Украинската армия е обстрелвала центъра на Луганск

250 цивилни са загинали в Луганска област за периода юни-юли
Обновена: 19 юли 2014 22:31 | 19 юли 2014 22:31, Веселина Йорданова
138
Украинската армия е обстрелвала центъра на Луганск
Снимка: архив, Ройтерс

Украинските въоръжени сили са провели днес кратък минометен обстрел на центъра на Луганск, предаде ИТАР-ТАСС.

Чути са десетина взрива в района около сградата на Службата за безопасност.

Още по темата

Министърът на отбраната Валерий Хелетей по-рано съобщи на президента Петро Порошенко, че военните са установили контрол над югоизточната част на града и са отблокирали летището.

Пресслужбата на самопровъзгласената Луганска народна република не потвърди информацията за напредването на силите на Киев, но призна, че се водят сражения около летището.

В периода юни-юли тази година в Луганска област са загинали 250 цивилни жители, а 850 са били ранени. Това се посочва в доклад на мисията наблюдатели на ОССЕ в Украйна, публикуван днес.

Само от 16 юли с града са загинали трима граждани, а над 30 са били ранени.

Става дума само за жертвите сред цивилното население, без да се отчитат тези, които загиват в района на бойните действия в покрайнините на града, както и сред самите участници в сраженията, посочват наблюдателите.

Говорител на украинския съвет за сигурност заяви днес, че през нощта 15 броя военно оборудване са били прехвърлени през границата от Русия в района на Луганск, информира Ройтерс.

Проруски сепаратисти са докарали оборудване на мястото, където падна малайзийският пътнически самолет, за да отстранят отломките, допълни говорителят.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: Украйналуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
14
 
4
 
! Отговори
Шефа на ЯБЛОКО преди 9 години
Предвиди-ТЕЖКИ ДНИ ОЧАКВАТ Путин и Русия.
18
1
 
11
 
! Отговори
СЕМ преди 9 години
До ПресатаПреса се римува с метреса, а метресата е нещо като теб, което за къси пари прави компромиси със съвестта си.
17
17
 
5
 
! Отговори
БРИКС?Путин? преди 9 години
Путин вече е МИНАЛО.
16
3
 
24
 
! Отговори
лудия преди 9 години
яиценюк трябва да бъде съден за геноцид както хитлер. избива невинни/но може би черните кутий са там и искат да скрият истината и да ги вземат и за това!
15
22
 
4
 
! Отговори
Пресата преди 9 години
ДЕЙЛИ ТЕЛЕГРАФ-Руските бандити убиха тези,които обичахме,ДЕЙЛИ МЕЙЛ-Путинци убиха моя син,....Шведската преса-Това е свидетелство срещу Путин...Холандската-Убийци.....
14
1
 
25
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До Анонимен 29Запомни, ако имаш с какво: РУСИЯ се пише с ГЛАВНА БУКВА! Останалите - с каквато щеш! Някога това, на което сега му викат Украйна, са го наричали Малороссия.До 27А аз прочетох, че Турция е предложила на Русия плащанията помежду им да стават в националните им валути. БРИКС пък ще предложи друго нещо, чакаме! Зелената хартия е много добра за тапети. "Надолу" се пише заедно.
13
1
 
22
 
! Отговори
РВД преди 9 години
До АнонименАнонимни Пропагандаторе, защо да го сваля Путин, като ракетата е била предназначена за неговия самолет, който се разминал със сваления от украйнците на границата с Полша. От далеч самолетите си приличат със сваления, заради синьо-червените ленти. Сигурно Путин свали и другия малайзийски самолет преди време?
12
0
 
38
 
! Отговори
On my way! преди 9 години
Украйнската армия и правителство са съставени от фашисти-интернационалисти, братоубийци и американски наемници. Чрез брутални убийства се мъчат да усигурят достъп на Шеврон и Ексон до шистовите находища в източна Украйна. ЕС забранявал добива!? Голяма работа... Това не важи за енергийната американска мафия. Какво животът на някакви славяни, араби и т.н....Прочети още на: dnes.bg/world/2014/07/19/ukrainskata-armiia-e-obstrelvala-centyra-na-lugansk.232911
11
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази статия е превод от путин-кгб.ру. Даже вече и не го криете, браво другари!
10
0
 
9
 
! Отговори
До 13 преди 9 години
чудесна опорна точка, сега от киев се оказа че са го свалили :)---------Всъщност доста по на запад от Киев! -:) Нека приключи разследването на ООН , то все ще се чуе туй-унуй!Не този който дърпа спусъка носи отговорност, а този който е издал заповедта!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KIEV NASTAPI IAKO MOTIKATA . TOZI PAT NIKOI NE MOJE DA IM POMOGNE . VAV VSICHKI KOMISII DA IMA RUSNACI ,ZADALJITELNO. KIEV NAPRAVI GOLEMA KASHA GOLEMA . I SVETA E PRED NAI- GOLEMO IZPITANIE ,MORAL, ISTINA ,DEMOKRACIA ,CHOVESHKI JIVOT -DA VIDIM KOI STOI ZAD TIAH I KAK . GLEDAME !!!
8
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКиевските изверги и убийци не им стигнаха 298 избити в самолета-----чудесна опорна точка, сега от киев се оказа че са го свалили :)
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В периода юни-юли тази година в Луганска област са загинали 250 цивилни жители, а 850 са били ранени. Това се посочва в доклад на мисията наблюдатели на ОССЕ в Украйна, публикуван днес."Това е информация от мисията на ОССЕ. И при това положение още има разни туркофилски русофоби, на които все Путин им е виновен и продължават да подкрепят киевските военнопрестъпници. Кой избива хората в Луганск? Бандитите от 'Десен сектор' и чуждите наемници на Киев, кой друг!
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До MomoЗащото явно не ги смятат за хора, а за колорадски бръмбъри, не си ли разбрал, че на света цената на живота е различна- най- висока е цената на евреите и на онези избили коренното население на Западния континент, а виж за живота на руснаците цената е като да смачкаш гадна *** в *** на Обама..........открай време англосаксите се смятат за богоизбрани, ама в скоро време ще дойде и за тях видов ден
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Киевските изверги и убийци не им стигнаха 298 избити в самолета, който свалиха, сега бомбардират и мирното население на Луганск. Смърт за тези бандити, друго не заслужават! Докога САЩ ще подкрепят този кървав режим, избиващ народа???
4
2
 
20
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Веднага самолетоносачите да влизат в Черно море и да започват с бомбите по Киев!А, чакай!... Това не е Сирия. Обърках се.Ми... Значи нищо нередно няма в това. Нормално е... Нека си ги бомбардират.
3
29
 
2
 
! Отговори
USA преди 9 години
*** ,ei segichka shte gi razmajat mrysnite ruski teroristi!
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Првозащитниците къде са или си броят парите от нефта, завладените територии, наложената власт и манипулациите на/над един невинен народ - украйнския.А западните им медии - абсолютни плазмодии пак рекламират мафията от Киев.
1
3
 
41
 
! Отговори
Momo преди 9 години
CNN защо мълчи?!Защо не вият на умряло, че се използва авиация срещу населени места?А-а-а-а?! ПИТАМ!!!