"А защо няма мир в Украйна", попита украинският посланик

Москва се бори със следствието, а пренебрегва причините
19 юли 2014 10:18,
132
"А защо няма мир в Украйна", попита украинският посланик
Снимка: Reuters

Москва се бори със следствието, а пренебрегва причините. Така украинският посланик у нас Микола Балтажи коментира в ефира на БТВ изказването на руския президент Владимир Путин, който обвини Киев за фаталния инцидент с малайзийския самолет. По думите на Путин Украйна е подновила военния конфликт в източната си част.

„А защо няма мир в Украйна”, попита реторично Балтажи и добави, че подновената акция в Украйна не може да бъде причината за разбиването на самолета. Той подчерта, че правителството в Киев е подновило действията, тъй като споразумението за примирие е било нарушено над 106 пъти от сепаратистите.

„Комисия от украинското правителство води разследване – в нея има представители на ИКАО, на страните, чиито граждани са загинали, украински експерти – те трябва да дадат изводите”, подчерта дипломатът. Според него инцидентът в Източна Украйна неминуемо ще повлияе на отношенията на Русия с Украйна и Запада.

Балтажи съобщи, че и в момента продължават бойните действия в Източна Украйна. „В Луганск убиват мирни жители и не дават да се приберат телата. Чакат да дойдат руски журналисти, за да заснемат, че са убити от украинската армия. А има видеа на обикновени жители – вижда се кой стреля”, добави още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До анонимен (84):1. Според теб ракетата не прави "дупки" така ли ? И ти лично ли видя тази "дупка" ?2. Като взривиш самолет във въздуха, той пада, а не продължава да лети. Елементарна физика.Относно войната във Виетнам - не започва от инцидента в залива Тонкин, а поне 10 години по-рано, но ти просто не си чувал/а за това, знаея само Тонкин и това е, а за войната м/у Франция и Сев. Виетнам май нищо не знаеш. Но думички като "бандеровци" и "майдановци" ги знаеш наизуст. Много жалко за теб.
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този служеше на Янкович а сега на бандеровците .....накъдето задуха вятъра!
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
gospodin baltadji navyarno rusnacite glasuvaha vav varhovnata rada za zabrana na ruskiyat ezik i go kriminaliziraha.kak vashite oligarsi za tolkova vreme stanaha miliarderi-navyarno sa spestyavali ot zakuski?tova ne e voyna mejdu rusnaci i ukraynci a mejdu oligarsite i se plashta ot obiknovenite hora.na koya strana sujite gospodin baltadji?na naroda(rusnaci i ukrainci) na vashata strana ili na bandata prestapnici (yanukovich beshe sashtiyat ***)?
82
3
 
3
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Анонимен--88;Защото трябва руските сепаратиси да бъдат унищожени
81
1
 
4
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До анонимен--84 ;Руснаците започнаха войната с Финландия--1939 г,Като изстреляха снаряди срещу свое село и обявиха че Финландия ги нападна.Те и други провокации са првили /,корейска война/така че имат опит в тия неща.Не случайно комунизма проби първо там.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВИЖ СИ МИНУСИТЕ,БЕ К!!!!!
79
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 3 ТИ СИ ГАДНА,ГНУСНА,ПОКВАРЕНА хамериканска ***!!!!
78
0
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
До АнонименСъзнанието ти е за ремонт,мой човек.Вижколко минуса са ти сложили и виж и останалите коментари.Можеш да ги занесеш на "украинският" посланик да му се отворят малко очите(както и на теб,де)
77
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде пак пропаганда!Ми вземете и проверете мнението на .всички страни в конфликта, а не като папагали да пригласяте на Украинската държавна пропаганда.Нали уж журналистиката трбва да отчита мнението на всички страни?Вместо това, тук ни поднасяте позицията на Украйна, наставлявана и направлявана от САЩ
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
puski fashisti
75
2
 
17
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 9 години
Марийче, ама верно ли този т.н. посланик е казал тези глупости?Ми той ще излезе много *** този човечец! Значи "Защо няма мир в Украйна?"! Той направо конкурира Шекспир с въпросите си! Хей човече, и в Чад и в Конго не стрелят по мирни граждани и жилищни квартали с ГРАД. А относно комисията от ИКАО, той дори не знае горкичкия, че те още се мотат защото трябва да закрият следите от зверството на бандеровците и ЦРУ! А, сепаратистите избиват съкварталците си и чакат руските журналисти да дойдат!
74
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо нямало мир в Украйна?! Ами ти къде си виждал на власт да са фашисти и да има мир?!
73
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПУТИН ДАЛИ НЕ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ НАЙ-ГОЛЯМИЯТ ТЕРОРИСТ ? МАЙ ЩЕ ИЗПРЕВАЛИ БИЛ ЛАДЕН !
72
6
 
20
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
"А защо няма мир в Украйна" - нагла бандеровска ***! Тоя украински *** трябва да бъде набучен на кол и хвърлен на ***! Избиха няколко хиляди мирни човека, включая и над 500деца, свалиха самолет, само и само да обвиняват нагло Русия и сега продължавал да пита гнусното ***, защо! Скоро ще разбере отговора, много по-скоро отколкото може дори да си представи плешивата му куха кратуна!
71
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DOO 66когато " неть Русия.." - неть и ти!Какво си мислите,че това е компютърна игра..и ти само коментираш..Американските сатанисти приготвят световна война..чак изгубиха търпение..и да си наясно И ТИ ,и роднините ти,най- скъпите ти ще изгорите като факли,ще се разтопите като масло в тиган...дааа..всички!Ай са викай :ю- ес - ей ...!
70
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
1. На част от корпуса е открит пробив от снаряд. Това не е ракета. Проруските терористи нямат самолети. Май снаряда е бил за Россия 1. Но - мълчание.2. По законите на науката - ако рускоговорящите терористи са думнали Боинга на 10300 м височина, да ми обясни Майдановеца защо не е паднал в Русия, а е паднал като пирон на позициите на терористите.Началото на войната заради поляците на Свинемюнде; Войната във Виетнам - Тонкин . признато кой е започнал. Повече коментари са излишни.
69
3
 
25
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
... По-логичното обяснение е, че е свален от Украйна, за да имат възможност да потърсят международна помощ срещу отцепниците в ЛНР и ДНР, защото се оакаха по всички параграфи, докато "сепаратистите" ги отнасят като куцо пиле - домат. Както междувпрочем беше уж големият скандал със снайперистите на Майдан, които по-късно се оказаха наети от "Десен сектор".
68
1
 
13
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
До Анонимен 65Пич, не става въпрос за "Велика Русия" или "Велики САЩ". Става дума, че те заливат с едностранна помия,с претенциите че това е единствената правилна възможна гледна точка на конфликта,без да се отрази и другата страна в името на обективизма. Цялата тази некадърна пропаганда тип СССР води до естествения рефлекс да симпатизираш на този, който е оплют. Още повече, че в конкретния случай не можеш да си представиш че руснаците ще са чак толкова ***,че да свалят пътнически самолет
67
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВижда се кой стреля ***!Украинската армия с аритлерия ,град системи и НУРС от Су-25 и Ми-24 по жилищни райони.Лъжлива долна ***! да имаш нещо да кажеш мамито ти амреиканса *** да .....или ти кАТО СИ *** ДАЙ И НИЕ ДА СМЕ ПРОСТИ ТАКА ЛИ ?
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТЕРРОРУСИЯмишко тез глупости ги приказвй на децата в детската градина *** имал жена и тя ти каза или ти видя *** ? или някой каза и ти повтаряш ***