САЩ призова Кремъл да изтегли войските си от границата с Украйна

Вашингтон продължава да е убеден, че Москва подкрепя сепаратистите
21 юни 2014 16:22, Красимир Ангелов
49
САЩ призова Кремъл да изтегли войските си от границата с Украйна
Снимка: Reuters

Съединените щати няма да приемат присъствието, нито намесата на руски войски в Източна Украйна, предупреди Белият дом.

"Ние следим отблизо ситуацията. Няма да приемем под никакъв претекст използването на руски въоръжени сили в Източна Украйна", заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест, цитиран от AFP.

Говорителят изрази безпокойство във връзка със съобщенията, че Русия увеличава числеността на войските си до границата с Украйна. По думите му това става въпреки изявленията на представители на Кремъл, че става дума за укрепване в тези райони само на руските гранични сили.

"Тези войски нямат никакво отношение с граничните войски", посочи представителят на Белия дом, предава БТА.

По-рано помощникът на руския президент Юрий Ушаков заяви, че няма увеличаване на числеността на руските войски до границата с Украйна. "Укрепва се само контингентът на граничарите, защото обстановката на границата ни тревожи", изтъкна представителят на Кремъл.

Съединените щати продължават да са убедени, че Русия "подкрепя сепаратистите" в източна Украйна и продължава действията, водещи до дестабилизиране на обстановката в тази страна, коментира Джош Ърнест. По думите му, Русия може да изиграе конструктивна роля за уреждането на кризата в Украйна, но засега от Москва постъпват "смесени сигнали" относно нейната политика и намерения.

Още икономически и политически новини от света четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
35
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЙКО прати русофиките там където трябва
12
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кои са САЩ в случая? Световен полицай ли? Украйна американски щат ли е? Няма ли право Русия да предвижва войски където си поиска на собствена територия? Ами аз искам САЩ да си изтеглят всички военни плюс базите им в редица европейски държави. Някой ще ме чуе ли?
11
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ призова Кремъл да изтегли войските си от границата с Украйна, ние пък искаме ботуша на световния джандарин да се махне от Ирак, Афганистан, Либия и най-вече от България ."Американските" ТЕЦове в Марица изток продават 15 пъти по-скъпо ел.енергията отколкото Козлодуй и дерат българина на живо, но според една ВИП мутра това е братска помощ ?
10
1
 
30
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Огромната задокеанска военна база на евреите си доизживява дните. Евреите вече са стъпили здраво в Европа и са ги оставили на самоизчезване. Не случайно им назначават такива *** да ги управляват както и в България, - в Гватемала даже не е дотам. Едно куче когато умира най хапи, затова няма да им пречат, че нали евреите се хранят с човешка кръв. Заливат ги с мексиканци, строят непрекъснато стени като в същото време потока расте. Нищо не се пише за милионите араби пристигащи организирано!
9
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кремъл призова САЩ да изтеглят войските си от целия свят!
8
2
 
41
 
! Отговори
Loshko преди 9 години
Майка ви да *** и американците долни. Лицемери гадни! Какво ще кажете за бомбандирането на руската граница и ранения митничар? Или за повечето от 80 украински избягали митничари търсещи помощ на руската граница? След такава агресия и провокация е нормално да се подсили границата!
7
0
 
41
 
! Отговори
tt2 преди 9 години
ти *** сащ да не дават акъл на Руските войски, които за разлика от тия на сащ са на своя територия
6
1
 
36
 
! Отговори
tt2 преди 9 години
в америка младото поколение се самоизбива в училища и университети - не слагам в сметката престъпленията извършени от възрастни. в европа бащи правят деца на дъщерите си ,избиват родителите си да им вземат пенсиите. това ли е демокрацията и прехвалените ценности на сащ и европа. извинете ме за израза но що не си таковате майките по европейски и американски стандарт господа управници,вие не ръководите а тласкате българия към гибел. всяко търпение си има граници.в момента България се справя сама
5
2
 
35
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 9 години
Мога ли да призова сащ да ме хване за шнура!
4
45
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живе е САЩ
3
3
 
49
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 9 години
сащ да се изтегли от света!
2
3
 
41
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
А Русия призовава хамериканците да изтеглет войските си от Ирак и Черно море и от къде ли не още, тези са на изживяване.
1
47
 
4
 
! Отговори
Прогноза преди 9 години
*** блядистан е на самотек от 100 години и върви към учебниците по история и динозаврите. Ако не разкарат лилипутин и не влязат в час, ще проходят скоро на 4 крака и ще бъдат отстреляни от онея с ориза.