Украйна натрупала 150 млн. куб. м газ за една седмица

Хранилищата й са запълнени на 44,57 % към края на юли
30 юни 2014 12:25, Анисия Иванова
8
Украйна натрупала 150 млн. куб. м газ за една седмица
Снимка: БТА

От 20 до 27 юни Украйна е увеличила количеството газ в подземните си хранилища до 14,240 милиарда кубични метра, според данни на Асоциацията на европейските оператори на подземни газови хранилища (GSE), цитирани от ИТАР-ТАСС.

На 20 юни украинските газови хранилища за били запълнени с 14,092 милиарда кубични метра, което означава, че до 27 юни страната е вкарала още 148 милиона кубични метра. Към 27 юни хранилищата са били запълнени на 44,57 процента.

Още по темата

Украйна всеки ден трупа в подземните си хранилища 22-25 млн. куб. метра газ, съобщи по-рано ръководителят на Нафтогаз Андрей Коболев. По думите му запасите се осигуряват по реверсивните връзки и от собствения добив на страната. Така до края на лятото Украйна ще може да натрупа 1,7 милиарда кубични метра.

За отоплителния сезон сраната трябва да се запаси с най-малко 18 милиарда кубични метра. На 16 юни Газпром в съответствие с договора с Нафтогаз спря подаването на газ към украинската страна поради липса на авансово плащане за доставка през юни, припомня припомня ИТАР-ТАСС.

Украйна разполага с 12 подземни хранилища с общ капацитет около 31 милиарда кубични метра. Те са основна част от системата за газоснабдяване на Украйна и транзит на газ през територията й за Европа. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Украйнагазхранилища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И не само. Опълченците в ДНР са превзели гарнизон на ПВО. Сега поне небето над Донецк ще е чисто.А клептоманията не се лекува. Украинците доказаха, че са просто крадци. Какво си мислите, че от ЕС ще им дават ей така газ? Няма. Ще плащат и то прескъпо.
2
0
 
11
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Току що прочетох,че нацигвардеиците коита се намират на Донецкото летище ,вече са без вода и мръсен канал Там има между 1500 и 2000 Да им е честито
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mi begai u nego!