Скандалът САЩ - Германия: музика за ушите на Путин

"Тайм": САЩ и Европа се нуждаят от единен фронт против Кремъл
Обновена: 11 юли 2014 15:10 | 11 юли 2014 15:08, Елка Василева
98
Скандалът САЩ - Германия: музика за ушите на Путин
Снимка: архив, Reuters

"Сложно е да преговаряш с хора, които дори у дома си разговарят шепнешком, защото се боят, че американците ги подслушват", - така Владимир Путин отговори на въпрос как разговаря с европейските лидери, зададен му по време на маратонската му сесия по отворена линия през април. "Чуйте ме, аз говоря сериозно, това не е шега", продължи Путин, когато в залата се раздаде смях, пише списание "Тайм".

Американският журналист Саймън Шустър припомня този случай в статия в последния брой на сп. "Тайм", като казва, че Путин "сигурно още по-трудно би сдържал усмивката си, научавайки за последния шпионски скандал между САЩ и Германия, избухнал тази седмица".

Още по темата

Вчера германските власти помолиха резидента на ЦРУ в американското посолство в Берлин да напусне страната, след като спецслужбите на федералната република откриха в редиците си двама американски шпиони наведнъж. Твърди се, че те продавали тайни на американците от бюрата си в германското разузнаване - БНД, т.е. подвизавали се като двойни агенти.

Макар че информацията, подадена от двамата, бе окачествена от външния министър Томас де Мезиер като "смехотворна", на никого в германската столица не му беше до смях, пише Шустер.

Докато Западът се оказа в най-сериозния си спор с Русия от времената на студената война, САЩ и Европа повече от всякога се нуждаят от единен фронт против Кремъл, подчертава той.

Прокарването на новия цикъл от западни санкции срещу Русия изисква голям обмен на разузнавателни данни между САЩ и европейските им съюзници, - се казва в статията. - Техните разузнавания трябва взаимно да си предоставят доказателства за руската намеса в събитията в Източна Украйна – доказателства, които често се получават чрез шпионаж. Така че колкото и смехотворно да изглежда на властите в Берлин американският шпионаж в Германия, тяхната реакция прекъсва главния канал именно за такава конфиденциална връзка с Вашингтон."

Подобни новини са сладка музика за ушите на Путин, констатира журналистът. По време на целия конфликт със Запада заради Украйна Путин се стараеше да вбие клин между западните страни, да накара европейците да преосмислят трансатлантическите си връзки, пише той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
26
 
! Отговори
ДАААААААААА преди 9 години
Европа се нуждае от единен фронт срещу САЩ,Европа е унижена и както каза преди време един Германски депутат ,идва времето когато ще молим Русия да ни спасява от САЩ...........
27
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори при поредното мощно насиране на САЩ, американските *** продължават да наглеят и да се правят, че нищо не е станало. *** с ***, действията на САЩ застрашават националната сигурност на всяки държави, които са им в обсега, толкова сте надупени, че не виждате какво става. С какви очи обяснявате, че Европа и САЩ трябва да са заедно?
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Брaнник 26ех винаги ще се намери някой луд да те убеждава че се давиш и е по-добре той да те бутне от покрива :) та ти такава ли роля играеш
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Брaнник 27: Фоби та нали точни по "западните" форуми тече промиващата мозъци пропаганда ! Точно за това и ти си зомби и даже се гордееш с това ! Няма да те уверявам и увещавам ти сам си си избрал този път който води за никъде !
24
3
 
27
 
! Отговори
до Бранник преди 9 години
Американизиран ***, годината е 2014-та а не 1989-та, тези приказки за голямото евроатлантическо "семейство" вече не минават. Германия видя истинското подло, нагло и лицемерно лице на "приятелите" си от САЩ.
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакакъв бранник не си онези бранници преди 9 бяха патриоти милееха за България Вярно че бяха антикомунисти а забрави ли кой бомбардира мирното население на София не бяха Руснаците а твоите приятели демократи ! Днес България е в окаяно състояние благодарение на действието и бездействието на тези наши приятели
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Музика е и за моите уши, че на наглите лицемерни кравари за пореден път им лъснаха лъжите, а изгонването на представителя на ЦРУ е направо хита на лятото.
21
27
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
руски помярчетa не рaзбрaхте ли, че от Прaгa до L.A всъщност имa сaмо еднa държaвa с общото нaзвaние ЗAПAД? Икономикa, политикa, ФИНAНСИ, КУЛТУРA и т.н в товa огромно прострaнство е ИДЕНТИЧНО!
20
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е музика за ушите на Путин, а предупреждение към Европа. Откакто Сноудън започна да разкрива тайни, много неща излязоха на бял свят, подслушвани са европейски лидери, МВФ, Ватикана, дори обикновените граждани. Меркел разбра, че 12 години е подслушвана от Вашингтон, сега пък разкриха двама американски шпиони. Какво още трябва да се случи, за да се осъзнаят г-дата европейци и да теглят една майна на американските ***?
19
25
 
1
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
русофилски брaтчеди, aко не бехте СAМО рускоговорящи и посещaвaхте зaпaдни форуми щехте дa сте нaясно, че " проблемите" с подслушвaниятa нa Зaпaд, не променят отврaщението нa Зaпaдното общество от мaдa ви рaшa и пAлитикaтa и! Хвaнaли сте се кaто удaвници зa слaмкa, a се чудите що се дaвите:))) aйде от мене дa мине нямa дa ви псувaм брутaлно, знaете си!
18
0
 
32
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
По-точно Европа и Кремъл се нуждаят от единен фронт против Вашингтон, ама карай.
17
0
 
35
 
! Отговори
prokurora преди 9 години
САЩ са по-нагли и от апаратчиците на КПСС. Явно че проблемът е тях, но понеже се опитват да го замажат, си намират пак враг в лицето на Путин. Никой от Европата няма полза за санкции срещу Русия, но това на САЩ не им пука.
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ подслушват и шпионират не само Германия, а всички, които мазно нарича свои "приятели" и "партньори", целият ЕС, включително и нас. Това е грубо посегателство върху националната сигурност на държавите от съюза и ЕС трябва да отгвори твърдо на това, вместо да се прави, че нищо не е станало.
15
32
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
И зaдните чaсти дa си оголят руските лизaчи Зaпaдния Съюз- НAТО Е БЕЗ AЛТЕРНAТИВA! ***.ин си игрaе кaгебейските циркaджийски номерa зa пред тъпaтa публикa от собственото му гaсудaрство, реaлносттa е че зaгуби войнaтa с Укрaйнa, и Крим скоро ще е свободен от руско робство!
14
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
""Тайм": САЩ и Европа се нуждаят от единен фронт против Кремъл"Пак Кремъл им е виновен. С какви очи британските *** на САЩ се правят, че нищо не е станало и апелират за единен фронт против Русия? Шпионажа между партньори е много сериозно нещо, Германия и респективно ЕС трябва да спрат да обслужват наглите американци и да започнат да се държат като силен съюз вместо да реагират като мекотели и да си затварят очите, подкрепяйки САЩ.
13
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато Германия и Русия са заедно и за Герамния и Русия е добре и са били във възход! Когато Русия и Гемания са били едни срещу други са печелили англосаксонците и САЩ и Европа е била зле! И Хитлер когато е бил добре със СССР му вървяла войната ако не беше тръгнал воюва с руснаците сега в Англия и Америка щяха да говорят на немски! А България щеше да има излаз на три морета! и СССР нямаше да се разпадне! А днес България е положена на унищожение от циганизция турцизация демографска криза
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъди стадо овчари много има патриотчета
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей нехранимайковци стигастесе продавали
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Многосте загрижени за чужди дела бе дупе*авци
9
0
 
15
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Velika Rusiq! :-)