Четирима ранени на Майдана в Киев

Активисти от самоотбраната били нападнати от неизвестни с качулки
7 юли 2014 10:02, Елка Василева
13
Четирима ранени на Майдана в Киев
Снимка: архив, Reuters

Четирима души са ранени тази нощ с изстрели от травматично оръжие на площад "Независимост" в Киев - прочутия Майдан, където демонстранти вече над половин година продължават протестната си акция. Това съобщи украинската агенция УНН, като се позова на вътрешното министерство, предаде ИТАР-ТАСС.

Лекари от столична болница информирали милицията за докараните четирима ранени, които получили медицинска помощ и напуснали самостоятелно лечебното заведение.

Милицията разследва случая. Според киевски медии става дума за активисти от т. нар. самоотбрана на Майдана, нападнати от неизвестни с качулки, добавя ИТАР-ТАСС.

РИА Новости цитира украинската агенция УНИАН, според чиито непотвърдени данни в нощния сблъсък са загинали трима души.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви неотдавна, че е предложил на демонстрантите да освободят за автомобилно движение булеварда, преминаващ през площада, и да се преместят временно в някой санаториум или детски лагер наблизо. Градоначалникът опроверга обаче твърденията, че участниците в протестното движение ще бъдат отстранени със сила, напомня ИТАР-ТАСС.

Украинската телевизия Пети канал информира по-рано, че участниците в протеста напускат централния столичен площад и се местят в архитектурния комплекс "Киевска крепост", тъй като други демонстранти, настанили се на Майдана, "дискредитирали неговите идеи", отбелязва РИА Новости, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: УкрайнакиевМайдан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До zeusДосега ние сме на първо място по бедност в европа.След някой месец украинците ще ни изпреварят....
8
0
 
4
 
! Отговори
БМ-21-Ямбол преди 9 години
До БМ_21 Град Абе за америк. наемници от,,частните армии,,се споменава ,че изчезнали странно,щото това не ти е Багдаг ,да убиеш някой пиян шофьо и да го обявиш за терорист.Биели се и стреляли с/у тях,мръсниците и то яко. 21 супер- командоси, преди три седмици , изпратени на акция така и не се върнали.Споменават се след 2-3 дена за тежко въоръжени ,прекосили незаконно ,Латвииската ли ,Литовската ли беше.С две думи, май офеикали ,тихомълком.
7
0
 
6
 
! Отговори
услужлив преди 9 години
До dnes.bg да знаете!неизвестните с качулки били охраната на маймундана (с други думи наемници).
6
0
 
13
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
В.В. дреме щото не е братоубиец и няма да се хареса на двата народа. Кой харесва Украйна в момента? Никой! Изложиха се и станаха образец за глупост и продажничество.
5
0
 
17
 
! Отговори
majorski преди 9 години
"Майдановци ходете си ...ние взехме власта !"Кличко
4
0
 
12
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 9 години
С "демократизацията" по укр. вариант тази страна се превръща в еврп. Сирия! Кой по кого и защо стреля вече никой незнае и не му дреме, че загиват хора. Освен укр. армия и опълченците там се е събрал цял "отбор юнаци".. отрядите на майдановците- "Донбасс", коломойските главорези "Азов", "Днепър","Айдар", бандите на Ляшко, мутрите на газовата принциса, америк. ЧВК бившата "Блек уотър" и кой ли не още. Тази бъркотия може да оправи само руски миротв. контингент, но В.В. дреме на сянка в Кремъл!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"и да се преместят временно в някой санаториум или детски лагер наблизо.":) да няма подтекст - едните за лечение, а другите *** на обучение :)На "новата" власт повече тая *** не им трябва - край на хранилките и да си ходят да си дубят другаде! Вече демонстрациите не са "анти-правителствени" а "анти - демократични"!
2
1
 
24
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
И по разни други информации има и убити 3 , но украинските власти за т ова не съобщават .
1
3
 
35
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Май не знаят какво искат, но е ясно какво ще получат - един прав по ЕС стандарти и един крив еврейски от САЩ ;)