Властите в Украйна нанесоха въздушни удари срещу бунтовниците

При друго нападение са загинали четирима цивилни в Донецк
12 юли 2014 22:40, Красимир Ангелов
137
Властите в Украйна нанесоха въздушни удари срещу бунтовниците
Снимка: Reuters

Украинските власти съобщиха, че са нанесли масирани въздушни удари срещу няколко бази на проруските бунтовници в югоизточната част на страната вчера и са им нанесли тежки загуби, предаде Франс прес.

Тези твърдения обаче не може да бъдат потвърдени от независим източник, след като бунтовниците не съобщиха за въпросните атаки, отчита агенцията.

Говорителят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко съобщи на пресконференция, че "украинските военновъздушни сили са нанесли в петък пет мощни удара". "Бунтовниците понесоха тежки загуби", увери той.

Три сепаратистки бази са били унищожени - в село Голмивсли и близо до Дзержинск, на около 50 километра северно от Донецк, и в Перевалск, на 46 километра западно от Луганск. Бунтовниците загубили два танка и 10 бронирани машини, какво и две минометни батареи, заяви Лисенко.

Четирима цивилни са загинали тази нощ в жилищен район в Източна Украйна при артилерийски обстрел, предаде Асошиейтед прес.

Артилерийски снаряд е попаднал в жилищни блокове в близост до база на бунтовниците в Мариинка, западно предградие на обкръжения от правителствените сили град Донецк. Не е известно от коя страна са дадени изстрелите по сградите.

Според АП по обяд се чуло изстрелване на минометен снаряд от това място, което било знак, че бунтовниците понякога стрелят по правителствените сили от жилищни квартали, с което ги принуждават да отвръщат на огъня.

Миналата седмица проруските сепаратисти се изтеглиха от стратегическия град Славянск и се съсредоточиха в Донецк - едномилионен град, който е потенциално последният фронт на  бунтовниците, посочва АП.

Среднощната атака край Донецк стана часове след като украинският президент Петро Порошенко се закани, че ще бъде отмъстено за смъртта на 19 правителствени войници, поразени вчера от бунтовническа ракета край руската граница.

Същевременно Русия протестира пред Украйна за обстрела на отряд руски граничари, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на изявление на руското министерство на външните работи.

Автомобил с руски граничари бил подложен на обстрел в 3 ч. през нощта (2 ч. българско време) в Куйбишевския район, в Ростовска област.

"Руската страна заявява пред украинската за пореден път, че решително протестира и настоява да се прекрати обстрелът на руската територия и нарушаването на границата на Руската федерация", подчерта руското външно министерство.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: украйнабунтовници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
13
 
5
 
! Отговори
капитан от запаса преди 9 години
*** голям го вади, ама мек...подкокороса онез да се вдигнат и ги изостави !Не му стиска на портативният , друго си е да воюва с абхазия, чечня и пр. паланки ...
32
4
 
6
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
До Леле че народЩото р'збирш ли киевската хунта назначена само от Обама се уср* по целата поста !Е здраве да е ....все някак ще замажем положението !
31
2
 
2
 
! Отговори
Аз Азов преди 9 години
Тук ,в този форум ,се оказа ,че всички са специалисти по Украйна и ситуацията там ... Всеки коментира,все едно вчера се е върнал от там и прекарва там по 20 дена в месец...
30
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Косово - знам какво е геноцид, ситуацията в Косово беше същата, като сега в украйна - терористична организация наречена АОК провеждаше етническо прочистване на Косово - тогава албанците бяха 90 %, а сърбите 10%. Сърбия вкара армия, за да се бори с АОК, също като сега в украйна - армия воюва с местното население, но САЩ изкараха Сърбия агресор и я удариха с авиация. Защо сега не ударят украинската армия с авиация?
29
1
 
17
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Абсолютни глупости са това Явно вчерашнитя удар е бил толкова сериозен,че се чудят какво да измислят от Киев,че да замажат положението Защо не пишете,че днеска пак са им свалили изтребител и хеликоптер ,а пепечатвате глупостите писани от разни facebook укр .воини ,дето не са били на мястото???????????????????????????????? Но каквито и глупости да пишете,то е ясно,че укр. армията я чакат тежки дни .
28
15
 
4
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 9 години
Do 59Zashto se nalagat togava sankcii na Rusia? Sled sankciite rusia shte izchezne
27
1
 
9
 
! Отговори
Бай Зуй преди 9 години
53 танков руски батальон е дислоцирал 102 танка към границата на Украйна .Не ми се мисли, ако бяха дислоцирали от 10 танков батальон примерно 1200 танка .
26
0
 
18
 
! Отговори
kiki преди 9 години
Не трябва да им подаряват нищо. Можеха да приемат да направят федерация, Германия е федерация, Русия е федерация. Все пак Украйна е многонационална държава с 30% руско население. Какво толкава ще стане? Ще си имат самоуправление и руски език като официален. Сега да не са по-добре. Безкрайна война със противник подкрепян от Супер сила с много пари.Разрушени градове и инфраструктора.
25
14
 
4
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 9 години
Eto 2 laji na rusia 1. Krim poiskali prisaediniavane.... 2. Iztochna Ukraina poiskali prisaediniavane kam rusia....Ne stava li mnogo. Rusia e AGRESOR I SHTE IZCHEZNE
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Слава УкраiнiАми Крим вече е в Руската Федерация, а не ми се вярва някой да не признава Руската Федерация. Толкова е просто...
23
0
 
18
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Обама говори за референдум в Косово, такъв не е провеждан! Отделянето на Косово от Сърбия стана също против законите на Сърбия, в интерес на САЩ. Значи, когато на САЩ изнася, може, когато не им изнася не може. В момента в украйна новобранците убиват офицерите си и бягат. Вече усетиха, че са пушечно месо. А опълченците се бият за земята си. Никоя армия в света не е спечелила война със зверства. и тази ще загуби!
22
5
 
0
 
! Отговори
До до 37 преди 9 години
Надявам се знаеш какво е ЦЕРН! Та това изследване не спец за България, направено е проучване на 10 мил. Души и кости от различни археологически обекти. За анс беше почти 50% траки , 27% автохонно население възникнало преди 12 000 г. Нищо турско под 3% славянски и т.н.. Най-близки до нас са Сицилия и Македония. Най-зле смесени са днешните германци , гърците са с близо30% славянски нямат тракийски то грък значи черен ама то това име е заето от днешните гърци през средата на 18 век!
21
1
 
20
 
! Отговори
kiki преди 9 години
Жалко за украинците. Играят по американската ***.Путин показа че няма да присъедини източна Украйна към Русия. Само подържа конфликта там с минимални разходи, докато за Украйна това е изтощителна война която им изпива ресурсите и им разорява икономиката. Дори и да си върнат контрола на източните територии там ще бъде леш и ще трябват много пари да се застрои отново. А идва зима............ Единствения губещ е Украйна за да угодят на САЩ.
20
14
 
1
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 9 години
Krim e na Ukraina. <REFERENDUMA> v krim ne priznat oshte. Samo v rusia go priznavat.
19
15
 
3
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 9 години
До до 22 от славянинUkraina e bila oshte predi rusia. Oshte mesec krim shte e nash, a sled tova shte smajem rusia. Koi sa nesashtestvuvashta darjava? Rusia shte izchezne do kraia na septemvri. NATO, USA shte ni pomognat
18
0
 
14
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Четете юнаци, правото е сила - украйна няма международно признати граници, това го казват от ООН. След отделянето от СССР от бързане да заграбят кой каквото може, са забравили да маркират границите си. А сега, след асоциирането си в ЕС, ще трябва да правят реституция на чуждите заграбени земи - на Полша, Литва, Русия и др. Четете, четене му е майката това за 44 президент на САЩ го казват Ванга, Нострадамус и американски екстасенс-забр.му името.
17
5
 
1
 
! Отговори
Некъв Тъп преди 9 години
Момци стига сте спорили!!! Крим беше целта на Русия да владее Черно море!!! За това е цяла борба... Сащ пращат самолетоносачи Русия подводници... Истината е че сега Русия е на косъм от война с Украйна... Тази Омраза тлее още от 1933г. Гладомора. Жалко за Хората и Икономиката..
16
1
 
6
 
! Отговори
До 32 преди 9 години
*** ти май само не си разбрал, че според ДНК изследването на церн ние сме автохонно балканско население и не сме идвали от никъде просто сме си тук от 12 000 год. ! Ама чети малко де като си на хранилка би трябвало да поназнайваш 4-5 езика или си от тия безплатните?
15
1
 
11
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До 24Знам какво става, когато се удари град с артилерия и авиация. Запазен номер на безмозъчните хохли.
14
16
 
3
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 9 години
Rusnacite parvo nezakonno aneksiraha krim ot Ukraina. Sega sa napadnali Ukraina. Kraino vreme e NATO i sveta da OSADI ZA TOVA RUSIA.