Путин зове за диалог всички страни в конфликта в Украйна

"Трябва всички бойни действия да бъдат прекратени"
Обновена: 22 юни 2014 15:28 | 22 юни 2014 15:03, Камелия Цветанова
172
 Путин зове за диалог всички страни  в конфликта в Украйна
Снимка: Ройтерс

Важно е на базата на примирието да възникне диалог между всички противоборстващи страни, за да се намери приемлив за всички компромис, за да могат хората, живеещи в Югоизточна Украйна, безусловно да почувстват, че са неотменима част от тази страна, че притежават всички права на граждани на държавата и че тези права са гарантирани от основния закон на страната - Конституцията.

Още по темата
Това заяви руският президент Владимир Путин, след като положи венец пред вечния огън при Паметника на незнайния воин в Александровската градина в Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

Путин наблегна на необходимостта от съдържателен диалог по същество и в интервю за телевизия "Россия-24". "В това е залогът за успех", подчерта той.

"Това, че президентът Порошенко обяви примирие, безусловно е важна част от окончателното уреждане, без това е невъзможно споразумение за каквото и да било, и безусловно Русия ще подкрепя тези намерения, но в крайна сметка най-главното е политическият процес", добави Путин.

Президентът изтъкна, че през изминалата нощ е продължил обстрелът на руска територия от украинска страна.

"Бойните действия не спират. През нощта станахме свидетели на доста активна работа на артилерията от украинска страна. Не се наемам да кажа кой прави това - дали редовната армия, дали така наречените въоръжени формирования на някакви десни сили, но това продължава. Трябва всички бойни действия да бъдат
прекратени", подчерта Путин.

Руският президент заедно с премиера Дмитрий Медведев, министри и ветерани участва в церемонията пред Паметника на незнайния воин в Деня на памет и скръб, който отбелязва днес Русия. Под звуците на траурна музика войници от почетния караул поднесоха президентския венец от елхови клонки, червени карамфили и рози в памет на загиналите във Великата отечествена война. Церемонията завърши с тържествен парад на войници от Московския гарнизон, представляващи трите рода въоръжени сили - сухопътни, военновъздушни и военноморски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: УкрайнадиалогПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е гати и популиста!Само *** обаче му вярват.Целия свят вече разбра що за стока е.
23
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Помнете ми думите - *** готвят нова хиперинфлация за бг. Ако имате спестявания - мислете бързо. Решения има и то бързи, стига да сте подготвени. Аз още февруари миналата година се подготвих, така че съветвам и всички вие да го направите. Нямате много време. В най-лошия сценарии имате до сряда.
22
1
 
17
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
емигрират но с куфари пари, миячите в европа са Българи И Румънци, РУСНАЦИТЕ НАПЪЛНИХА СВТОВНИТЕ КУРОРТИ А У НАС СРЕДНАТА КЛАСА ИЗКУПИ ЧЕРНОМОРИЕТО, айде стига глупости.
21
1
 
16
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
Украйна е страна след като Ленин я е измислил,или ти си ленист. Украйна такава страна няма.
20
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украйна има една страна и тя е законната. Руските войски не са страна.
19
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе какво ми я хвалите тази русия и те горките се чудят на къде да емигрират
18
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците са хитри без даса изляли една американска кръв печелят каде сте тръгнали срещу вятъра да пикаете.
17
21
 
6
 
! Отговори
Осми преди 9 години
Българите са толкова за Русия, че от стотиците хиляди емигранти 99% отиват да живеят извън Русия. Всъщност и руснаците които имат пари толкова обичат Русия, че си държат парите в чужбина и заобикалят забраните на любимия Путин да имат имущество навън и в Европа. Путин ще си загроби страната с блянуването по СССР.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма Крим няма $$$
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Основната причина също е ясна - кризата на световната икономическа система, създадена в рамките на икономическото господство на САЩ, най-напред на Запад, а след 1991 г. и в целия свят. В тази система доларът беше основна валута и с неговото преразпределение САЩ осигуряваха дълго време световния ред. На някои държави даваха повече, на други по-малко.Но през 2008 г. избухна голямата криза и в САЩ разбраха, че техният край наближава. След провала Сирия решиха да се насочат директно срещу Русия.
14
0
 
14
 
! Отговори
от Путя преди 9 години
До Анонимен 15,Крим, пич, през крив макарон!
13
17
 
2
 
! Отговори
11 преди 9 години
Статия за Путин! Бързо ***, започвайте хвалебствията! А вие, душевно болни приятели, не забравяйте да си поискате паричките. Как така ще вършите една и съща работа с червените ***, а на вас няма да ви плащат? Не е редно да ви експлатират за без пари, не е социално.
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е война на САЩ с техните политически, икономически и финансови инструменти практически срещу целия свят, но преди всичко срещу Русия и Китай.
11
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** диалог с теб само като върнеш Крим
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василев,страдаш от раздвоение на личността и циклична шизофрения! Потърси специализирана помощ!
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не разбирам кво става дали някой се е оплашил.
8
15
 
2
 
! Отговори
хахахахааа преди 9 години
НАСРАЛ А СЕГА ДРУГИТЕ ДА БЪРШАТ!!
7
5
 
29
 
! Отговори
Българин русофил преди 9 години
българите сме за Русия и никой не може да ни откаже от това! има и заблудени овце, но те не определят общественото мнение слава на Бога!
6
5
 
20
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
До хитлер ВОИНАТА Я ЗАПАЛИ САЩ И ЕС.НАКАРАХА БИВШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ЯНУКОВИЧ.ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ РУСИЯ ТОГАВА ЩЕ ГИ ПРИЕМАТ ВЪВ ЕС.АМА ВЫ БОЛГАРИ ОЧЕНЬ ТЫПОЙ НАРОД. НЕ ПОНИМАЕТЕ И НЕЗНАЕТЕ НИЧЕГО.ТОЛЬКА ОБВИНЯЕТЕ РОССИЯ И ПОДКРЕПЛЯЕТА САШ.А МЫ ВАС СЧИТАЕМ НАШИЕ БРАТЯ
5
22
 
5
 
! Отговори
диалектика преди 9 години
Хохлите избиха чеченците на Кадиров, украинските руснаци не искат *** да ги мачка и джуджето взе да моли за преговори...