Украинската армия е обстрелвала центъра на Луганск

250 цивилни са загинали в Луганска област за периода юни-юли
Обновена: 19 юли 2014 22:31 | 19 юли 2014 22:31, Веселина Йорданова
138
Украинската армия е обстрелвала центъра на Луганск
Снимка: архив, Ройтерс

Украинските въоръжени сили са провели днес кратък минометен обстрел на центъра на Луганск, предаде ИТАР-ТАСС.

Чути са десетина взрива в района около сградата на Службата за безопасност.

Още по темата

Министърът на отбраната Валерий Хелетей по-рано съобщи на президента Петро Порошенко, че военните са установили контрол над югоизточната част на града и са отблокирали летището.

Пресслужбата на самопровъзгласената Луганска народна република не потвърди информацията за напредването на силите на Киев, но призна, че се водят сражения около летището.

В периода юни-юли тази година в Луганска област са загинали 250 цивилни жители, а 850 са били ранени. Това се посочва в доклад на мисията наблюдатели на ОССЕ в Украйна, публикуван днес.

Само от 16 юли с града са загинали трима граждани, а над 30 са били ранени.

Става дума само за жертвите сред цивилното население, без да се отчитат тези, които загиват в района на бойните действия в покрайнините на града, както и сред самите участници в сраженията, посочват наблюдателите.

Говорител на украинския съвет за сигурност заяви днес, че през нощта 15 броя военно оборудване са били прехвърлени през границата от Русия в района на Луганск, информира Ройтерс.

Проруски сепаратисти са докарали оборудване на мястото, където падна малайзийският пътнически самолет, за да отстранят отломките, допълни говорителят.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: Украйналуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
мдa преди 9 години
Сируaциятa в укрaйнa е кaто тaзи в боснa нaвремето.В зaдaчaтa се питa, зaщо големите борци зa "демокрaция" не бомбaрдирaт укрaинските сили и нaцистки отряди.Лицемерието е нaй гнуснaтa човешкa чертa.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно че на никой на Запад не му прави впечатление избитите цивилни граждани в Украйна или в Палестина. Във всяка от тези страни те са доста повече от загиналите цивилни в падналия самолет. Но всички са моного засегнати САМО от убитите в самолета защото повечето са западни граждани. Онея аборигени от Украйна или от Палестина да мрът, голям праз. Обаче като е убит западняк се вдига шум до небето.
57
0
 
9
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Каквото и да пишат платените *** /които изобщо нямат мозъци или не могат да си служат с тях, така че дори и да им се "промият" не могат/ истината е една. Украинската хунта избива мирно население. Това си е геноцид по всички правила на играта и че се представя от американската пропаганда като борба с тероризма никого не интересува. Всички нормално мислещи хора по света знаят за какво става въпрос и разбират кои са убийците и кои жертвите! Нооо всичко се връща и за всичко се плаща - скоро!
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКой са тези цял сват, цитирай от 200 и кусур държави на планетата КОЙ го казват ?
55
26
 
4
 
! Отговори
извратени методи преди 9 години
Изтече информация че голям процент от гейовете са вербувани от КГБ .Методите на КГБ не са се променили и изнудват много от тези наши сънародници на изнасилена любоф към Русия.
54
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А вие които защитавате руснаците, обяснявате ли си ЗАЩО цял свят говори едно, а само Русия и някакви промити мозъци от бившите социалистически държави говорят друго?Не става цял свят да лъже. И само тука във форумите 4-5 червени бабички и пенсионера да цъкат разни коментари и да се пишат с различен никнейм, все едно се правят на различен човек всеки път.
53
27
 
6
 
! Отговори
Правете любов преди 9 години
Да вземат да вържат терориста Путин и Обама да му мине отзад.И тъй като *** е джудже ,навярно ще му се избият зъбите от вътре на вън от тази любов.Тогава ще видим още един път ще смее ли да сваля цивилни самолети.
52
7
 
31
 
! Отговори
Nemo преди 9 години
Господи, помогни на опълченците!
51
3
 
24
 
! Отговори
Укрите жубят войната преди 9 години
По словам Максима Равребы, документ подписан главой МВД Арсеном Аваковым и начальником антитеррористического центра СБУ Василием Грицаком. В ведомости указано, что в период с 9 по 15 июля силовики только убитыми потеряли 1600 человек. Также они лишились 35 танков, семи самолетов и двух вертолетов . Ето истината защо Укрите искат примирие, губят, страшно губят. Опълченците ги дерат яко.
50
33
 
3
 
! Отговори
Дано преди 9 години
Утре Русия има ново начало,без един самовлюбен,искащ величие,но изоставен от всички човек.
49
13
 
8
 
! Отговори
до 110 преди 9 години
Путин и обкръжение не е Русия.Цял свят лъже,само Путин-не.Този път на лъжата краката са късички.
48
4
 
7
 
! Отговори
до 106-107 преди 9 години
Пич-ко,това е БЪЛГАРСКИ САЙТ,не пиши на варварски езици,никой не разбира какво ломотите.Дори да пишeте истини.
47
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАГледай си боба, Странджа! Русия има най-малко интерес от това и само *** може да го одобри. Нормалните правят връзка между този самолет и онзи, който изчезна.
46
14
 
4
 
! Отговори
Ццццццц преди 9 години
Колко народ подкрепя Путин,у нас руските българи,в чужбина-Фидел Кастро.Цццццц.Кво нящо.Колко много.
45
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АНТИМУТРАЧе ходи и се сражават срещу Путин, стига си хленчиш по форумите!нали си мъж? Лесно е да си мъж в тоалетната със смартфона...
44
20
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Нашите рубладжии одобряват свалянето на самолета...
43
13
 
3
 
! Отговори
Холандия преди 9 години
,,ТОВА Е СВИДЕТЕЛСТВО СРЕЩУ ПУТИН''.
42
19
 
4
 
! Отговори
от 89 преди 9 години
Руските солдати-терористи са озверели.
41
17
 
4
 
! Отговори
Руските войници преди 9 години
разстрелват по улиците украински граждани.
40
7
 
25
 
! Отговори
не е истина преди 9 години
Казаното от марионетката Порошенко, че руски офицери воюват срещу украинската армия не е истина! Истина е, че на страната на фашистката хунта в Киев, воюват полски, шведски, италиански, грузински наемници и всякакви други чуждестранни убийци.