Десетки загинали и пострадали при авария в метрото в Москва

Три вагона са излезли от релсите
Обновена: 15 юли 2014 14:55 | 15 юли 2014 09:40, Елка Василева
107

 

Снимка: Reuters

 

Двайсет души са загинали и над 100 души са пострадали при авария в московското метро.

Три вагона са дерайлирали в тунела между станциите Славянски булевард и Парк на победата, без обаче да се обърнат. Спасители евакуираха пътниците от композицията, съобщи московската полиция, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Пострадали са над 160 души, от които 129 са хоспитализирани. Състоянието на 42-ама от постъпилите пациенти се оценява като крайно тежко.

„Надолу постоянно слизат с носилки. Изнасят навън. Кой без съзнание, кой стене от болка“, съобщаваха очевидци.

Първоначално беше съобщено, че повечето от пострадалите имат натъртвания и порезни рани. На място бяха изпратени лекарски екипи и служители с носилки, както и хидравлична техника, с която при нужда да се вадят пострадалите от мотрисата.

Началникът на пресслужбата на Главното управление на Министерството на извънредните ситуации за Москва Виктор Бирюков потвърди за Интерфакс информацията, че три вагона са излезли от релсите.

По думите му е установено, че между станциите Парк на победата и Славянски булевард е станало фалшиво сработване на сигнализацията поради рязък спад на напрежението. Поради това влакът рязко е спрял, пише Lenta.ru.

Пътували в авариралата композиция разказаха, че мотрисата е останала близо час в тунела, след което вратите са били отворени и хората са тръгнали по релсите да излизат навън. Градските власти изпратиха 66 автобуса, за да ги превозват до следващата действаща метростанция. Вратите в един от повредените вагони са били отворени с хидравлична техника, уточни Виктор Бирюков от московското управление на МИС.

Образувано е наказателно дело за нарушаване на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на метрополитена, за което в случай на смърт на двама и повече души се предвиждат до 7 години лишаване от свобода.

Кметът на Москва Сергей Собянин, който пристигна на мястото на инцидента, съобщи, че близките на загиналите ще получат парична помощ от по 1 милион рубли /около 21 хиляди евро/.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 96 от славянинА ти знаеш ли колко съвременни водачи на запада са бивши ***!? Явно май не знаеш? А и я ми дай определение за ''***''? С повтарянето на няколко ''демократични'' клишета вкарани в кутията ти само се излагаш като зомбиран ''демократ''!------стига са пени бе ***, никой не ти се вързва
60
3
 
4
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До до 86 от славянин--94;*** никой не ги иска затова навсякъде в нормалните държави ги преследват.Навсякъде са дошли на власт субийства и преврати.
59
10
 
4
 
! Отговори
Георгиев преди 9 години
Не мога да бъда съпричастен към нация от убиици.Съжалявам.
58
4
 
3
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До ***76 ;По--злобни от вас няма. Вие русофило--комунистите се радвате най--много на чуждото нещастие, но всичко се връща на тоя свят.Когато загинаха 3 космонавти на САЩ Осрахте се от радост . Когато загинаха 48 руснака при старт на ракета ,след това загинаха 120 пак мълчахте като ***. И до сега не се знае кой е първия руски космонавт.Как загина Гагарин също е мистерия.Не се радвайте на чуждата смърт, защото всичко се връща. Ясно ли ви е др. русофило --***. Ами в театъра кплко заги
57
3
 
1
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Анонимен--75 ; Сталин се е крил в една от станциите на метрото през ВСВ
56
3
 
5
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП--74 ;Московското метро е правено повремето на Сталин с КИРКА, ЛОПАТА и КОЛИЧКА без друга техника. Така са правени и прословутите КАНАЛИ.Сталин се обажда на Берия ,че трябват 125 000 човека и той ги събира. Всичко е направено без пари. Жертвите са СТОТИЦИ ХИЛЯДИ. ТАКА СЕ СТРОИ В ЛЮБИМИЯ ВИ СССР И БРАТСКАТА ВИ РУСИЯ.
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бандера 86Погрешно намесваш Бог. Огледай се към Киев, където лакеите на Сатаната доволно потриват ръце след успешно извършената диверсия.
54
15
 
4
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Хубавото е че ще има резервни части за други руснаци.А и руските канибали могат да намажат.
53
8
 
7
 
! Отговори
Бандера преди 9 години
Да знаете има Бог!И Бог е справедлив
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 79 от славянинАко беше толкова умен колкото си злобен щеще да станеш професор! И на кирилица не можеш ли да пишеш, че не ти се разбира много!?----Ne moga da pisha na kirilica. Nqmam i ne iskam da instaliram.
51
0
 
2
 
! Отговори
Teo преди 9 години
Това е като да се радваш на жертвите от наводненията в Аспарухово или на машиниста от уикенда.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
труповете ги носят в 20 различни болници и истината никога няма да се разбере.
49
2
 
23
 
! Отговори
Дани преди 9 години
Не ви ли е срам ...!? мен лично да, че в България започнаха да се раждат ***.И има ли значение в кое метро се е случило, хора са загинали. А нима метрото в Москва ползват единствено руснаци или в Ню Йорк само американци. Утре и в Софийското може да се случи и да загинат близки хора Замислете се... А Русия ще оцелее и без нашапомощ и даже със злобата, която се лее от вас
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славянинМосковското метро не е най-голямото, в момент най-голямото метро е Шанхай- 538 км, след него са Пекин - 460, Лондон -403, Сеул - 393, Ню Йорк- 342, чак след това е Москва с 325 км, и това е с надземната железница до Красногорск, за това в някой класации може да го видиш и след Токийското и Мадридското метро
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 75 от славянин"Я кажи кое е най-голямото?"Internet niamash li ?Typo *** s promit mozyk
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ***"Каквото пожелавате на другите, това и ви се случва, нещастници такива! Само българи се радват, когато се случи трагедия някъде по света, че и дори в собствената ни родина (пример - Аспарухово). Нека ви се връща като бумеранг цялата ви злоба, друго не заслужавате!"Ganio balkanski e unikalen ***, vinagi e shtastliv kogato drugite sa zle :)
45
1
 
7
 
! Отговори
*** преди 9 години
Каквото пожелавате на другите, това и ви се случва, нещастници такива! Само българи се радват, когато се случи трагедия някъде по света, че и дори в собствената ни родина (пример - Аспарухово). Нека ви се връща като бумеранг цялата ви злоба, друго не заслужавате!
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 70 от славянин"Вярна е, московското е най-голямото в света и освен това по план е проектирано и за убежище в случай на ядрена война!"Stiga si drynkal gluposti be tikvoch , ne e nai-goliamoto v sveta
43
0
 
3
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП преди 9 години
Съболезнование за починалите изстрадали руски сънародници!!!Ама и техното метро,както и в Лондон са едни от най старите метра в света,сиреч от времето Петър велики през 2010г се возих с карта еднодневна за 270рубли можеш да се возиш с всяка мотриса има нужда от основен ремонт,като нашето жп трасе и жп парк!!!
42
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tези, които сега съжаляват за жертвите в москва преди 13 год, когато терористите срутиха кулита в САЩ , се радваха и съжаляваха, че не са починали повече!Злобата и отмищението са в червата на комуниста