В Белгия пробват да изгонят катунари с високи децибели

Опитът се оказал не съвсем успешен
Обновена: 16 юли 2014 16:50 | 16 юли 2014 16:41, Елка Василева
66
В Белгия пробват да изгонят катунари с високи децибели
Снимка: архив, Reuters

Малкият белгийски град Ланден, на около 60 км източно от Брюксел, опита днес да прогони група катунари, като пусна силно техно музика на мястото, което те заемат от три дни, предаде Франс прес, позовавайки се на местни медии.

Около 30 каравани са се настанили от неделя вечер в промишлена зона във фламандския град, без да получат съгласието нито на собственика на терена, нито на града, съобщи агенция Белга.

След преговори с местните власти представители опитът се оказал неуспешен на катунарите са заявили, че ще напуснат във вторник, но после отложили заминаването си за петък.

Кметът на Ланден, социалистът Жино Дьобру, разположил уредба с мощност 14400 вата и се обадил на местен диджей. Днес сутринта е била пусната с пълна сила техно музика, показва видеоклип. Успехът обаче бил относителен, защото на записа се вижда и момиченце на десетина години, което се поклаща в ритъм сред караваните.

Междувременно са били подновени преговорите с полицията и музиката е била спряна. Катунарите са заявили, че са "склонни да напуснат", заяви кметът.

Неговата инициатива обаче беше подложена на критика дори от представители на собствената му партия. "Това, което става в Ланден, не е добре. Изобщо не е добре", реагира в Туитър регионалната фламандска министърка на благоустройството, социалистката Фрея ван ден Бош.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: белгиякатунариЛанден
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
27
 
7
 
! Отговори
бг преди 9 години
Не трябва да ги гонят. Това е голяма грешка! Ние също трябва да интегрираме нашите роми. Трябва да им построим модерни,хигиенични жилища и да им осигурим работа, образование и съвременно образование. Само тогава те ще станат европейци.Трябва да спрат и антиромските писания в медиите и дори да глобяват за расизъм и нанесена обида на ром. Засега все още има расова дискриминация към ромското малцинство, а те са хора като нас. Можем да живеем заедно в най-добри отношения с тях, както е било векове
7
5
 
37
 
! Отговори
соросоид преди 9 години
Това не са катунари, а къмпингуващи роми. Моля медията да промени описанието, защото иначе БХК (Български Хелзински Комитет) и останалите НЕбългарски организации ще подадат оплакване в комисията по дискриминация и в чуждестранни организации за защита на малцинствата!
6
0
 
22
 
! Отговори
Абсент преди 9 години
Дежурният цензор вери ЗЪЛ :-)))
5
0
 
0
 
! Отговори
до 9 е до 8 преди 9 години
не 9 а 8
4
26
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Те са си интегрирали техните роми бе калъфф, тия там сега са наши, НИЕ НЕ сме интегрирали НАШИТЕ !!!
3
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо не ги ..... интегрират :D:D:D
2
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пуснете им класическа музика! :)))
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде на техно-фест!!!!