Коридорът на разбилия се Боинг е бил обявен за безопасен

Предупрежденията за опасност обаче са отговорност на държавите
19 юли 2014 10:30,
200
Коридорът на разбилия се Боинг е бил обявен за безопасен
Снимка: Reuters

Малайзия заяви, че Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) е одобрила коридора, по който обреченият пътнически самолет е поел, но това изглежда като погрешно тълкуване на дейността на организацията, отбелязва Ройтерс.

От ИКАО обаче заявиха, че не е отговорни за издаването на предупреждения за потенциални опасности като военни конфликти, предаде Ройтерс. Организацията посочи, че това е задължение на отделните страни.

Малайзийският министър на транспорта каза вчера, че ИКАО е затворила въздушен коридор над Източна Украйна, след като малайзийски пътнически самолет бе свален в четвъртък, когато загинаха почти 300 души, отбелязва Ройтерс. ИКАО заяви, че няма правомощия да отваря или затваря въздушни коридори.

Ройтерс посочва също, че ИКАО е излязла с предупреждение през април за летенето над Крим след руската инвазия, но е изтъкнала като причина потенциални проблеми с несъвместим авиодиспечерски контрол, а не риск от насилие. Предупреждението обаче не е било заповед, а препоръка да се проучат мерки за избягване на въздушното пространство.

Малайзия заяви, че ИКАО е одобрила коридора, по който обреченият пътнически самолет е поел, но това изглежда като погрешно тълкуване на дейността на организацията, отбелязва Ройтерс.

Постоянният представител на Малайзия в ООН Хусейн Ханиф заяви вчера, че маршрутът на катастрофиралия боинг е бил обявен от ИКАО за безопасен, предаде ИТАР-ТАСС. Ханиф призова да се извърши "пълно, независимо и открито международно разследване" на инцидента. Дипломатът съобщи и че украинските власти са поканили Малайзия да участва в следствените действия на местопроизшествието. По думите на постоянния представител за тази цел в Киев ще бъдат изпратени двама експерти от Малайзия.

Говорител на малайзийските въоръжени сили заяви днес, че страната ще изпрати в Украйна два военнотранспортни самолета Ц-130 "Херкулес" за участие в операциите за установяване причините за катастрофата на пътническия самолет.

Премиерът на Малайзия Наджиб Разак от своя страна каза, че страната му не възнамерява да прави изводи за причините за падането на пътническия самолет въз основа на догадки, а ще се занимава с търсенето на неопровержими доказателства, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Трагедията с малайзийския "Боинг-777" в Донецка област стана поради ескалацията на конфликта, до която доведоха действията на опълченците, а не поради решение на Киев. Това заяви вчера на редовния си брифинг говорителят на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки, предаде ИТАР-ТАСС.

Запитана дали е съгласна с позицията на руското ръководство,че до този случай нямаше да се стигне, ако Киев не бе продължилвоенната операция в югоизточната част на страната, Псаки каза, че не споделя това мнение. "Важно е да се помни, че целият конфликт в Източна Украйна възникна поради незаконната интервенция на проруските сепаратисти", заяви тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От комунист акъл не очаквам. Сега очаквам да кажат че сивите извънземни са го свалили с плазмено оръжие по заповед на САЩ за да набедят добрите мили *** пацифисти.
61
0
 
9
 
! Отговори
fakt преди 9 години
Также у этих пользователей нет ни друзей, ни каких-либо публикаций, ни отметок о понравившихся страницах - абсолютно ничего! Страницы пустые. По нашей версии, этих личностей в природе не существует, имена придуманы, фотографии взяты невесть откуда, а "Facebook" для каких-то неблаговидных целей создат целую базу таких профилей.
60
5
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
До Анонимен 87 НЕНОРМАЛНИКА!!СЪВСЕМ РЕАЛНИ ХОРА СА СЕ КАЧИЛИ НА ЛЕТИЩЕТО В АМСТЕРДАМ 3 ЧАСА ПРЕДИ ТРАГЕДИЯТА!!! КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ТИ ПРОСТАЩИНИ ХАБЕР НЕ ХВАЩАТ!
59
0
 
6
 
! Отговори
fakt преди 9 години
5. Когда журналисты показывали паспорта в развороте, там были отчтливо видны данные пассажиров. Пользователи иностранных форумов не поленились и провели сво собственное мини-расследование, в ходе которого обнаружилось, что люди, чьи паспорта были показаны журналистами, "действительно существуют" - есть их профили в "Facebook". Но - внимание! - профили этих, совершенно, казалось бы, независимых друг от друга людей, были зарегистрированы в одно время: 21-го апреля 2013-го года. Все эти профили схожи в том, что ничего, кроме фотографий, загруженных в день регистрации, на этих страницах нет. Так
58
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки русофил и путинофил е Untermensch !
57
2
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ЯСНО ДАДОХА ПЪТЯ И САМОЛЕТА МИНАВА ПО СРЕДАТА НА ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА ДОНЕЦКАЯ ОБЛАСТ!!!И ТИЯ ДЕТО СА ГО ОДОБРИЛИ ТОЯ МАРШИРУТ СА НАПЪЛНО НЕНОРМАЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!
56
4
 
17
 
! Отговори
ПОЯСНЕНИЕ САМОЛЕТ преди 9 години
САМОЛЕТЪТ Е ТОЗИ КОЙТО НЕ МОЖАХА ДА НАМЕРЯТ,В САМОЛЕТА СА ПОСТАВЕНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ТРУПОВЕ ОБЛЕНИ ВЪВ ФОРМАЛИН,САМОЛЕТЪТ Е ДИСЛОЦИРАН В БАЗА САН ДИЕГО И ГО НАПРАВЛЯВАТ БЕЗПИЛОТНО И ГО ВЗРИВЯВАТ ДИСТАНЦИОНО.ПЪРВИ ФАКТИ,ТРУПОВЕТЕ СИЛНО МИРИШЕЛИ НЕ НА СВЕЖО,ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ЗА ТЕЗИ МЕСЕЦИ ЗНАЯТ КАК МИРИШЕ ЕДИН ТРУП,ВСИЧКИ ПАСПОРТИ СА ЧИСТО НОВИ.СЪЩАТА АМЕРИКАНСКА ГАДОСТ КАТО НА ЕДИНАЙСЕТИ СЕПТЕМВРИ.ЦИРКА Е ПЪЛЕН.
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо международната общност не осъди/съди терористичния акт в Одеса?!...Скоро ни чака нова голяма война" ...
54
12
 
2
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ВЕЧЕ ДАВАТ ПЪТЯ НА ПРЕЛИНАТЕ НА САМОЛЕТА КОЙТО Е МИНАЛ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА УКРАЙНА И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МИНАВА ТОЧНО ПО-СРЕДАТА НА ДОНЕЦКА ОБЛАСТ КЪДЕТО Е БИЛ СВАЛЕН. САМОЛЕТА НЕ СЕ Е ДВИЖЕЛ В ПОСОКА НА РУСИЯ А НАДОЛУ!!!ТОКУ ЩО ИМ УМРЕХА ПИСАНИЦИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ ПУТЛЕРОИДИ, ЧЕ СА ИСКАЛИ УКРАЙНА ДА СВАЛЯ САМОЛЕТА НА *** ТОЙ НАД УКРАЙНА НЯМА ДА МИНЕ :D
53
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Капитане изглежда самолета е цивилен ама дайте да го свалим за всеки случай."
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баба Вуна, това са глупости. На ЦРУ не им пречи в самолета да загинат истински хора, няма никаква нужда чак от такива конспирации.
51
0
 
14
 
! Отговори
Дано след като преди 9 години
ООН завърши разследването и посочи виновните както направи по случаите в Осетия, Ирак, Сирия (зарина). Дано тогава съдиите в Хага преодолеят страха от случилото се с испанския съдия който имаше куража да заведе дело за престъпления против човечеството срещу един от виновниците.Ако и този път ООН не спази закона, то явно няма смисъл от ООН в този му вид!
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вината си е на Украйна. Над Донецк всеки ден им свалят изтрбители и хеликоптери, а те насочват натам пътнически самолети. Какво тука общо има Русия ? Там се води война бе хора, едните пускат ракети от въздуха, други от земята. След дъжд качука, сега и да забраняват, вече е късно.
49
4
 
10
 
! Отговори
Баба Вуна преди 9 години
Моята лична версия на базата на това, което успях да намеря в интернет. Очевидно е, че самолетът не е съвсем ИСТИНСКИ, и цялата трагедия спектакъл, като събoрените кули в Ню Йорк на 11 септември. 1. През март бе отвлечен на Малайзия Airlines, който се предполага, че е абсолютно и напълно изчезна. В действителност, той бе закаран във военната база на САЩ в Диего Гарсия. 2. След това, той е прехвърлен в Холандия. В определения ден и час  той отлетя за Малайзия. Вътре не са реални хора, а трупове. Самолетните пилоти не са реални, а автопилот. Или може (това е сложна процедура)д
48
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ всичко започна от мераците на Путин да спре асоциирането на Украйна към ЕС------няма да става, изборите показаха че никой го ще тоя недорасляк
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСъдейки по коментарите стигам до извода ,че България е провалена държава заради собствения си народ , а не заради политиците.... ФАКТ !-----а ти какво мислеше досега ?
46
5
 
19
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Абе Киев е виновен ,това е няма значение кой точно го е свалил. Самолета е пратен там от Киев ,Киев носи отговорност за живота на пътниците . Това,че нарочно са го пуснали в тази зона,си е проблем само на Киев Все едно аз да поканя гостенин у дома си и да го навра в стая с питбул . Кой ще е виновен,че питбула го е разкъсал ? Аз или кучето? Въздушното пространство над Украйна е грижа на Украйна и каквото и да стане ,Украйна ще си носи отговорността ,това е
45
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДобре бе, хора... Защо говорите глупости ? https://facebook/photo.php?v=1456136607977216&set=vb.100007426710866&type=2&theater Ето вижте сами, гори ли самолетът докато пада. Ударен ли е спред вас от ракета ? Така, като гледам, си пада без да е улучен, или да дими от някъде. ------ей, *** търсете истинска информация,спрете да гледате клипчета по youtube. ракетата се пръсва около самолета а не го удря директно, *** неука ***
44
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е най-еврейската държава в света. Покажете ми един успял руснак. Няма такъв. Всичките им най-богати хора са от някакви техни републики, от Казахстан, от Киргизстан, от Чувашуя, от Татарстан, от Чечня. Ако не са от малцинствата, останалите са евреи.
43
13
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
СЕПАРАТИСТИТЕ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ СА ПРЕКРЪСТИЛИ ДОНЕЦКАЯ ОБЛАСТ НА ЛАЙ.ЕЦКАЯ ОБЛАСТ ЗА ДА НЕ ГИ ЗАМЕСВАТ В ИНЦИЗЕНТА!