Адът в московското метро: признаци за атентат няма

20 са загиналите, ранените са над 160, 42 са в тежко състояние
Обновена: 15 юли 2014 15:26 | 15 юли 2014 15:26, Елка Василева
53
Адът в московското метро: признаци за атентат няма
Снимка: Reuters

Броят на загиналите при аварията в московското метро е достигнал 20 души, съобщи заместник-началникът на Главното управление за Москва на министерството на извънредните ситуации (МЧС) Александър Гаврилов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

ИТАР-ТАСС цитира изявление на началника на Националния център за справяне с кризисни ситуации Виктор Яцуценко, според когото днес в 8,39 ч. московско време "вследствие на рязкото спадане на напрежението [в контактната мрежа] е настъпило екстрено задействане на спирачната система на електрическия влак" в участъка между станциите "Славянский булвар" и "Парк победи", което е причинило дерайлирането на три вагона. По данни на МЧС от участъка, където е аварирал влакът, са били евакуирани 1100 души.

Още по темата
Говорителят на Следствения комитет на Руската федерация Владимир Маркин заяви, че  следствието работи по няколко версии за аварията в московското метро, всички те са технически, признаци за терористичен акт няма.

Маркин каза, че засега не е потвърдена версията за спад в напрежението. Той посочи, че скоро следствието ще посочи първите заподозрени по следственото дело.

По думите на Александър Гаврилов телата на седмина от 20-те загинали са предадени на следствените органи, а в повредените първи и втори вагон на композицията все още има по шест тела на загинали.

Заместник-кметът на Москва Пьотър Бирюков каза, че семействата на загиналите ще бъдат обезщетени с 1,5 милиона рубли (ок. 32 130 евро), а на ранените - с 1 млн. рубли (21 420 евро). Бирюков каза още, че машинистът на авариралия влак, за когото имаше сведения, че е мъртъв, е всъщност жив и е в болница.

По-рано бе съобщено, че ранените са над 160, като 129 от тях са били транспортирани до московски болници. Всички пострадали са били докарани живи в болниците, но впоследствие една жена е починала. Състоянието на 42-ама от постъпилите пациенти се оценява като крайно тежко, казаха от столичния департамент по здравеопазване.

Кметът на Москва Сергей Собянин събра на спешно заседание представители на метрополитена, строителни експерти и служители от министерството на извънредните ситуация, след което заяви, че засега не са известни причините за катастрофата. По думите на Собянин няма установени версии, като вариантът за евентуален терористичен акт е изключен, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Бесен преди 9 години
До Анонимен 35С огромно удоволствие бих ти направил мутрата такава, че след 7-та пластика да заприлича на моймунски дирник!Исмаил, и на теб, гьотферен, жалък евнух!На всички, които се радват - утре същото ще стане и другаде.
22
0
 
9
 
! Отговори
Съдбата преди 9 години
И в България влак дерайлира, и в Русия също.Тук банки се източват и там им конфискуваха милиарди на влогове в Кипър.Колкото и да плюете на Изток, вятъра духа от там и ви се връща в лицето.България ще е стане добре когато Русия стане.На ЕС и трябва буферна зона за евтина работна ръка, лагер за бежанци и заден двор за стари коли.Най-бедната страна в ЕС завинаги...
21
2
 
8
 
! Отговори
55886 преди 9 години
Ей, от 37 коментара дали намерих и 5 свестни.Много злоба, много нещо! А ако един от тези 20 беше ти!?!Ама да дойде един Путин тук в България, че да се оправим най-накрая.И по-грамотно щяхте да пишете!Вземете прочетете по някоя книжка, вместо да пишете глупости тук.
20
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко ,чакаме истинския атентат с повече жертви.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На гнусните, които злобно се хилят от кеф им пожелавам да ги опне магаре и да ги работи докато свитера им стане градинска кофа, а на края да катастрофират в слон. Тиквуни *** с мозък колкото маслинка...
18
11
 
5
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Мога ли да си купя една рускиня (ама млада и кръшна) да ми прави масажите и да ми мие тоалетната.за 32 135 евр.Те са били много евтини.Цял харем може да си купиш.
17
3
 
7
 
! Отговори
Той преди 9 години
Да Ви такова и бедните, не особенно съдържателни и извън всякаква връзка с темата коментари. *** сте и няма измъкване... Жалко, но факт!!!
16
5
 
16
 
! Отговори
Loshko преди 9 години
Достоевски го е казал още в далечната 1877г....според мое вътрешно убеждение, Русия не е имала и никога няма да има такива ненавистни завистници, клеветници и даже явни врагове, като тези славянски племена, които Русия ще освободи, а Европа ще се съгласи да признае освобождението им...
15
13
 
6
 
! Отговори
ГГГ преди 9 години
ЧЕРВЕНАТА АЗИАТСКА СТЕПНА *** ПАСМИНА,ЗАГРОБИЛА ЗА ПОЛОВИН ВЕК+25 ГОД. "ДЕМОКРАЦИЯ"(ЧРЕЗ БОЛГАРСКИТЕ ДС-КАДРИ НА МЕСТНО НИВО,НАЗНАЧЕНИ ЗА МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ) ЛЕКО БИЛ ОПЪРЛЕНА! НЯМА СТРАШНО,СЛАБО Е,ВОДКАДЖИИТЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ- С ТЯХНАТА СВИНЩИНА! ЧЕРНОБИЛЧЕТА,АМА ПОНЕ 10 ТАКИВА ТРЯБВАТ НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ...АЛКАШКА ГАД,ЗАГРОБВАЩА ЧУЖДИ СТРАНИ!! АЙ АЙ АЙЙЙЙЙЙ!! *** И ПУДКИНЧЕТА !!!
14
14
 
8
 
! Отговори
с. преди 9 години
До до 21Е,в Русия явно проблеми няма!:)Само умрелите от водка!Освен това я да питам защо в САЩ работят,живеят и учат хора от цял свят включително и руснаци!?Защо напливът за зелени карти е огромен!?Защо всяко лято хиляди български студенти,а и не само ходят по бригади и като видят за какво заплащане и отношение от работодател става въпрос после не искат и да чуят за български фирмаджия!?И защо никой не драпа и не ще да ходи в Русия!?Нали е много яко!Смешници ***!
13
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един обикновен ден в Русия
12
26
 
5
 
! Отговори
с.до 19 преди 9 години
То САЩ така се праскат!Рашките нали са големи отворковци та не бяха летища,тролейбуси!И понеже са и миролюбци и никой не ги мрази атентатите бяха всъщност фойерверки в чест на другаря Сталин!Ей,това *** са рядко *** ***!
11
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОБЛЕМ,ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ,ТОЗИ ПЪТ РУСИЯ ЩЕ ОТВЪРНЕ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ЗАТОВА СЕГА СИ МЪЛЧАТ.ЩЕ ПРАСНАТ Я САЩ Я УКРАЙНСКИТЕ БАНДЕРОВСКИ *** ЛЯШКО ГЕЯ ИЛИ ПОРОСЕНКО.ДА МУ МИСЛИ И САТАНИСКАТА ЧЕРНА МАЙНУНА,КОЯТО ЧЛЕНУВА В ТАЙНИ МАСОНСКИ ОБЩЕСТВА.
10
6
 
8
 
! Отговори
Сравнения преди 9 години
Ако бяха Българи нямаше да загинат. Нашите хора не гинат при скорост от 100 км/час, а Руснаците дават много жертви при 70 км/час. Я си спомнете, какво плещеха преди няколко дни, че катастрофиралия край Стара Загора бърз влаксе движел със 100 км/час. Е, още вярвате ли на журнлистите и представителите на власта? Второ - Руските медии казват ТЕРАКТ ( терористичен акт), нашите казват не е било терористичен акт. Направо е ужас. Тези хора или не знаят езици и пишат напосоки или така им нареждат.
9
14
 
9
 
! Отговори
с. преди 9 години
Това ако беше станало в САЩ ела и гледай!Радост на талази щеше да се лее от путинорусофилистичната ***!Ама сега са като наакани нещо!Дали в САЩ или в Русия лично за мен няма значение и честно казано е много долно да се злорадства за смъртта на невинни хора!Бог да прости загиналите!
8
27
 
8
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Ше пия еднa изтуденa сливовa зa пукнaлите и осaкaтени колхозници в мошкофското " метро", aйде нaздрaве Бългaри!
7
14
 
7
 
! Отговори
ГАДНА ФАШАГА преди 9 години
ГАДНИТЕ ФАШАГА,КАПИТАЛИСТИ,НЕОЛИБЕРАЛИСТИ,КОЛОНИАЛИСТИ И КРЪВОЛОЦИ СА ВИНОВНИ! АТАКУВАТ РАБОТНИЯ ТРЕЗВЕН СПОСОБЕН РАШКИ НАРОД,БЕЗОБРАЗИЕ Е!! ЧАКАМЕ КОГА ТОВАРИЩ *** ЩЕ УДАРИ ЗАПАДНИЯ ЗВЯР! ЗА ЕДИН РАШКИ ГРАЖДАНИН ДА СЕ ИЗТРИЕ ПО ЕДИН АМЕРИКАНСКИ ЩАТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА! ЛИЦЕТО ДА СЕ ИЗТРИЕ,НО ДА ОСТАНЕ ЗАДНИКЪТ НА ЗЕМЯТА- РАШАТА !! РАШКОТО МЕТРО-ПЕРВОЕ В МИРЕ ЛЕТЯЩО МЕТРО!! АМА НЯКОИ НЯМАЛИ ПАРАШУТИ И ИЗПОПАДАЛИ! СПОКО,ПУДКИН ИМА МИЛИАРДЕН ПАРАШУТ И НИКОГДА НЕ МОЖЕ ДА ПАДНЕ И ДА СЕ ПОТРОШИ!!
6
20
 
3
 
! Отговори
kak taka be преди 9 години
мамо ***,папа ***...тьотя ***,охх,как така?! По около 20 хиляди евро на загинал горд Пудкинов гражданин?!Какво е това,каква е тая слаба не водка,а гола вода,бе?? Толкоз никакви пари за загинал твой гражданин,велик российский гражданин?! Що за гавра ,що за подигравка,толкоз ли ти е мил живота им,толкоз ли струва?? Имаш горива и ресурси да им изплатиш по минимум 1 милион,ама в евро,а ти се циганиш такъв?! Що така, КГБ-милиардерче?? Що си такава скръндза,***?? Абе ти Путин ли си или ***?
5
18
 
9
 
! Отговори
Комунист преди 9 години
Това е невъзможно! В Русия такива неща не се случват, най-вероятно става дума за атентат от страната на злите капиталисти САЩ!
4
31
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 9 години
Нека добрите новини нямат край.