Украинските военни обстрелвали град край Луганск

Националната гвардия на Украйна е обстрелвала и с. Ананевка
23 юни 2014 07:44, Анисия Иванова
8
Украинските военни обстрелвали град край Луганск
Снимка БТА

Украинските военни са подновили артилерийския обстрел на град Щастя в Луганска област, предаде ИТАР-ТАСС.

Обстрелът на града-спътник на Луганск с тежки оръдия е започнал около 22:45 ч вчера снощи, съобщават руски медии. Звукът на обстрела се чува в самия център на Луганск и изглежда се приближават към централния областен град.

По-рано пресслужбата на самообявилата се Луганска народна република съобщи, че вчера националната гвардия на Украйна е обстрелвала с миномети село Ананевка близо до границата въпреки обявеното от украинския президент Петро Порошенко примирие.

Пресслужбата съобщи също, че същият ден силите на сепаратистите са успели да унищожат бронирана колона на украинските сили, включително два танка.

В разговор с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън Порошенко също съобщи за десетки случаи на нарушаване на примирието от страна на сепаратистите. Необходимо е увеличаване на броя на наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, заявил е Порошенко.

В отговор Байдън е заявил, че САЩ следят внимателно развитието на ситуацията в Украйна. Това е един от приоритетните въпроси за САЩ.

Встъпилото в сила на 20 юни едностранно прекратяване на огъня от страна на украинските сили предвижда, че ако бъде извършено въоръжено нападение срещу украински подразделения или мирни граждани, военните ще откриват ответен огън. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Украйнаконфликт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
14
 
! Отговори
badsnake преди 9 години
До Ghostдо месец май няма да имат авиация, ако птичките продължават да падат със същото темпо, пък и бронетехниката силно намаля, а още не се води бой в градски условия, там танковете са като патки на отстрел
5
1
 
24
 
! Отговори
Ghost преди 9 години
До 3Те и сега им падат манерките. Що стане сражение украинската армия търпи поражение.Не може да става въпрос за сравнение в боеспособността на двете страни.За съжаление имат авиация,тежка артилерия и достатъчно бронирана техника.Това води до нанасянето на сериозни щети в инфраструктурата и още по-лошо много цивилни жертви. нато,оссе,пасе,ес,ус,г-7 и т.н се прават на 6 без 10 но ще има справедливост скоро надявам се.Бог да пази България.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не стане най-лошото - да събудят духа на бай Сталин с големите мустаци?
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със сигурност в най-скоро време тия турчиновци, бандеровци и цялата фашистка украинска *** ще гризнат дръвцето. Но още по-интересно щеше да е, ако армията им се изправи и воюва с чеченците-голям кеф ще е , как само ще им падат манерките.
2
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Международният трибунал за военни престъпления много сълзи проля и много съдебни процеси организира преди няколко години. А сега??? Защо мълчи и одобрява украинските ултраси, организирани в т.нар. гвардия да тероризират руското население?
1
3
 
39
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
Май Прашченко не може да контролира *** си.И руснаците нищо не пращат, добре, че хохлите са некадърници, та да подаряват оръжие и техника на опълченците!