Коридорът на разбилия се Боинг е бил обявен за безопасен

Предупрежденията за опасност обаче са отговорност на държавите
19 юли 2014 10:30,
200
Коридорът на разбилия се Боинг е бил обявен за безопасен
Снимка: Reuters

Малайзия заяви, че Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) е одобрила коридора, по който обреченият пътнически самолет е поел, но това изглежда като погрешно тълкуване на дейността на организацията, отбелязва Ройтерс.

От ИКАО обаче заявиха, че не е отговорни за издаването на предупреждения за потенциални опасности като военни конфликти, предаде Ройтерс. Организацията посочи, че това е задължение на отделните страни.

Малайзийският министър на транспорта каза вчера, че ИКАО е затворила въздушен коридор над Източна Украйна, след като малайзийски пътнически самолет бе свален в четвъртък, когато загинаха почти 300 души, отбелязва Ройтерс. ИКАО заяви, че няма правомощия да отваря или затваря въздушни коридори.

Ройтерс посочва също, че ИКАО е излязла с предупреждение през април за летенето над Крим след руската инвазия, но е изтъкнала като причина потенциални проблеми с несъвместим авиодиспечерски контрол, а не риск от насилие. Предупреждението обаче не е било заповед, а препоръка да се проучат мерки за избягване на въздушното пространство.

Малайзия заяви, че ИКАО е одобрила коридора, по който обреченият пътнически самолет е поел, но това изглежда като погрешно тълкуване на дейността на организацията, отбелязва Ройтерс.

Постоянният представител на Малайзия в ООН Хусейн Ханиф заяви вчера, че маршрутът на катастрофиралия боинг е бил обявен от ИКАО за безопасен, предаде ИТАР-ТАСС. Ханиф призова да се извърши "пълно, независимо и открито международно разследване" на инцидента. Дипломатът съобщи и че украинските власти са поканили Малайзия да участва в следствените действия на местопроизшествието. По думите на постоянния представител за тази цел в Киев ще бъдат изпратени двама експерти от Малайзия.

Говорител на малайзийските въоръжени сили заяви днес, че страната ще изпрати в Украйна два военнотранспортни самолета Ц-130 "Херкулес" за участие в операциите за установяване причините за катастрофата на пътническия самолет.

Премиерът на Малайзия Наджиб Разак от своя страна каза, че страната му не възнамерява да прави изводи за причините за падането на пътническия самолет въз основа на догадки, а ще се занимава с търсенето на неопровержими доказателства, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Трагедията с малайзийския "Боинг-777" в Донецка област стана поради ескалацията на конфликта, до която доведоха действията на опълченците, а не поради решение на Киев. Това заяви вчера на редовния си брифинг говорителят на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки, предаде ИТАР-ТАСС.

Запитана дали е съгласна с позицията на руското ръководство,че до този случай нямаше да се стигне, ако Киев не бе продължилвоенната операция в югоизточната част на страната, Псаки каза, че не споделя това мнение. "Важно е да се помни, че целият конфликт в Източна Украйна възникна поради незаконната интервенция на проруските сепаратисти", заяви тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мило ящерица
41
2
 
9
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
colonelcassad.livejournal/1679778.html Съболезнования за жертвите от Боинга,но вижте хора,какво прави Киевската хунта и кукловодите и от САЩ
40
12
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПЪРДУТЕН ЗАЯВИ, ЧЕ ТОЙ НЕ ПОЗНАВА СЕПАРАТИТСИТЕ В ДОНЕЦКАЯ ОБЛАСТ И, ЧЕ НЕ Е АНЕКСИРАЛ КРИМ!!!ТОВА СА ДОЛНИ СОРСОИДНИ ЛЪЖИ!!!!!
39
1
 
12
 
! Отговори
уролог преди 9 години
ГЕРБ и БСП са като топките на мъжа.Винаги се блъскат една в друга, но винаги служат на един и същ господар.
38
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Из коментарите: "Рaзбирa се имa и голямa вериятност дa е свaлен от укрaински изтребител, предвид товa кой имa ползa от ситуaциятa."Полза от ситуацията имат про-руските терористи. Така, че логиката е обратна. Това означава, че вероятността да е свален от украински изтребител е нищожна. Свален си е от терористите, понеже те имат полза от това да свалят самолети. Най-малкото, защото са го мислили за украински военен транспортен самолет. Даже се похвалиха в социалните мрежи, ако не си разбрал.
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСахалинския инциден. Чети повечко и щеразбереш че този самолет се е 'объркал' няколко часа няколко стотин километра над съветска територия над базите за стратегически подводници.Какви са изводите ?Сега този самолет е минал по маршрут неползвян от март по най-ниската траектория препоръчано от Кеиев....
36
12
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ТЕЗИ КОИТО ПОДКРЕПЯХА ПЪРДУТЕН ЗАПОЧВАТ ЕДИН ПО ЕДИН ДА СЕ ДИСТАНЦИРАТ ОТ НЕГО!!!!
35
0
 
8
 
! Отговори
До гущерa преди 9 години
Не знaм кaкъв гущер си, но със сигурност не блестиш с ум. Човек с коефициент нa интелигентност нaд 50 не пише по този нaчин.
34
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Важно е да се помни, че целият конфликт в Източна Украйна възникна поради незаконната интервенция на проруските сепаратисти"Точно така!!!
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От западните разузнавания само такива неща се случват!Цялата работа за тези дето следим нещата е ясна...
32
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе руснаците имат опит преди години свалиха южнокорейски пътнически самолет
31
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА палестинския народ в момента е изтребван от гнусните евреи ... Но нашите медии са цензурирани както всички други медии...------трябва да го оставят да си играе с пиратки както стана в бургас
30
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истериятa нa обонго и компaния стaвa все по голямa. И нa децaтa е ясно, че сaмолетa не е свaлен с рaкетa земя въздух.Нaй вероятно е технически проблем. Не е първия сaмолет, който пaдa внезaпно.Рaзбирa се имa и голямa вериятност дa е свaлен от укрaински изтребител, предвид товa кой имa ползa от ситуaциятa.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ли е единственото трасе по което е можел да мине самолета.Как е възможно да се смята за безопасно,при положение,че се водят военни действия?
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
номер на полета на самолета паднал месец март MH370 9M-MROномер на полета на самолета паднал сега MH17 9M-MRDпаспортите намерени сега са чисто нови-дори не са и обгорени...почти всички акаунти на пасажерите са направени в един и същи ден преди точно година...и точно днес киевските диспечери откланят курса над територия с бойни действие...съвпадения или???
27
1
 
10
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
На "умният" гущер, мозъчето му беше в опашката, но от както му я откъснаха..:)))
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4 октомври 2001 г. - над Черно море пътнически самолет Ту-154 на авиокомпания "Сибир" е свален по грешка от ракета на силите на ПВО на Украйна, изпълняващи учения в Крим. На борда на самолета, изпълняващ полет Тел Авив-Новосибирск, са се намирали 51 граждани на Израел, 16 руснаци и 12-членен екипаж. Всички загиват.
25
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
продължавам още глупости да чета ,не разбрахте ли че мужиците са свалили самолета ?
24
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ се намесиха във вътрешните работи на Украйна като дават помощи в пари и оръжие на режима в Киев.
23
2
 
19
 
! Отговори
АНТИТРОЛ преди 9 години
ЗАЩО, досега никой не говори за, НЕБЕТО ЧИСТО ЛИ Е БИЛО ПО ВРЕМЕ НА ЕКСПЛОЗИЯТА? Зщото радарите, немогат да покажат чий е самолета.