ДНР готова да предаде черните кутии на Боинга

С почит към загиналите откриха конференцията за борба със СПИН
Обновена: 20 юли 2014 19:34 | 20 юли 2014 16:35, Анисия Иванова
92
ДНР готова да предаде черните кутии на Боинга
Снимка БТА

"Премиер-министърът" на самопровъзгласената Донецка народна република Александър Бородай, цитиран от руски медии, подтвърди, че т.нар. ДНР е готова да предаде черните кутии на малайзийския самолет, който се разби в Източна Украйна, на международни експерти.

"В района на катастрофата са намерени технически детайли от авиолайнера, приличащи на "черни кутии". Те се намират в Донецк, в Дома на правителството на ДНР под моя личен контрол. Те ще бъдат връчени на международните експерти в случай на пристигането им", заяви той пред журналисти днес.

Бородай уточни, че въпросните предмети "не може да бъдат предадени на представители на Украйна, защото в този случай би било вероятно нарушение на целостта им за фалшифициране на резултатите от разследването".

Той заяви обаче, че намерените от проруските бойци предмети вероятно не са "черните кутии", предаде Интерфакс. "Предметите, намерени от опълченците, вероятно, не са "черни кутии", каза Бородай и добави, че към мястото на катастрофата пътуват четирима украински специалисти и 17 представители на ОССЕ. Той уточни, че договореност за пристигане на роднини на загиналите засега не е постигната.

Още по темата
Същевременно Международната конференция за борба със СПИН бе открита днес в Австралия с отдаване на почит към специалистите, загинали в катастрофата на малайзийския самолет в Украйна, и с обещание да  бъде победена епидемията, която е убила два пъти повече хора от Първата световна война, предаде Франс прес.

Хиляди експерти, учени, практикуващи лекари и активисти се изправиха на крака за минута мълчание на официалното откриване на 20-ата конференция за борба със СПИН.

По този начин те отдадоха чест на шест експерти и активисти на борда на самолета на малайзийските авиолинии, свален вероятно от ракета в четвъртък в Източна Украйна.

Сред тях е холандецът Юп Ланге, известен специалист в борбата с епидемията, който от 2002 до 2004 г. бе председател на Международното СПИН общество, организатор на конференцията. "Нека нашето мълчание бъде израз на тъгата, гнева и солидарността ни", заяви френският учен Франсоаз Бар-Синуси, станала Нобелов лауреат по медицина за откриването на вируса на СПИН.

Стотици семинари, конференции и работилници са предвидени за петте дена от международната среща. Повече от 12 000 участници се очаква да присъстват на събитието, което се организира на всеки две години.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До Анонимен 75Достоен Ученик на Гьобелс е Путин, който ти плаща, за да пишеш такива простотии. Жалко, че парите се хвърлят на вятъра и от твоето словоблудство няма да има никаква полза. Пиши си. Само не забравяй после да обмениш хонорара, който ти плащат в долари, в руски рубли. Нали си руска ***, ***.
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалка картинка. Целият прогнил Запад се е впрегнал да "доказва" вината на руснаците. И как я доказва? Повтаряйки като мантра "руснаците са виновни, руснаците са виновни, руснаците са виновни". Достойни ученици на Гьобелс. Но светът поумня оттогава. Индия, Китай, Бразилия и Южна Африка отдавна вече не са колонии и ще им ядете попарата все повече и повече. А вековната ви мечта - да сринете Русия - така и няма да я видите осъществена.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТА ти виждал ли си 100 000 евра накуп? Изобщо кой си ти, какво си постигнал в живота? Или се някакво нищожество, което с лаене се издига в собствените си очи?
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 65E, i ? Strana, kojato *** opozjari i kojasto trjabvashe nanovo da se stroi ot osnovi, strana, kojato bogatite, nevojuvali vultsi ozubeno rufat i na kojato bezbozjno ne davat mig spokojstvie i isjkat da napravjat ot neja suvremenna kolonija, za da stanat oshte po-tlusti, takava strana trudno mozje burzo da postigne bogatiha zjivot na despotite na sveta. I sega vultsite, usetili, che rusnatsite zapochnaha da zjivejat po-dobre... i napravo pobesnjaha. Gnusni debelatsi.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 68Haho, haho-o-o samo ne si se setil pri smetkata, che i USA sa v G-8. Ba si i smetkarjat, pfu!
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всичко е ала бала политически игри служил съм в зенитно ракетни войски според мен тоя самолетец изобщо не е удрян от ракета прах в очите
38
2
 
2
 
! Отговори
67 преди 9 години
Да, забравих между 4 и 5 - САЩ.
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 67Още чалмисти - ми веднага ти казвам:Средна заплата по държави:1. Австралия2. Дания 3. Люксембург4. Норвегия5. Обединено Кралство6. Белгия7. Швеция8. Ирландия9. Финландия10. Южна Корея....37. РусияКУЕСЧЪНС МАДЪРФАКЪР?
36
3
 
1
 
! Отговори
Пупу преди 9 години
Представяте ли си руските сепаратисти да го бяха думнали Путин, своят спонсор. както е минавал инкогнито по същото време.
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е ли крайно време Холандия да се обърне към НАТО с искане за помощ впредвид убийството на 189 нейни граждани?Не е ли крайно време специални сили на държавите, чиито граждани бяха убити в този полет, да бъдат изпратени на местопрестъплението и да разкарат местните бандити и мародери, спиращи разследващите екипи и отнасящи лични вещи и цели трупове?
34
4
 
5
 
! Отговори
ДНР преди 9 години
Какви са тия ДНР бе... Пуснете им танковете! От къде на къде ще се пазарят за черните кутии *** мръсни. 72 часа предупреждение за мирните жители и после танкове и артилерия там! От нещастието на хората ще правят политика нещастни ***!
33
5
 
6
 
! Отговори
o anonimen33 преди 9 години
САЩ и Потрошенко от Украйна имат интерес и само те истината не интересува а само това което казват.
32
1
 
5
 
! Отговори
до русия преди 9 години
"чифутските мекерета"казваха нацитите на еврейте.Ти фашага под прикритие ли си ***.Защо такива *** имат достъп до форума?
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТАбе ***, а в русия текат рублите по крановете, така ли? Никой не говори за валене на пари, а за нормално човешко отношение, каквото нито тук нито в се-*** няма и никога няма да има. Бедните избягаха отдавна. Сега бягат тези, които и тук се справят, но искат да живеят като хора, а не като магарета! А за рублата по водопровода - ама и така да е - така се е обезценила рублате през последните 2 години, че вероятно е по-евтино рубла да тече вместо вода.
30
3
 
5
 
! Отговори
до РУСИЯ преди 9 години
"фашистите от Украина""ФАШИСТИТЕ"както са ти казали да напишеш не бяха ли наследниците на войниците от 3 украински фронт на маршал Толбухин,преследвали немецками захватчиками до Берлин?"ФАШИСТКАТА ХУНТА" не беше ли унищожена на 9 май 1945г и всяка година това се празнува,празноглавецо?
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се опитаме по пътя на изключване да намерим кой има интерес от сваляне на самолета .САЩ-не ,Русия ,-не ,сепаратистите -не ,Украйна -?За да бъде обвинен друг.
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната излагация на САЩ много избързаха!но никой не вярва на САЩ след толкова лъжи и кръв по света.
27
7
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до GogoСега се скъсваме да ходим на запад! Братко, да знаеш че в Амстердам ,Лондон, Берлин и Стокхолм еврото вали от небето!Бягайте към тези евро градове- там е голямата пара!Само като чуя за такива като тоя дето нещо чували от някои си, а не са си мръднали *** за да раберат как се изкарваат мангизи в чужбина и ме напушва на смях.
26
7
 
5
 
! Отговори
РУСИЯ преди 9 години
За всичко са виновни Америка и фашистите от Украина.Отговорност носи и Путин,които не се реши да унищожи фашиската киевска хунта още в зародиш.Триполовите еврогеици и американски травестити,заедно с чифутските мекерета са виновни за всичките беди по света.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До GogoФакт, и няма 30 милиона руски емигранти по света, нали така :DDDDDDD