Проруска партия спечели изборите в Южна Осетия

"Единна Осетия" се обяви за присъединяване към Русия
9 юни 2014 07:47,
18
Проруска партия спечели изборите в Южна Осетия
Снимка: Reuters

Проруската партия "Единна Осетия" печели произведените вчера парламентарни избори в грузинската сепаратистка област Южна Осетия, предаде ДПА, като се позова на изборните власти. Тя получава 44 процента от гласовете при преброени около една трета от подадените бюлетини.

"Единна Осетия" се обявява за референдум за присъединяване на непризнатата от международната общност република към Руската федерация.

Още поне две партии са преодолели 7-процентовата бариера за влизане в 34-местния парламент на Южна Осетия. Това са "Единство на народа" и "Нова Осетия".

Парламентарните избори в Южна Осетия протекоха при строги мерки за сигурност. Де факто границата с Грузия ще остане затворена до днес.

Вчера Европейският съюз даде да се разбере, че не признава легитимността на тези избори. "ЕС подкрепя териториалната цялост и суверенитет на Грузия и не признава конституционността на днешните избори в сепаратисткия регион Южна Осетия", се посочва в изявление на външнополитическата му служба.

Южна Осетия се отцепи от Грузия след военен конфликт в периода 1992-1993 г. след разпадането на Съветския съюз. Тбилиси никога не е признавал независимостта на подкрепяната от Москва сепаратистка област.

През 2008 г. Русия и Грузия водиха война за Южна Осетия и сега регионът на практика е под руски контрол. Руската федерация призна областта за независима държава, но примерът й бе последван от само още няколко страни.

Някои анализаториха направиха паралел между руските военни операции в Южна Осетия през 2008 г. и Украйна сега. През март Русия си навлече гнева на международната общност и най-вече на Запада, след като анексира Крим въз основа на резултатите от произведен на украинския полуостров референдум.

Анексирането на бедната Южна Осетия, която страда от висока безработица, лоша инфраструктура и корупция, обаче би било тежко финансово бреме за Москва. В резултат много наблюдатели смятат, че Кремъл няма да предприеме такъв ход, въпреки масовата подкрепа за присъединяването към Руската федерация сред 55-те хиляди жители на грузинската сепаратистка област. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
нео преди 9 години
До до 6Да в Русия не навсякъде е ОК, в селата на майната си е тежко. Но цената е ниска задлъжнялост и плавно увеличаване на доходите. Няма сравнение положението при Путин и Елцин....Путин увеличи БВП на глава поне 3 пъти. За справка цветущият Запад ни се струва по уреден но това е с цената на огромни заеми и печатене на пари, което обаче по всички икон.закони ще доведе до фалит и то много скоро. Така че 50 год. т.нар успех на западния модел след 20 години няма да го има. За това ги е страх от П
16
0
 
3
 
! Отговори
иван преди 9 години
Da hodiat-отивай да миеш кинефи в европа и недей много знай
15
1
 
4
 
! Отговори
иван преди 9 години
само едно се питам -ние Българите ако минем към Русия какви ли ,ще бъдем в очите на *** и велика европа
14
3
 
3
 
! Отговори
Da hodiat преди 9 години
Ми да ходят при Руснаците. Те нали и сега са си с тях. Още по-бедни ще станат. И Крим ще стане по-беден, а после ще искат кримчани и осетинци да се върнат при другите си страни, които ще са по-богати, ама НАААААА. Нагледен комунистически просъветски пример - Северна Корея. А Южна Корея са светлинни години напред в сравнение с тях :D
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** даде заден за къде къде по богати и смислени области кат Донецк и Луганск та за Южна Осетия ли ще се трогне. На тези им предстои дълги години на глад и мизерия, както впрочем на всичко подвели се по акъла на Русия, (справка България, Украйна, Беларус :)
12
9
 
7
 
! Отговори
do 6 преди 9 години
Изпусна Санкт Петербург, който е прекрасен. Всъщност, всичко, строено по време на монархията, е прекрасно. Просто си личи гнусното комунистическо строителство и съсипването на тази държава откъм архитектура.
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Вчера Европейският съюз даде да се разбере, че не признава легитимността на тези избори."Тия като не им изнася и все не признават :) Смешници...
10
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Капиталистите крадат и обуват по целия свят народите, а комунистите - само своя си народ
9
5
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
В Русия има много градове, а това, че ти не си отворил атласа да ги видиш е твой проблем. А в провинцията на Русия е като в провинцията на България - беднотия, мизерия и терор. Та не знам ние откъде го вадим това самочувствие, като пълна дупка
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дреме ми за комунистите.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да им изпратим и нашите сидерасти за ръчичка с комунистите!
6
2
 
2
 
! Отговори
Loshko преди 9 години
Леле "голям проблем"
5
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То в Русия има два града, Москва и Владивосток. Всички други са пълна скръб, има затънтени градчета, които още не знаят дали войната е свърпила да не говорим, че голяма част нямат пътища...Направете си една екскурзия из Русия ама не само в Москва ... обиколете малко да видите този "рай"
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kakoe shtastie " Osetiq popala v RAI ".
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм червен, но не харесвам американската намеса по целия свят и кражбите и убийствата им.
2
16
 
8
 
! Отговори
Коки преди 9 години
КГБ в действие (и червените ***-***, пак са изпълзяли от дупките)
1
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората си искат с Русия, веднага станаха сепаратисти. Всички които не са със западните антихристи, се подлагат на присмех. Но и тяхното време ще дойде.