САЩ и Германия ще си партнират въпреки прехвърчащите искри

Кери и Щайнмайер не са обсъдили шпионския скандал
13 юли 2014 19:39,
10
САЩ и Германия ще си партнират въпреки прехвърчащите искри
Джон Кери (л) и Франк-Валтер Щайнмайер Снимка: Reuters

Съединените щати и Германия обещават да работят в тясно сътрудничество по глобални въпроси въпреки обтягането на отношенията, свързано с обвиненията в шпионаж, предаде Асошиейтед прес.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер направиха общо изявление в кулоарите на преговорите във Виена за иранската ядрена програма.

Всеки от тях подчерта огромната важност на американско-германското сътрудничество по глобални въпроси - от иранската ядрена програма до насилието в Близкия изток, посочва АП.

Още по темата
Щайнмайер призна за проблеми в отношенията между Берлин и Вашингтон напоследък, без да навлиза в подробности, отбелязва агенцията. Кери изтъкна голямото приятелство между страните и стратегическото им партньорство.

Според Ройтерс германският министър не е засегнал темата за последния шпионски скандал, но изказванията му изглеждали насочени към този въпрос. Щайнмайер заяви, че сътрудничеството ще продължи в духа, който е бил показан днес в изчерпателната дискусия, и пожела успех на Германия на днешния финал на Световното първенство по футбол срещу Аржентина.

Отношенията бяха разтърсени от многобройни съобщения за американски шпионаж в Германия, предизвиквайки искане шефът на ЦРУ в Берлин да напусне страната, отбелязва АП.

Кери съобщи също, че е обсъдил на срещата с Щайнмайер възможността да се удължи срокът на преговорите между Иран и страните от "шесторката", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. 

По думите му те са обсъдили редица въпроси, но основната част е била съсредоточена върху темата за Иран и оставащите различия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Васалът има ли думата изобщо?
7
0
 
3
 
! Отговори
Абсент преди 9 години
" Щайнмайер призна за проблеми в отношенията между Берлин и Вашингтон напоследък, без да навлиза в подробности, отбелязва агенцията. Кери изтъкна голямото приятелство между страните и стратегическото им партньорство.". герм.:Абе вие що ни дебнете,да ни ебнете? амер.:Обаче сме преятели нали! :-)))
6
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
до 7 Анонимен "...Няма разваляне на отношения..."Не е далеч времето,когато САЩ ще останат напълно изолирани !И причината няма да е Русия,а по-скоро тяхното протеже в близкият изток.Арабските страни(с изключение на саудитите и Кувейт),Латинска Америка,Азия(с изключение на Япония)Африка-на всички им е втръснал Чичо Сам.Това,което се случи с Крим показа на целият свят,как ще се развива геополитиката!Европа също не желае по-вече ролята на слугинче. От БРИКС ще зависи новата глобална икономика!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хер Щанмайер е преговарял с мистър "скелет в нощта".
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще го обсъждат... някак си е неудобно
3
3
 
1
 
! Отговори
Яяяяя преди 9 години
Двуликия Пу.Как го изтипосали Окупатора.
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вие ко бе, да не очаквахте да скъсат отношения със щатите и да влезнат в евразийския съюз :)
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е държавна форма на мазохизъм.