Русия: САЩ и ЕС да се борят с близкоизточния тероризъм

Рябков предупреди, че страната му няма да е безучастна
Обновена: 28 юни 2014 16:21 | 28 юни 2014 16:09, Анисия Иванова
26
Русия: САЩ и ЕС да се борят с близкоизточния тероризъм
Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков. Снимка Reuters

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков призова САЩ и Европа да предприемат сериозни стъпки за борба с тероризма, предупреждавайки че са заплашени няколко близкоизточни страни, предаде Асошиейтед прес.

"Русия няма да стои безучастно и да наблюдава опитите на терористични групи да разпространят тероризма в страните от региона", заяви Рябков пред медиите по време на посещение в Дамаск, очевидно визирайки бързото настъпление на екстремистката организация Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ) в Северен Ирак и Източна Сирия.

Още по темата

Русия е един от основните съюзници на сирийския президент Башар Асад от началото на въстанието срещу него през март 2011 г., отбелязва агенцията. Москва използва четири пъти правото си на вето в Съвета за сигурност на ООН, за да предотврати международни санкции срещу Сирия. Както Москва, така и Дамаск описват гражданската война в Сирия като борба срещу подкрепяни от чужбина "терористи".

За ефективна борба срещу тероризма трябва да се вземат мерки срещу радикализма и да се търси решение за предотвратяване на притока на бойци от чужбина, смята Рябков. В противен случай тероризмът ще има катастрофални последствия за целия регион, предупреждава той.

Хиляди чуждестранни бойци, включително стотици произхождащи от бившия СССР, се бият срещу силите на Асад в Сирия. Повечето от тях са на страната на ИДИЛ, която успя да завземе територии от двете страни на иракско-сирийската граница, отбелязва АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: тероризъмРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nqma razlika mejdu islqmskiya terorizum i ruskiya terorizum v Ukrayna
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РумбоСъздателите на ислямския тероризъм (САЩ) ще се борят с креатурите си!Които произвежда чудовища няма право да се оплаква от тях!-----ние не се оплакваме, оплаквате се вие
13
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кой ще бори руския тероризъм ?
12
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И КАКВО, ЩЕ НАПРАВИШ ДРУГАРЮ Рябков, РЕПИЧКИ ЛИ ЩЕ САДИШ!ОСВЕН БОЛНАВИЯ АСАД ,КОГО СИ ИМАШ?ВЕЧЕ ЗАГУБИ И ИРАН!ВЕЧЕ ЗАГУБИ И УКРАЙНА!ВЧЕРА ЗАГУБИ И ГРУЗИЯ!ВЧЕРА ЗАГУБИ И МОЛДОВА!ЧЕСТИТО! И УСПЕХ СЪС САДЕНЕТО НА РЕПИЧКИТЕ ДРУГАРЮ Рябков!
11
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСИЯ ВЕЧЕ Я НЯМА ВЪВ НИКОЯ СХЕМА! УРА!
10
10
 
17
 
! Отговори
9 преди 9 години
"Какъв е този , че да има мнение какво да правят или да не правят Щатите"Заместник министър на външните работи на Русия. Русия може за броени часове да превърне Щатите в радиоактивна пепел.
9
5
 
21
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Създателите на ислямския тероризъм (САЩ) ще се борят с креатурите си!Които произвежда чудовища няма право да се оплаква от тях!
8
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 9 години
AP e gnus,kontrolirana ot gnusnoto pleme.
7
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 9 години
Gnusnoto podlo pleme 4e se izmetne I 4e kaje 4e Izrael I USA sa podkrepjali Bashar Asad,a Rusia e bila sreshtu Bashar Asad.
6
4
 
2
 
! Отговори
bg преди 9 години
Rusia izpolzva 4 puti pravoto si na veto sreshtu interesite na talmudistite I djihadistite.
5
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дойде ли времето Големия каньон да се сцепи?
4
20
 
83
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
САЩ и ЕС ползват тероризма, когато това е удобно за тях. Факт !Следователно те няма как да се борят ефективно срещу него.
3
53
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнтикомунистовСанкциите срещу русия са точно борба срещу тероризма .------то досега сериозни санкции не е имало, само са символични, ама ще дойдат и истинските санкции.бой по газовата хунта
2
79
 
19
 
! Отговори
вангел преди 9 години
путин ке падне
1
76
 
11
 
! Отговори
Ванга преди 9 години
Асад ке падне