Сепаратистите отхвърлиха предложеното примирие

Според тях Порошенко няма власт в източните райони
21 юни 2014 15:45, Екип на Bulgaria On Air
191
Сепаратистите отхвърлиха предложеното примирие

Сепаратистите в Източна Украйна отхвърлиха мирния план на президента Порошенко. Държавният глава предложи огънят да бъде прекратен за 7 дни, но сепаратистите отговориха, че Порошенко няма власт в Източните райони.

Както Dnes.bg съобщи, украинският президент Петро Порошенко в петък обяви едноседмично примирие и спиране на огъня срещу проруските сепаратисти, но и ги предупреди да не използват това време, за да се подготвят за нови военни действия.

"Днес, на 20 юни, трябва да започне прекратяването на огъня. То ще продължи до 27 юни", обяви Порошенко. Срокът от седем дни е "повече от достатъчен, за да започне процесът на разоръжаване и създаването на буферна зона по границата между Русия и Украйна", добави Порошенко.

В Москва отхвърлиха примирието като ултиматум срещу сепаратистите, а не като мирно предложение.

Порошенко, който встъпи в длъжност преди три седмици, нареди на армията да спре огъня.

Киев поиска от Русия да обясни защо увеличава концентрацията на жива сила и военна техника до границата с Украйна, съобщава МВнР на Украйна, цитиран от Интерфакс.

Още новини от света вижте в сайта на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СашоКато гледате тези герой на снимката който защитават своята земя от фашистката хунта ще се пречупят ли!?не,цялата армия на Украйна не може да ги пречупи,рано или късно те ще победят........----ще се пречупят кат' върбови клонки
56
1
 
22
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Погледнете им лицата на тези хора, не ми изглеждат на сепаратисти както ги наричат. По скоро са хора който няма да отстъпят пред киеФският фашизъм подпомаган от световните "миротворци"
55
1
 
15
 
! Отговори
Чичо Мичо преди 9 години
Ако щете, яжте го^вна до сабале тук, обаче това нема да ви направи хора! Ще си останете говнояди! И най-лошото - ще усещате все повече разликата между тези мъже на снимката и недостойното, *** продажно племе, от което сте се пръкнали!Има хора, които не понасят чужди гадове да им подреждат живота. Има и роби като вас - за един пробит долар да смучете американски анални фистули!Смелите умират само веднъж, а българите - всеки ден! хуахаха!
54
1
 
12
 
! Отговори
Niki преди 9 години
До Анонимен 68аз мислех, че говорите за пълчищата на националната гвардия . и стига с тея сепаратисти. Хората искат федерация . Добре, че Линкълн не е бил такъв *** като Порошенко.
53
6
 
17
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Като гледате тези герой на снимката който защитават своята земя от фашистката хунта ще се пречупят ли!?не,цялата армия на Украйна не може да ги пречупи,рано или късно те ще победят........
52
6
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
шепа хора!АКО ТОВА СА СЕПАРАТИСТИТЕ КОМУНИСТИ ОТ СНИМКАТА ЩЕ ГИ ИЗТРЕПАТ КАТО ЖИВОТНИ БЕЗ ПРОБЛЕМ!
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
-----Порошенко, който встъпи в длъжност преди три седмици, нареди на армията да спре огъня.-----------За тези три седмици се исипаха над Источна Украйна--касетъчни бомби,фосфорни бомби,убити бяха над 300 цивилни граждани,разрушени домове,пътища,болници и т.н. КАК да му повярват на този президент???? Като и днес е бомбандиран Славянск и други градове,как да повярват и да почнат диалог??? Днес е 21ви...а още стрелят по коридора за бежанци-убити днес от Ук.Армия 17 човека...искала примирие хунтата?
50
1
 
11
 
! Отговори
Niki преди 9 години
До ДГД бледухиа американците ще разкарат ли black water .
49
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а бе руската *** трябва да бъде изгонена, добив на шистов газ и т.н.окупаторите са русия
48
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целта на сепаратистите не е примирие, а война и дълга дестабилизация на държавата Украйна.Затова им плащат - половината са криминали, а другата половина - наемници.Нямат интерес от примирие, защото половината ще влязат обратно в панделата, а другата половина ще си загубят работата.Елементарно,Уотсън!
47
2
 
20
 
! Отговори
Niki преди 9 години
До АнонименСтига демагогия, колко часа издържа премирието - почнаха да стрелят преди да излезе статията , и какви са му условията , хората искат права и федерация . Кой стреля срещу собствения народ с ракети ?
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сепаратистите отхвърлиха предложеното примириеСпоред тях Порошенко няма власт в източните райони---то и според ме баба ми е мъжка, ама...
45
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SVOBODA ZA NOVORUSIQ,DOLU USA
44
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москва продължава да се прави на ощипана ученичка !..., която е "чаквала" Киев да моли руските и чеченски торористи за преговори !!!
43
1
 
7
 
! Отговори
тор2е преди 9 години
До ВасилевДръвнико, спри да пишеш по скоро спри да пиеш ! Шизофренико, пиеш и си хапчетата редовно?
42
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До ВасилевХей момче, Стягай си багажа ще те водим в лудницата. Ти вече не си за лекар. ти си за "риза"..
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Мирните проруски демонстранти" , отхвърлят прекратяването на огъня !...предпочитат да гинат в мир.
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е зов за примирие, това е ултиматум да се предадат.
39
2
 
3
 
! Отговори
! преди 9 години
това предложение е все едно да отидеш в банката за заем тя да ти каже 10% на година, а ти да го отхвърлиш и да и кажеш че искаш да им даваш по 20% за да не са прецакани!
38
7
 
26
 
! Отговори
цезар преди 9 години
Не вините Путин че Русия не се намесва,ако се намеси ще го обвинят че е агресор и напада Украйна.Русия може да се намеси само ако двете югоизточни републики се слеят и образуват една държава,и тя бъде призната от Русия, като независима държава. И тогава ако те поискат помощ от Русия може да им се помогне.Но сега те са част от Украйна и за да се отделят трябва да воюват.Не забравяйте че Русия е единствена от великите сили която се бори за мир.А гарваните грачат около нея и мъчат да е предизвикат