САЩ пращат самолетоносач в Персийския залив

Това се прави, в случай че решат да предприемат военна операция в Ирак
Обновена: 14 юни 2014 21:42 | 14 юни 2014 21:41,
53
САЩ пращат самолетоносач в Персийския залив
Снимка: БТА

Съединените щати ще изпратят самолетоносач в Персийския залив, с който да разполагат, в случай че решат да предприемат военна операция срещу сунитските джихадисти, които предприеха офанзива в Ирак и заплашват столицата Багдад. Това предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Пентагона.

Заповедта е била издадена от министъра на отбраната на САЩ Чък Хейгъл, за да имат американските въоръжени сили повече варианти за избор, ако им бъде наредено да действат, "за да защитят американските граждани и интереси в Ирак".

Самолетоносачът "Джордж Х. У. Буш" ще навлезе в Персийския залив от северната част на Арабско море, където се намира в момента. Той ще бъде придружен от крайцера "Филипинско море" и ескадрения миноносец "Тръкстън" - два американски военни кораба, които са снабдени с управляеми ракети.

Съобщението бе направено в момент, когато иракските сили за сигурност подготвят контраофанзива срещу ислямистите в северната част на страната. Днес иракската армия и полиция си върнаха част от загубените позиции, като превзеха три града близо до столицата Багдад, предаде Франс прес, като се позова на техни представители.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: САЩсамолетоносач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да не дойде СУ-то и да има посиране
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имат пращат, който няма се напива от мъка :)
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей разкъсаха се тия кептанАмерика, носач натам, носач насам.За извънработно цакат ли им, да не се разбунтуват носачите че ще стане страшно - единия двигател натам, другия насам.
31
2
 
11
 
! Отговори
щорм преди 9 години
галям праз по време на сирииската криза миналата годинав персииският залив имаше пет аметикански и френски самолетоносачи и какво иранците умряха от смях позорно си подвиха опашките самолетоносачите вече могат да плашаш само брегът на слоновата кост ненужно и скъпо оръжие повече пропагандно психологически фактор
30
2
 
17
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
На Русия не и са необходими самолетоносачи - те не водят войни по цял свят в защите на измислени "интереси".А доближилите се до техните територии са ужасно уязвими за техните оръжия. Още от 60-те години бяха направили "Каспийски звяр" - екраноплан. Наричаха го "Убиецът на авионосците".Та той вече е в оставка.Понеже има много по-нови и съвършени оръжия за защита.Американците просто ги разсмиват с дрънкането на оръжие и показването на мускули.Случая с "Доналд Дък" - пардон! - Хук, е показателен.
29
5
 
9
 
! Отговори
зико преди 9 години
Как ще се намесват във вътрешните работи на Ирак,ха да видим ЕС ще им наложили санкции. Русия и Китай обезателно трябва да наложат санкции на янките.
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самолетоносачите са обсадна техника. И са фактор, но само срещу държави без тактически ядрени ракети. Както се намират във вода, далече от суша и градове, какъв е проблема да му треснеш една 10 килотонна боммбика? Ударната вълна ще засегне само ескорта му. няма да заразиш ничия територия. Наличието на ядрено оръжие прави самлетоносачите скъпо, но безсмислено удоволствие.
27
4
 
4
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
до половината писали...Такова невежество няма аналог на планетата.Русия има един самолетоносач - Адмирал Кузнецов.
26
18
 
7
 
! Отговори
До 41 преди 9 години
И като се събуди....... Бутилката от водка празна , *** те боли и езикът ти е изтръпнал и в устата имаш вкус на дрисък от развален квас, а между зъбите имаш банкнота от две стари рубли. А межвременно крайцера масква станал на падводная лодка курск.
25
3
 
13
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Чарли, руснацитеако решат да потопят нещо, няма да е консервена кутия която може да всява страх, във жени и деца.
24
7
 
24
 
! Отговори
tt2 преди 9 години
на руснаците самолетоносачи не им трябват - пращат крайцера Москва и самолетоносачите стават купчина ламарина, която не смее да припари
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tezi hamerikansi hodqt kato si iskat po zemnoto kalbo! Planetata vse edno e tqhna. Rqdko nahalna naciq!
22
7
 
19
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Невероятно е как тъпата,заграбена чрез вековен индиански геноцид на краварите над индианците територия никога не е било застрашавана от която и да е страна.Въпреки това *** винаги "виждат" по някои и друг враг,срещу когото да насочат цялата си "демокрация" и "свобода".Абсолютни нещастници.Северна Корея и Иран не им играят по свирката и американците се нервят.Вече над 70 години създават военни условия,от които изкуствената им икономика яде.Чък Хейгъл в министър на САЩ,а решава за Ирак.***
21
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците, освен да дишат прахта на американците, за друго не стават!
20
5
 
9
 
! Отговори
rumen72 преди 9 години
"за да защитят американските граждани и интереси в Ирак". това е. тия ще разделят ирак на две части и там ще стане страшно.
19
16
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Тук не мога да си кривя душата и съм изцяло ЗА това Американците да изсипят една градушка от ракети върху тия амуджи ! Вместо мащабни учения , е сега може да разкършат барута :)
18
7
 
21
 
! Отговори
Класов враг преди 9 години
Ислямистите както са тръгнали с бодра крачка, да не си приберат и самолетоносача като трофей...
17
3
 
8
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До Adam1966 10 Оказа се тези рашки не правят самолетоносачи защото това е обсадна техника за далечни колонии и не им влиза във военната доктрина! Ако искат да извършват военна операция го правят мълниеносно както за последно се случи в Грузия!Ами ние финансовите анархисти никога не довършваме нещата както трябва а си оставяме тлеещи конфликти за да ги разпалим когато е необходимо!
16
2
 
3
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Ще пратят един дрононосач , ама ако бяха против джихадистите щяха да реагират преди няколко седмици !
15
3
 
28
 
! Отговори
Тамбов преди 9 години
Почнаха кюрдите да стоплят че ги крадът с цените на нефта... И стана война... Оня ден обамчик каза че няма да праща войски обаче от както се вдигна цената на борсите бързат за война... Нека пак ме псуват сащофилите ама те си го знаят че е така всичко е за нефта!!!