Смяната на зимно/лятно време в Русия: Хората се побъркват, кравите страдат

Руската преса с коментар за решението на Държавната дума
4 юли 2014 10:40,
17
Смяната на зимно/лятно време в Русия: Хората се побъркват, кравите страдат
Снимка: Reuters, архив

В статия под заглавие "Мълчанието на кравите" руският вестник "Ведомости" коментира взетото по-рано тази седмица от Държавната дума решение да отмени преминаването от лятно към зимно часово време в Русия.

През нощта на 26 октомври т.г ще върнем часовниците с един час назад, ще мине зимата, ще дойде лятото, но няма да настъпи лятно часово време, а зимното ще остане вечно, поне докато не се смени властта, пише вестникът.

Изданието припомня, че сезонното преместване на стрелките, валидно от десетилетия за Европа и голяма част от света, бе въведено в Русия по инициатива на Дмитрий Медведев, докато беше президент. Сега обаче, когато е премиер, на него му се стори, че ако този режим бъде отменен, животът ще се опрости. И както преди години Думата бе съгласна по принцип с Медведев да въведе схемата зимно/лятно време, така и сега се съгласи с него да я отмени с мотива че, "хората се побъркват, а кравите страдат" заради промяната на часа на събуждане и доене.

При това - продължава "Ведомости" - парламентът искаше решението за премахване на зимното часово време да бъде взето отправителството, тоест от самия Медведев, който беше инициатор за въвеждането му. Така че сам да признае, че не е бил прав, че това са били глупости - превъртането на стрелките и цялата негова либерализация, защото "хората се побъркват, а кравите страдат", повтаря авторът. След неколкомесечна съпротива правителството накрая си издейства решението да бъде гласувано в Думата.

На Медведев му остава в знак на протест на 27 октомври да дойде на работа по старото медведевско време, препоръчва вестникът.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: медведевРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 15 Сега разбираш ли колко прости български тикви има?!Ясно и точно е написано, че се връщат на старото си часово време и повече няма да го променят. Т.е. през зимата, ще бъдат с 1 час пред нас, а ние бунаците през лятото, като си преместим стрелките с 1 час напред ще се изравним с тяхното часово време.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много умници тук бе. За тези, които пак не са разбрали, есента минават на астрономическо време, т.е. зимно. И повече няма да го сменят. Сега изяснили ви се? А това, че БГ журналистите пак не са в час, си е друг въпрос. Новината е много стара.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми да не са луди бе? Да си въртиме часовниците, щот` някакъв хамерикански (или английски, не помня вече) фабрикант преди сто години решил да пести от осветление...
9
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз лично смятам, че руснаците не си сменят времето поради 2 причини! Първо им липсва техническа подготовка за боравене с часовник, пък не върви да плащат на Европейци и за това :D ! второ при положение, че 90% от населението страда от крайна форма на алкохолизъм, времето едва ли ги интересува! Изобщо не разбирам за какво отбелязват времето братушките, като там нищо не се променя от столетия, диктатура, роби, алкохол, граждански войни, неграмотност ...
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати глупостите тва преди 2 години Путин с указ го направи, живея в Москва и не сме сменяли времето от тогава, нито е ставало на въпрос по новините... В Бг го сменяте и имаме разлика 2 часа през зимата, демек зимата сте по-европейци и западняци. Тва верно някой ретард джурнал го е писал днес
7
1
 
6
 
! Отговори
съмнителен преди 9 години
*** новини и зрелища!Нещо ни баламосват май! Какво предстои та толкова кьорфишеци са последните два-три дни новините?
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Rusia NE smenia chasovoto vreme ot 2011! da vi imam i saita - *** otpredi 3 godini :))))
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, че хората се побъркват. Я погледнете у нас как е.
4
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За бляда изпаднал в запой времето е без значение
3
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз лично не намирам никаква логика в смяната на времето напред-назад ... ако някой знае поне една логична причина нека ме освети
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2 Там е работата, че те нямат часовници и не са глупави да си сменят часовото време, като хомо сапиенс!
1
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
брейй, в Русия и кравите имат часовник