Янукович обжалва санкциите на ЕС пред европейския съд

Жалби са подали и още десетина украински лидери
14 юли 2014 13:58, Елка Василева
7
Янукович обжалва санкциите на ЕС пред европейския съд
Виктор Янукович. Снимка: архив, Reuters

Бившият украински президент Виктор Янукович реши да оспори пред европейския съд наложените му от ЕС санкции, предаде Франс прес.

Още по темата

Името на Янукович е в списъка от дела, представени пред Общия съд на ЕС, публикуван на сайта на съда. Двамата синове на Виктор Янукович, които са подложени на същите санкции, са подали същите жалби, както и десетина други украински лидери, включени в същия списък за санкции. Сред тях са и бившият премиер Микола Азаров и сина му.

На 6 март ЕС замрази авоарите на 18 украински представители на стария режим на Виктор Янукович, включително тези на сваления президент. Според Съвета на ЕС, който представлява страните-членки, те са замесени в отклоняване на обществени фондове.

Според бившия украински генерален прокурор Олег Махницки Киев е открил, че при режима на Янукович са били отклонени около три милиарда долара. Бившият президент напусна страната след смъртта на десетки протестиращи в Киев на 20 февруари при сблъсъци с полицията. Той беше свален от парламента на 22 февруари.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
ЛЮБО преди 9 години
А, КОГА ЩЕ ОСЪДЯТ ВСИЧКИ ПРЕЗИДЕНТИ НА САЩ ДО ТОЗИ МОМЕНТ ,ЗА УБИЙСТВА НА МИЛИОНИ МИРНИ ХОРА ПО СВЕТА И ЗАТРИВАНЕ НА ДЕСЕТКИ ДЪРЖАВИ ?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да видим сега съда дали е безпристрастен!Или съдят по собствено осмотрение!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шопе, *** си. Като е избран с гласовете на руснаците, значи че руснаците са доминиращ етнос в региона и в интерес на справедливостта е този, когото са избрали да защитава техните интереси. Тоест, да ти обясня какво каза току що:Руснаците в Украйна са доминиращ етнос, но някакви укри, малцинство някакво, подпомогнато логистично и финансово от разни чуждестранни организации, завзема властта по силов и незаконен път и тероризира мнозинството. А мислех, че мнението ти е обратното...
3
2
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
от3 прод.: ...картинката се изяснява!Както казваш: 1.Липса на солидни държавни структури. 2.Краде се на олимпийско и световно ниво. 3.Страна с много олигарси и силен спад на жизненото ниво. 4.За по-малко от 23г.,Русия дала помощи в размер на 250 милиарда 5.Газ на много изгодни цени и въпреки това...Янукович не е причината.Олигарсите,свързани със запада и по-точно Парашенко(агент на ЦРУ) използваха "революционната"ситуация за завземане на властта.Преврат+ избори.Хунтата започна войната!
2
1
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
до Шоп Нека да си спомним за поведението на Янукович: 1.Не допусна силова намеса от страна на полицията. 2.Не вдигна армията. 3.Изпълни всички искания на Майдана...Със сигурност е имало"изтичане" на милиарди,но това беше и преди него.Юли-крадлата с нейният паж Турчинов и &,колко ли са скътали в западни банки?И точно поради липсата на държавност,лешоядите накацаха!Т.е.,"...защо да не помпим ние?Байдан джуниър е шеф на газова компания в Украйна...таткото-вице президент на САЩ,
1
7
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Боби Ами ако 73% от депутатите са против тебе, не знам с кои очи ще нахалстваш още да си президент. Революцията в Украйна се случи, защото 4 години руската марионетка Янукович избран с гласовете на руснаците, демонтираше украинската държавност. Затова го махнаха, защото искаше тихомълком да отвори вратите на крепостта на москалите.