Сепаратистите отхвърлиха предложеното примирие

Според тях Порошенко няма власт в източните райони
21 юни 2014 15:45, Екип на Bulgaria On Air
191
Сепаратистите отхвърлиха предложеното примирие

Сепаратистите в Източна Украйна отхвърлиха мирния план на президента Порошенко. Държавният глава предложи огънят да бъде прекратен за 7 дни, но сепаратистите отговориха, че Порошенко няма власт в Източните райони.

Както Dnes.bg съобщи, украинският президент Петро Порошенко в петък обяви едноседмично примирие и спиране на огъня срещу проруските сепаратисти, но и ги предупреди да не използват това време, за да се подготвят за нови военни действия.

"Днес, на 20 юни, трябва да започне прекратяването на огъня. То ще продължи до 27 юни", обяви Порошенко. Срокът от седем дни е "повече от достатъчен, за да започне процесът на разоръжаване и създаването на буферна зона по границата между Русия и Украйна", добави Порошенко.

В Москва отхвърлиха примирието като ултиматум срещу сепаратистите, а не като мирно предложение.

Порошенко, който встъпи в длъжност преди три седмици, нареди на армията да спре огъня.

Киев поиска от Русия да обясни защо увеличава концентрацията на жива сила и военна техника до границата с Украйна, съобщава МВнР на Украйна, цитиран от Интерфакс.

Още новини от света вижте в сайта на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
15
 
10
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До БъндиДокога няма да е пределно ясно за всички, че ние имаме друг път, че ние сме в Европейския съюз и НАТО? И толкоз! Това дърдорене на властимащите за Украйна и агресорите, двусмислено и малодушно, ни излага като нация и държава.Украйна е изпитание за съвестта и нравственото в душите ни. С тази мисъл трябва да живеем непрекъснато, ако искаме да имаме достойнство и бъдеще на свободен и морален народ.
16
30
 
11
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До АнонименСъс сигурност сте чували твърдението, че сега наблюдаваме някаква си украинска криза или криза в Украйна.Това не е така. Това, което се случва в момента, не е нито криза в Украйна, нито украинска криза. Това, което наблюдаваме, не е вътрешен проблем на Украйна, както се опитва да го представи Кремъл.Това е война.Това е война на Русия срещу Украйна. По-точно това е война на Путин срещу Украйна.
15
24
 
9
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До ВеселинБойците от тези организации причиняват актове на убийство, мъчения и други видове нечовешко третиране на цивилното украинско население, превземат и рушат инфраструктурни обекти, занимават се с мародерство и грабеж.Оказвайки им помощ, руската страна нарушава задълженията, поети по цял комплекс от международни договорно-правни инструменти в областта на предотвратяване и противодействие на международния тероризъм, в частност, на клаузите отМеждународната конвенция за борба с финансирането на тероризма от 9 декември 1999 г.,
14
23
 
6
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До до Бънди, 5 Във връзка със зачестяването на случаите на проникване на въоръжени бойци от територията на РФ в Украйна, а също и активизирането на тяхната терористична дейност в Донецка и Луганска област, което представлява заплаха за живота и сигурността на украинските граждани, МВнР на Украйна за пореден път изразява категоричния си протест срещу политиката на Кремъл, насочен към военна, материално-техническа, икономическа и финансова подкрепа на терористичните организации ДНР и ЛНР.
13
3
 
8
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
Ми то в Ирак не са ли всички "ислямисти", бе?
12
3
 
24
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
Всички *** в България под ножа!
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БъндиIskash islqmistite v Irak da varluvat i ubivat li
10
12
 
6
 
! Отговори
11 преди 9 години
Нека червените опорни точки започнат да се изсипват СЕГА!
9
5
 
38
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Ето в Ирак пак ще мятат бомби щатите и няма проблем. Русия ако влезе да помогне на бунтовниците цяла Европа ще пищи за демокрация и суверенитет. Да ви...
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vargA v Siriya naroda kakuv e
7
4
 
34
 
! Отговори
varg преди 9 години
Колко пъти да ви акзвам,че тези хора са опълченци.
6
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Putin se uplashi mnogo se per4eshe
5
4
 
28
 
! Отговори
до Бънди, 5 преди 9 години
даааааааааМНОГО си прав- къде е Запада да размаха пръст и да разкаже за демокрацията!!!? Янукович, ако беше направил нещо подобно, сигурно САЩ и НАТО щяха да се намесят на секундата... но сега.. друга работаИнтереси- те въртят света..
4
7
 
51
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Украина да се изтегля от Донецк и Луганск няма работа вече там !
3
8
 
49
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Явно пак има ненормалници, които защитават диктаторският режим в Киев, който избива народа си. Интересно, къде са западните лидери да се скарат?
2
43
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия на фотото имат типичен вид на бандитчета и терористчета. Така че, направо със самолетите, няма какво да си играят с хеликоптери.
1
10
 
55
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Предложението не е за примирие, а за капитулация. Е няма как да го приемат. Не те са отишли в Киев, а при тях са дошли да ги убиват!Много искат да вкарат Русия във войно, но няма да стане.