHO.
81
3
 
26
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
НАТО да призове САЩ да върне Аляска на Русия. Щото ако някой не знае- тя е руска и е била дадена под наем за 99 години, които са изтекли!САЩ водят изключително нагла и безпардона политика, от позицията на силата. Но с Русия май си намериха майстора. Жалкото е само, че плацдарма на евентуален конфликт би бил Земята, на която живеем. Иначе ако внезапно вземат да изчезнат.. е.. да кажем, че останалите хора няма да скърбим кой знае колко.
80
2
 
25
 
! Отговори
Bg преди 9 години
Е такива *** като тоя трябва д а будат осакатявани заради изказванията им и опита за вувли4ането във вовнв конфликт каккто Русия така и страните от ЕС !!
79
1
 
16
 
! Отговори
EU Акбар преди 9 години
До Тоя е луд 96Момента е много подходящ българските политици да внимават какво става ,че при ескалиране на конфликта може да понесат народната любов както през 1944-1945г. когато доста виснаха на бесилките за нема и нищо а децата им да ги оплакват!
78
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО- лицемери ,вече на цял свят му е ясно ,че се стремите пак да заграбвате нови територии.Защо НАТО не погледнат на добрия индианския народ , за земите им който са окупирали американците.Бог да ги срази тези американски -еврейски лъжци,който служат на сатанаил. Смили Боже и ни защити от тези кръвопийци на народи
77
3
 
31
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
а тоя *** на снимката защо не призове Турция да върне Северен Кипър например?или ааа, забравих, това със Северен Кипър беше сценарий на НАТО. извиня'ам съ!