Открити са двете "черни" кутии на разбилия се самолет

Досега са намерени 121 тела
Обновена: 18 юли 2014 10:59 | 18 юли 2014 10:00, Елка Василева
140
Открити са двете "черни" кутии на разбилия се самолет
Снимка: БТА

Открита е втората "черна" кутия на разбилия се малайзийския самолет в Източна Украйна, съобщи Ройтерс, цитирайки своя тв оператор на мястото на катастрофата.

Още снощи проруските сепаратисти съобщиха, че са намерили едната от "черните" кутии със записи на бордовата информация.

Още по темата

Самолетът на Малайзийските авиолинии, който се разби в Украйна, е преминал технически преглед по-рано този месец, никакви проблеми не са били установени, съобщиха междувременно от авиокомпанията. В комюнике на Malaysia Airlines се посочва, че „последният технически преглед е извършен на 11 юли 2014 г.“. „Самолетът е бил признат за изправен“, се посочва в документа. Следващият технически преглед на самолета, който е бил в експлоатация от 17 години, е бил планиран за 27 август, пише Интерфакс.

Спасителни работници, полицаи и дори миньори, които не са на смяна, претърсват тази сутрин района на катастрофата на самолета в Източна Украйна, при която загинаха 298 души, съобщи Асошиейтед прес. Те търсят тела и отломки.

Журналист на АП лично видял тела и човешки останки, разпръснати по полето край село Розсипне, на около 4 км от мястото на катастрофата.

До момента са открити 121 тела, съобщи днес пресслужбата на украинската Държавна служба по извънредните ситуации, цитирана от ИТАР-ТАСС. В спасително-издирвателните работи участват 95 души и 18 единици техника.

Причината за катастрофата засега остава неясна, пише БТА.

Американски разузнавателни служби твърдят, че самолетът е бил свален от ракета "земя-въздух", но все още се опитват да открият кой е изстрелял ракетата.

Двете страни в украинския конфликт взаимно се обвиняват за свалянето на самолета, посочва БНР. Опълчението в Източна Украйна заяви, че няма на въоръжение зенитни комплекси "Бук". Шефът на Службата за сигурност на Украйна Валентин Наливайченко съобщи за прихванати от украинското разузнаване телефонни разговори между служители на руското военно разузнаване, в които се признава, че сепаратистите са свалили пътнически самолет.

По информация на руското министерство на отбраната в района на катастрофата на малайзийския самолет се намират подразделения на въоръжените сили на Украйна, които са въоръжени със зенитни комплекси от типа "Бук-М1". Освен това в небето над Донецка област постоянно има бойни самолети на украинските военновъздушните сили, оборудвани с различни типове ракети, казаха в руското министерство. Оттам допълват, че средствата за противовъздушна отбрана на Русия  в граничните с Украйна райони вчера не са работили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
9
 
! Отговори
странно преди 9 години
Как украинските власти са намерили черните кутии като съобщиха, че самолетът е паднал в тила на опълченцате??? Излиза, че е свален, т.е. гръмнат над територия контролирана от властите.То бива разпиляване на части от него, но все пак....Украинците така гръмнаха около Одеса над морето един Ту-154 май през 2001 ако не се лъжа.Тогава казаха, че не било умишлено, защото прави учения... май много не са се научили
93
3
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Фактите са все по-вече срещу Киев.Този "прехванат"разговор ,качен във фейсбук е преди да е ударен Боинга.Също,което казва Боби-125 е желязен факт: Трудно е да се приеме от непредубедени специалисти за удар от БУК!Много по-вероятно е атака от военен самолет.Вече има доказателства за такива,които са летяли в близост до Бойнга...
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"прихванати от украинското разузнаване телефонни разговори между служители на руското военно разузнаване" моля?!
91
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно ясно е, че проруските сепаратисти са свалили самолета, явно са го объркали с украински военен самолет след като са обърнали няколко бутилки на екс за здравето на бащицата Путин!
90
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само последното изречение ще ви покаже за какво става дума - противовъздушните средства на Русия по границата с Украйна не са работили вчера - е от тази лъжа по-яко няма! КГБ - Путин са майстори на грандиозните лъжи!
89
8
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Днес главния прокурор на Украйна отрече бунтовниците да разполагат с тези комплекси--------------Как може главният прокурор на Украйна да знае какво имат и какво нямат бунтовниците? Ти като пишеш малко употребяваш ли главата?
88
5
 
22
 
! Отговори
Miro преди 9 години
Киевските фашисти правят всичко възможно, за да започнат война.
87
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БУК , ДЪБ -- нема значение ! -- сега руснаците ще видят кон боб яде ли ?
86
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските сепаратисти намерили едната черна кутия. Сега ще я скрият и ще подправят записите. Същият сценарии като от 1983, когато съветски изтребител свали Боинг 747, на корейските авиолинии. Руснаците побързаха да скрият черните кутии и истината, че те са свалили въпросният Боинг, излезе наяве 15 години след това!
85
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама много ПУТИНЧЕТА има тука бе ! Лелееее, така са налазили клавиатурите че изтриха буквите от зор !!!
84
3
 
22
 
! Отговори
БоСимеонов преди 9 години
Извинявaйте, aмa трябвa дa си мaлоумен дa нaчертaеш мaршрут нaд територия където имa войнa.
83
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зенитният комплекс "Бук" е способен да свали самолет на такава височина! "Според разработващите най-новите модели "Бук" те имат обсег до 50 км, достигат цели на височина до 25 км и ракетите се движат със скорост до Mach 4. Зарядът на една ракета обикновено е над 60 кг специален експлозив, а за цели, летящи с до 800 км/ч вероятността да бъдат поразени е в рамките на 90-95%." Руските сепаратисти се хвалеха, че имат "Бук" и свалиха 3 украйнски самолета. Защо да не са свалили и този, питам аз?
82
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Британски експерт по сигурността посочи, че ако самолетът е бил свален от 10 000 м височина, това трябва да е станало с далекобойни ракети, направлявани от радар. Това не би могло да стане с портативни противовъздушни оръжия. Вторият вариант е ракетата да е била въздух-въздух, т.е. да е изстреляна от изтребител, който е летял по същото време.
81
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ле-лее, какви санкции ще има сега....
80
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо на никой не прави впечатление, че това се случва след като ЕС отказа на Обама по широки санкции срещу Русия.
79
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другари, нека не упорстваме. Другарите сепаратисти се поддадоха на провокация.
78
1
 
14
 
! Отговори
до 106 преди 9 години
Неграмотнико, ще ти го обясня като на бавноразвиващ, влизаш в Гугъл, пишеш "украинская правда ярема бук" и влизаш директно в сайта на Украинская Правда, след това четеш. Лек ден.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 92Ne be, chovek, ne sa im gi dostavjli rusnatsite tija Bukove. Lichno ot Kremlin gi hvurljat ... poznaj koi! Ne znasesh li, che toi si gi dasrzji pod vazglavnitsata i shtom mu kefne - shtrak i ... strelja. Kak ne se nasitiha na tupite si i prozrachni obvinenija fashistite ot Kiev. Te sami sa predizvikali tova uzjasno neshtastie - oburkali sa neshtastnija samolet s ruski v isterijata si sreshtu Russia i pod mudroto zadokeansko rukovodstvo pleshtsat bezumija za da se onevinjat. Sram!
76
3
 
22
 
! Отговори
до 104 преди 9 години
"После того, как был сбит пассажирский самолет, военные доложили президенту, что у террористов нет наших ракетных комплексов "Бук" и С300. Захвата этого вооружения не было", - сказал Ярема в комментарии Украинской правде после окончания СНБОУ.Освен това и Главния прокурор на Украйна потвърди, че у бунтовниците няма такива комплекси, военните също го потвърждаващ. Защо точно високопоставени украински лица ще лъжат?
75
3
 
17
 
! Отговори
до 101 преди 9 години
Цитат от Украинская Правда: "Военные доложили Порошенко: террористы не захватывали украинский "Бук""