Коридорът на разбилия се Боинг е бил обявен за безопасен

Предупрежденията за опасност обаче са отговорност на държавите
19 юли 2014 10:30,
200
Коридорът на разбилия се Боинг е бил обявен за безопасен
Снимка: Reuters

Малайзия заяви, че Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) е одобрила коридора, по който обреченият пътнически самолет е поел, но това изглежда като погрешно тълкуване на дейността на организацията, отбелязва Ройтерс.

От ИКАО обаче заявиха, че не е отговорни за издаването на предупреждения за потенциални опасности като военни конфликти, предаде Ройтерс. Организацията посочи, че това е задължение на отделните страни.

Малайзийският министър на транспорта каза вчера, че ИКАО е затворила въздушен коридор над Източна Украйна, след като малайзийски пътнически самолет бе свален в четвъртък, когато загинаха почти 300 души, отбелязва Ройтерс. ИКАО заяви, че няма правомощия да отваря или затваря въздушни коридори.

Ройтерс посочва също, че ИКАО е излязла с предупреждение през април за летенето над Крим след руската инвазия, но е изтъкнала като причина потенциални проблеми с несъвместим авиодиспечерски контрол, а не риск от насилие. Предупреждението обаче не е било заповед, а препоръка да се проучат мерки за избягване на въздушното пространство.

Малайзия заяви, че ИКАО е одобрила коридора, по който обреченият пътнически самолет е поел, но това изглежда като погрешно тълкуване на дейността на организацията, отбелязва Ройтерс.

Постоянният представител на Малайзия в ООН Хусейн Ханиф заяви вчера, че маршрутът на катастрофиралия боинг е бил обявен от ИКАО за безопасен, предаде ИТАР-ТАСС. Ханиф призова да се извърши "пълно, независимо и открито международно разследване" на инцидента. Дипломатът съобщи и че украинските власти са поканили Малайзия да участва в следствените действия на местопроизшествието. По думите на постоянния представител за тази цел в Киев ще бъдат изпратени двама експерти от Малайзия.

Говорител на малайзийските въоръжени сили заяви днес, че страната ще изпрати в Украйна два военнотранспортни самолета Ц-130 "Херкулес" за участие в операциите за установяване причините за катастрофата на пътническия самолет.

Премиерът на Малайзия Наджиб Разак от своя страна каза, че страната му не възнамерява да прави изводи за причините за падането на пътническия самолет въз основа на догадки, а ще се занимава с търсенето на неопровержими доказателства, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Трагедията с малайзийския "Боинг-777" в Донецка област стана поради ескалацията на конфликта, до която доведоха действията на опълченците, а не поради решение на Киев. Това заяви вчера на редовния си брифинг говорителят на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки, предаде ИТАР-ТАСС.

Запитана дали е съгласна с позицията на руското ръководство,че до този случай нямаше да се стигне, ако Киев не бе продължилвоенната операция в югоизточната част на страната, Псаки каза, че не споделя това мнение. "Важно е да се помни, че целият конфликт в Източна Украйна възникна поради незаконната интервенция на проруските сепаратисти", заяви тя.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
2
 
! Отговори
Разни Мисли преди 9 години
От 10 месеца в Украйна загиват хора.Всеки ден. Жени,деца и прочие.Лежат разкъсани на площади и улици, докато линейките смогнат да ги приберат.Всеки ден се извършват погребения на конвейер.Светът мълчи.Никой нищо не казва и не предприема.Сега падна един самолет с 300 човека и целият свят потъна в скръб.Та питам аз: С какво хората които умират в Украйна са по-малко хора от тези в самолета? Да ама за тях цветя няма.Не се говори по медиите,и не се изказват съболезнования. ЛИЦЕМЕРИ!
121
0
 
2
 
! Отговори
Едно бъдеще преди 9 години
Рано или късно Украйна ще се върне в така наречен Славянски свят. Но рано или късно, ще има тотално изселване от Карпатите на всички етнически неукраинци. Ще ги поеме Полша, защото тя е в дъното на раздора в Украйна. Щом слуша господарите си от НАТО. Тези чужди етноси в Украйна се фашизираха и създавдоха това напрежение. Ако днес Европа си затваря очите пред изстъпленията на Украинския фашизъм, то утре тя ще бъде сполетяна от същата участ като в Украйна - граждански войни и много жертви.
120
3
 
1
 
! Отговори
USA - AGENT преди 9 години
Руснаците на Путин свалиха самолета както освободиха България 1878
119
0
 
2
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Така ОБЯВИХА и эа Е В Р О Т О но уви, укаэа се Ф А Т А Л Н О !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..................!!!!!
118
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските бунтовници решили да си построят библиотека.Не щеш ли, една вечер тя изгоряла.Всички били много разстроени - още не си били оцветили книжките.
117
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВСЕКИ НАЗЕМЕН РАДАР РАЗПОЗНАВА ЦИВИЛНИТЕ САМОЛЕТИ,АБСОЛЮТНО ВСЕКИ,САЩ И УКРАЙНА ИМАТ ИЗГОДА САМОЛЕТА ДА БЪДЕ СВАЛЕН.РУСИЯ НАМА ЗА КАКВО ДА СВАЛЯ САМОЛЕТА,ПО ТЪПО Е КАТО *** НА СЛОН,АМА ПУСТИ БОЙКОВИ КИНТИ,КАК ЗАСЛЕПЯВАТ САМО--------***, разбирам те напълно и съм съгласен с теб че няма за какво да го свалят, ама ти кат си пиян знаеш ли какво правиш ?
116
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като Коридора е обявен за безопасен да минат и ГЕРБ през коридора да ги ***...
115
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин има интерес да свали сямолета, за да разчисти пространство за своите ВВС да нанясят удари по украинските войски. И знае, че в тая мътна обстановка нищо не може да се докаже. Путин има опит - свалянето на самолета на полския президент. Руските няма откъде да вземат далекобойни ракети освен от ***.
114
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РВД-потърси статии в които се дават прогнози, че до 2030г спин щял да бъде история.Европейски екипи учени са били пред пробив в лечението на спин.Остава само да направиш връзка между пътуващите в самолета и евентуалните загуби на фармацевтични компании от САЩ.Не забравяй, че приходите на тези компании са по-големи от оръжейния бизнес.
113
2
 
23
 
! Отговори
РВД преди 9 години
Този самолет е свален по поръчка на тези, които свалиха и другия "изчезналия" самолет преди месеци. Въпросът е един. Защо пак малайзийски? Едната от причините е без съмнение, за да го пришият на Русия. Извършителят е Украйна и това е очевадно. Но защо малайзийски? Защо Украйна не затвори коридора след като не контролира територията под него? Защо се чака и протака от псевдоукрайнските власти и защо Русия настоява да се разследва, а майдановци протакат и пречат?
112
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може би войните в Сирия и Украйна не са ужасна трагедия?Ако украинците не провеждаха АТО в района на катастрофата нямаше да има жертви.Впрочем украинските войници дезертират,нямат бронежилетки и редовно снабдяване от властта в Киев,която здраво харчи парите на МВФ.
111
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1Никой не вярва на глупостите написани от сноудънчо, той е *** който провокира анти настроения!Трагедията е ужасна! Дано отговорните лица си понесат наказанието!
110
2
 
29
 
! Отговори
Краси преди 9 години
И все още не са публикувани записите от разговорите между екипажа и украинския диспечер контролиращ полета над Украйна. Защо така бе господа украинци?Кой е свалил самолета не знам дали ще де разбере, според мен - не. Но има безспорно виновни и без да е необходимо разследване - това са тези които са допуснали самолета да лети над зоната на бойните действия!
109
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСЕКИ НАЗЕМЕН РАДАР РАЗПОЗНАВА ЦИВИЛНИТЕ САМОЛЕТИ,АБСОЛЮТНО ВСЕКИ,САЩ И УКРАЙНА ИМАТ ИЗГОДА САМОЛЕТА ДА БЪДЕ СВАЛЕН.РУСИЯ НАМА ЗА КАКВО ДА СВАЛЯ САМОЛЕТА,ПО ТЪПО Е КАТО *** НА СЛОН,АМА ПУСТИ БОЙКОВИ КИНТИ,КАК ЗАСЛЕПЯВАТ САМО
108
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 9 години
На борда е имало и немци и французи, които също си имат близки, или мислиш че просто така можеш да си измислиш 300 човека.В първият самолет имаше много малко европейци и много китайци. Или си викате то китайците и холандците все еднакво изглеждат.
107
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 9 години
До всички луди, дето подолу се късат да обясняват как това са хората, от изчезналия преди това самолет, ще им обясня следното: ако по вашите телевизори гледате само чалга певачиците и в нета черпиш "достоверна" информация от руските новини, защото другите езици не ти се отдават, в Холандия навсякаде можеш да видиш и прочетеш кои са загиналите, техните професии, семейства и съдби.Живея тук. Това е една ужасна трагедия и побърканите ви коментари са просто липса на респект.
106
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абсолютна вина на украйна!! сепаратисти терористи......не носят отговорност!жалко за хорицата!
105
2
 
36
 
! Отговори
135 преди 9 години
Кой набута самолета в този коридор ?Защо компанията е приела този риск ( за разлика от английски, американски ,и европейскикомпании, които не летят по "безопасния коридор"Някой от компанията си е затворил очите за пари.Там всеки може да го свали и да не поеме отговорност.Кой има най-голям интерес от свалянето - това не е Русия.
104
29
 
3
 
! Отговори
истината преди 9 години
Локърби = ЛуганскКадафи = ПутлерНе на роSSия!
103
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ееее още си тука бе момченце.Отивай де ще те потренират в някой лагер.Ще ти вземат размела за цинка и бегай да се учат на теб донските новобранци.Голям си ***.