Четирима убити при артилерийски обстрел на украинските сили в Славянск

Сред загиналите е едно дете
8 юни 2014 18:13, Елка Василева
24
Четирима убити при артилерийски обстрел на украинските сили в Славянск
Снимка: архив, Reuters

Украинските сили за сигурност обстрелваха с артилерия центъра на град Славянск, при което загинаха четирима души, включително дете, заяви представител на местното „опълчение“, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му снаряди са засегнали домове, мебелна фабрика, ресторант и съобщителни връзки. Той каза, че има и "много пострадали от наранявания от осколки".

Според него по време на обстрела в центъра на града имало много хора, а в храм на площада тъкмо завършвала празнична служба.

Властите в Киев заявиха, че петима души от осемчленния екипаж на украински самолет, свален на 6 юни от „опълченци“ в района на Славянск, са загинали, а трима са се спасили.

Пресслужбата на специалната операция на Киев в Източна Украйна каза, че става въпрос за военно-транспортен самолет "Ан-26".

По-рано пресслужбата на "народния кмет" на Славянск Вячеслав Пономарьов заяви, че опълченците са свалили разузнавателен самолет "Ан-30".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** а защо в кавички "много пострадали от наранявания от осколки" какви сьмнения имаш, да не би че хората сами са си нанесли раните