Малайзийски самолет се разби над Украйна, няма оцелели

Машината е ударена от ракета земя-въздух, на борда е имало 295 души
Обновена: 17 юли 2014 22:11 | 17 юли 2014 18:53, Анисия Иванова
675

Снимка: Reuters

Пътнически самолет Боинг-777 на малайзийските авиолинии бил свален над Източна Украйна днес, на 60 км от руската граница. Загинали са всички 295 души на борда, заяви служителят на украинското вътрешно министерство Антон Герашченко, цитиран от Интерфакс-Украйна, предаде Ройтерс.
Още по темата
Украинският президент Порошенко заяви, че свалянето на малайзийския самолет е "терористичен акт". Голям брой тела са намерени
 в района, където се е разбил самолететът съобщи Франс прес.

Боингът е изпълнявал полет от Амстердам за Куала Лумпур.

Преди да навлезе във въздушното пространство на Русия самолетът започнал да се снижава, а по-късно е бил открит горящ на земята на украинска територия, казал източникът.

Самолетът, за който други източници казаха, че е бил Боинг-777, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, паднал близо до Донецк, твърдина на проруските бунтовници, заяви Герашченко, добавяйки, че машината е ударена от ракета земя-въздух.

Украински представители заявиха, че местни жители са открили останки, отбелязва Ройтерс. Компанията "Малейжа еърлайнс" написа в Туитър, че е загубила връзка със своя полет Ем Ейч-17 от Амстердам. "Последното   известно местоположение е било над украинското въздушно пространство", посочи компанията.

Герашченко е цитиран да казва: "Пътнически самолет, пътуващ от Амстердам за Куала Лумпур току-що е бил свален от система за противовъздушна отбрана Бук. Загинали са 280 пътници и 15 души екипаж".

Интерфакс-Украйна цитира друг украински представител, според когото самолетът изчезнал от радарите на височина 10 000 м - типична височина за летене на пътнически самолети, отбелязва Ройтерс.

Той е паднал в Торез, близо до Шахтьорск, на около 40 км от границата с Русия. Районът е арена на боеве между украински сили и проруски бунтовници, добавя Ройтерс. Подобна ракетна установка е била видяна от журналисти на Асошиейтед прес близо до източния украински град Снежное по-рано днес, предаде Асошиейтед прес.

Вчера в района на Донецк е бил предислоциран дивизион "Бук" на въоръжените сили на Украйна, съобщи назован като компетентен източник на ИТАР-ТАСС, позовавайки се на данни от система за обективен контрол. Сега в Харков се товари още един дивизион от това въоръжение, отбеляза той.

Източникът подчертава също, че машина на височина над 10 000 м може да бъде свалена само с оръжие тип С-300 или "Бук". Опълченците не разполагат с такова оръжие и не могат да разполагат.

В продължение на половин година това е втори случай на инцидент със самолет на малайзийска авиокомпания. В началото на март самолет на "Malaysia airlines" изчезна при изпълнение на полет от Куала Лумпур до Пекин. Връзката с "Боинга" с 12-членен екипаж и 227 пътници на борда прекъсна два часа след излитането от столицата на Малайзия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
468
0
 
1
 
! Отговори
защо преди 9 години
Какво печели Русия от това? Повече санкции и изостряне на отношенията със запада? За какво са и на Русия тези невинни 300 трупа? Не разбирам. Дайте една причина защо?Самолета още димеше, когато САЩ обвини Москва без никакви доказателства.
467
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Позната работа, сега ще препишат всичко на Русия........това не са хора ...................
466
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според последни данни:ПВО системата е била пленена от бунтовническите сили.Било е подготвен сценарий в който разузнаването изпраща цивилен самолет над Донецк като примамка, понеже е имало информация, че бунтовниците имат намерения да свалят всичко, което не се подчини на техните нареждания и прелети над тяхната република. Съответно авиацията на Киев по този начин е засякла местонахождението на пленената ПВО система и е открила огън по тези позиции.Хвани едните, удари другите!
465
2
 
3
 
! Отговори
гожа преди 9 години
До Анонименигати радарите дето ги имат Испанците чак в Украйна да засичат че и бойни самолети около бойнга това само някой от партия юруш може да го повярва
464
13
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До славянинХората от Грабово в Донецка област разказват-------------Местните руски * сега ще разказват, че са видели как порошенко на делтаплан сваля Боинга. Това гнусно РОБСКО племе е спосоибно и себе си да излъже в името на верността към цар Путин.
463
0
 
6
 
! Отговори
аа11 преди 9 години
излезе информация че е открита черната кутия на самолета дано се разбере какво е станало
462
3
 
5
 
! Отговори
bg преди 9 години
Ukrainskite kopeldashki bokluci sa go svalili,kato predi tova sa mu bili naredili da promeni kursa na poleta.23 amerikanci (polovinata CIA)sa ubiti,holandski natovci,gnusni muslemi,i malko collateral demage.
461
6
 
2
 
! Отговори
men преди 9 години
тези *** от цру даже не са си играли да пребоядисват похитения самолет и сега просто си го взривиха над украйна уж че летял на некаде си. филмче. кого ли ще набедят сега, некой брадат украинец с руски произход сигурно...
460
1
 
9
 
! Отговори
аа11 преди 9 години
Стрелков няма кирия да свали пътнически самолет освен ако някой не е препил с вотка и се е престарал но остава въпроса защо самолета е прекаран през зона на бойни дествия все пак полетите се водят от Киев
459
3
 
10
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Тарикати са еврейте докато света се занимава с Украйна си зачистват задният двор
458
0
 
0
 
! Отговори
аа11 преди 9 години
До Анонимен нали ти си тук ще редактираш кадето трябва от платен драскач като тебе друго и нестава
457
4
 
9
 
! Отговори
Лора преди 9 години
НЕ НА ВОЙНАТА! Газа е в пламъци. Сухопътните войски на Израил са атакували Газа.
456
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целта на украинската ракета, ударила малайзийския самолет е бил... самолетът на руския президент Владимир Путин.
455
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мадрид. Испански диспечер, следил малайзийския самолет до малко преди катастрофата съобщава, че в близост до Боинга са забелязани два украински бойни самолета, предаде РИА Новости. Военни самолети са прелетели в близост до 777 три минути преди той да изчезне от радарите. Киевските власти съобщават, че Боингът е катастрофирал веднага, щом е изчезнал от радарите. Как са могли да разберат толкова бързо?, заяви испанският диспечер.
454
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 618Лъжеца си ти. натикал е Гитлер цялата комунистиеска и социалдемократическа група в пазндиза. Някои загиват, други са освободени едва в 1945 г. Дори нашият Димитров е бил в Моабитския затвор. Немецът Ернст Телман също, там и умира. Ти лъжеца противоречиш на самият Хитлер, който казва че основната му цел на живота е унищожаването на комунизма. За Испания и Герника нищо не казваш. ЧЕТИ МЕМОАРИТЕ НА ЧЪРЧИЛ ВМЕСТО ДА ЛЪЖЕШ НАГЛО И БЕЗСРАМНО ЗА ФРАНЦИЯ. ЧЪРЧИЛ НЕ ЛЪЖЕ, ЛЪЖЕШ ТИ!
453
0
 
0
 
! Отговори
съвет и за теб преди 9 години
До аа11Завърши най-напред първи клас на основното училище и се научи да пишеш ГРАМОТНО на български и след това заповядай отново тук да бистриш политиката. Сега си неграмотен!
452
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До неотраленЗавърши най-напред първи клас на основното училище и се научи да пишеш ГРАМОТНО на български и след това заповядай отново тук да бистриш политиката. Сега си неграмотен!
451
1
 
1
 
! Отговори
неотрален преди 9 години
До АнонименПРОЧЕТИ повече за танковете през първата световна само Рено 18 са нат 3000 а руските пробиви не оспяват заради танковете а най вече заради артелерийската концентрация от по 800 оръдия на километър и баналното числено превъсходство
450
5
 
6
 
! Отговори
аа11 преди 9 години
Танк Тигар 1 се появява през декември 1941 а 88 мм уръдие което дупчи дори ис 2 го има още от 1932 руснаците губят 5 пъти повече танкове от райха и си го признават ама чарвените *** тук още вярват в великия ссср
449
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До неутраленцифрата 12000 не може да е вярна.Но иначе да.Разликата е, че немците не са имали теория на пробива.Те са заобикаляли УР'тата когато са могли, а когато е станало невъзможно блицкрига е забоксувал.От друга страна руснаците са имали теория на пробив на силно укрепен район, която въпреки огромните жертви успява на най-гадният за нападение терен в света - финландия. Хитлер не го оценява, смята го за провал, ама на -45 градуса, 15 метра сняг покриващ замръзнали езера друг не го е правил