Камерън отсече: Днес е мрачен ден за Европа

Тази грешка трудно ще остави Великобритания в ЕС
Обновена: 27 юни 2014 20:27 | 27 юни 2014 20:20, Александър Попов
42
Камерън отсече: Днес е мрачен ден за Европа
Снимка: Reuters

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че днешният ден, в който европейските лидери номинираха Жан-Клод Юнкер за председателския пост на ЕК, е "мрачен ден за Европа", предаде Франс прес.

На пресконференция в Брюксел след края на срещата на върха на европейските лидери, Камерън заяви:
 
"Това е мрачен ден за Европа. Има риск от отслабване на националните правителства".

Още по темата

Камерън подчерта, че номинацията на Юнкер за председател на ЕК е грешка, допълва Ройтерс. Той посочи, че тази грешка ще направи по-трудно оставането на Великобритания в пределите на съюза.

Камерън изрази увереност, че Великобритания има интерес ЕС да бъде реформиран, да бъде организиран референдум относно реформата на съюза и после Великобритания да остане в този реформиран ЕС.

"Дали сега ще ни е по-трудно да постигнем всичко това? Да", каза Камерън.

На вота днес в Европейския съвет относно кандидатурата на Юнкер 26 европейски лидери гласуваха "за", а против бяха само Камерън и Унгария.

Предстои Юнкер да бъде одобрен и от ЕП в средата на юли, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: екДейвид Камерън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До PetroniusИ този някой друг имА интерес от Евросъюза защото по-малко управляващи ще натискат и ще подкупват за да се изпълни това, което иска този зад океана.... Какво да се прави-стратегически интереси на САЩ.
30
1
 
3
 
! Отговори
Време е! преди 9 години
Хайде разпускайте Евросъюза! И на нас ни омръзна....
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 39 - дори маймуницата не може да скрие неграмотността ти.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EC KRATZI
27
1
 
10
 
! Отговори
Petronius преди 9 години
Ако във всички държави на ЕС се проведат референдуми и резултатите се представят коректно, без стъкмистика, съм сигурен, че навсякъде ще победи мнението, че ЕС не е нужен на европейците.Някой друг има интерес от съществуването на ЕС и този някой е отвъд океана!...
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес е светъл ден за Европа! Щом показаха среден пръст на Щатите и тяхната англо-саксонска *** Великобритания нещата са на прав път!!!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв Юнкер бе, името е Джънкър :) В превод "Боклукчиев"
24
2
 
18
 
! Отговори
метеоролог преди 9 години
Не тъжи Камерънчо,ще се просветли Европа...Слънцето ще изгрее! От Изток!
23
14
 
9
 
! Отговори
Елизабета преди 9 години
Покажи ми приятелите си,и аз ще ти кажа какъв си.Юнкер щом е приятел на българските мутри а те всички са такива,значи Юнкер си е чиста лисица и мафиот,и Европа няма да прокопса от хора със задни мисли.Нека делата говорят за нас.Във Европа всички закони и правосъдна система трябва да стане едно,за да има пргрес Европа.Исками Референдом,мутрите не дават,Европа да не спи,а да нареди на наше мутри,Референдома да проведе,500 хил.гла.имами,задалжително Референдом,Европа ако не помага,значии тя е мафи
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия са като децата. А пък мама ми каза да не си играя с теб. Англичаните какво са винотвни, че един ционист не харесва друг.
21
8
 
20
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Хм , едно време Запада са смя на политбюрото на СССР -ВСЕ СТАРЦИ ,А сега в ЕССР СЪЩО ВСЕ СТАРЦИ !? Велиа Британия ако и дадът да излезе от ЕС ТО ТОВА ЩЕ БЪДЕ УДАР ЗАЕС и не знам дали ще се оправи след това ЕС .
20
2
 
32
 
! Отговори
ДО24 преди 9 години
Една крава в СТАРИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕС ПОЛУЧАВА ПОВЕЧЕ СУБСИДИИ ОТ Българския пенсионер .За това не е виновен никой...СИГУРНО ТЕХНИТЕ КРАВИ ИМАТ ФОНДОВЕ И ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРЯТ НА ПОЛИТИЦИТЕ....НЕЕЕ НИЕ СМЕ *** ,ЧЕ ТЪРПИМТОВА УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ.ЖАЛКО ,ЧЕ СИ БЪЛГАРСКИ ВОЕННОСЛУЖЕЩ И НЕРАЗБИРАШ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВАШ ПРЕДИ ВСИЧКО БЪЛГАРИЯ ,А НЕ ЕС.
19
6
 
38
 
! Отговори
Континенталец преди 9 години
май по-скоро UK се разпада - Шотландия иска да излиза от кралството. А и ингилизите са си *** като цяло, така че да си стоят на Острова.
18
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакаме по-рано референдума на този отворко и напускането на този цирей UK от ЕС. Иначе за Юнкер, той трябваше да си подбира битките. Не е UK тази страна, която ще казва кой да е председател на ЕК. Напълно излишно беше този смешен премиер да се изявява като едва ли не опълченец. Той винаги е бил слаб и уплашен. За да спаси себе си и партията си от разцепление, поведе държавата в посока от която няма връщане. Явно некадърниците не са само в България.
17
11
 
23
 
! Отговори
ДО24 преди 9 години
А ,кой е виновен 28 % работещите СА БЕЗ РАБОТА В ГЪРЦИЯ,ИСПАНИЯ,ИТАЛИЯ,БЪЛГАРИЯ..и.т.н разбирай,че зад тези хора има деца,жени старци...(народ който мизерства като в АФРИКА) За последните 15 г. ЕС има разтеж около 1% на година ,а КИТАЙ СРЕДНО 10-12%.Пак сме на потъващия кораб.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да излизат и да се разпада!!!!!!
15
14
 
54
 
! Отговори
до17 преди 9 години
Ясно ,е че не си БЪЛГАРИН И НЕ РАЗБИРАШ,ЧЕ ПРЕЧИНАТА ЗА ГИБЕЛТА НА НАЦИЯТА Е ПРЕДСЪЕДИНИТЕЛНИЯ ДОГОВОР ЗА АСОЦИИРАНЕ С ЕС.ПОРАДИ ТОВА ЗАТВОРИХМЕ ЗАВОДИ РАЗБИХМЕ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И АРМИЯ.ПОРАДИ ЛИПСА НА РАБОТ НАРОДА ИЗБЯГА В ЧУЖБИНА И ЗАПОЧНА ДА СЛУГУВА ЗА ПАРЧЕНЦЕ ХЛЯБ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ.НАПЪЛНИХМЕ СВЕТА С *** И ХАМАЛИ...СЪЩОТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ И С УКРАЙНА..САМО ГЛЕДАЙ КОЛКО УКРАИНКИ ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ... ТОВА СЕ НАРИЧА ИКОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦОД..
14
4
 
41
 
! Отговори
EU преди 9 години
Вън американските агенти от ЕС! Вървете на птк си майна!
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Toq za Gospod li se ima? Tova dori i Velika Germaniq nemoja dago razbere! Bravo na Nemcite,dobre im natriha nosovete na nahalnicite, i im pokazaha koi komandva parada!Psihoingilizite daase maat oshte utre......
12
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сценария е един и същ в цял свят за България национални предатели (Костов,Кунева ,Михайлова,Симеон,Станишев,Борисов) в Украйна Порошенко.... идват на власт с платени бунтове и продават народа си на ЕС....(на банковото лоби) което унищожава и унижава народите на Европа.