Кери: Ракетната система, свалила Боинга, е руска

Той призова Русия да поеме отговорност за действията на сепаратисти
20 юли 2014 18:40, Анисия Иванова
597
Кери: Ракетната система, свалила Боинга, е руска
Джон Кери. Снимка БТА

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви днес, че ракетната система, използвана за свалянето на малайзийския самолет в Източна Украйна, е дошла от Русия, предаде Франс прес.

"Съвсем ясно е, че става въпрос за система, която е била прехвърлена от Русия и дадена в ръцете на /проруските/ сепаратисти" в Украйна, каза Кери в интервю за американската телевизия Си Ен Ен и други водещи американски телевизии.

Кери подчерта пред телевизия Ен Би Си, че има доказателства, говорещи за отговорността на Русия и проруските сепаратисти, но не ги обвини пряко, че са изстреляли ракетата.

Още по темата

Той каза, че САЩ знаят откъде е тръгнало изстрелването на ракетата въз основа на сателитни снимки и че им е известна траекторията й. Знаем също и часа, каза Кери, споменавайки засечени в социалните мрежи разговори между сепаратисти.

Със сигурност знаем, че украинците не са разполагали с такава /ракетна/ система в района в онзи момент. Следователно, следите водят към сепаратистите, каза Кери пред Си Ен ЕН. Случващото е наистина гротескно, отбелязва Кери в предварително записано интервю за предаването "Мийт дъ прес" на Ен Би Си, изтъквайки, че всичко е "обратното на онова, което президентът Путин и Русия казват, че правят".

Американският държавен секретар призова Русия да поеме отговорност за действията на сепаратисти в Украйна, заподозрени в свалянето на малайзийския пътнически самолет, посочва Ройтерс.

Кери каза, че САЩ имат информация за значителни доставки от Русия в Украйна миналия месец, включително на конвой от 150 бронетранспортьора, танкове и ракетни установки, предадени на сепаратистите преди няколко седмици.

Държавният секретар призова Москва публично да настоява за отговорни действия от страна на проруските сепаратисти в Украйна, включително осигуряването на достъп до мястото на самолетната катастрофа.

Сепаратистите контролират нещата. А е ясно, че Русия подкрепя сепаратистите, снабдява сепаратистите, насърчава ги, обучава ги, така че тя трябва да се вземе мерки и да промени това, каза Кери.

Президентът Барак Обама е готов да предприеме допълнителни стъпки във връзка със ситуацията около Украйна, каза Кери пред телевизия "Фокс", цитиран от ИТАР-ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


597
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOQ KERI KOLKO E GROZEN ! PRILI4A NA IZVANZEMEN , OTVRATITELEN E
323
12
 
4
 
! Отговори
На руснаците преди 9 години
На руснаците не е за първи път да свалят пътнически самолети, в това отношение и България е допринесла със свалянето и избиването на хора в един пътнически самолет.А, тези които защитават подобни действия са изверги!!!
322
0
 
5
 
! Отговори
циника преди 9 години
442, и какво доказва това, че сепаратистите са искали да намерят непременно черните кутии. Така или иначе кутиите ще бъдат предадени на международна комисия и ще бъде отворена от такава комисия. Манипулациите с кутииите преди да се отворят са невъзможни, така че не виждам какъв е проблема. Или щеше да е по-добре кутиите да бяха оставени, за да изчезнат удобно в нечия полза?!
321
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НаполеонА кой направи записите излезе ли?Нещо за оператор за сценарист споменава ли се?
320
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
445 изтрещя, този човек е опасен!Колко мъка има по този свят!!!
319
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До ПутиноидитеМръсен гад си ти. Американците не може да си простят , че Русия е във възход и Путин си гледа за държавата. Те причиняват конфликтите навсякъде по света, сега умишлено създадоха и този конфликт, целта им е да раздробят Русия на парчета и да я заграбят и затова пред нищо не се спират. Украинската армия сваля самолета по поръчка на мръсните американци.
318
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че ракетната система е руска. Въпросът е кой я изстреля дали украйнци или бойци от някоя от самообявилите се републики. големи сте лицемери американците. В Косово албанците са демократи след като се отделят от Сърбия, а в Украйна руснаците са сепаратисти. Много ги знаете работите военнолюбците от САЩ когато трябва да се превъоръжите и използвате по старата си техника. В Ирак имало хим. оръжие, а се оказа че няма, Израел си разиграва коня, но тях никой не ги бомбандира, съсипахте Юго
317
0
 
3
 
! Отговори
POROSENKO преди 9 години
AZ UKRAINSKI SMESHNIK PREZIDENT - BQH PREDI TOWA I MINISTUR I PRI QNUKOVICH I PRI USHTENKO VUPREKI TOWA SEGA PAK IZLUGAH TUPACITE UKRAINCI I PAK GI PRECAKAH SEGA BOMBANDIRAM MIRNI JITELI s GRAD URAGAN I SMERCH s FOSFORNI ZARQDI I S ZABRANENO HIMICHESKO URUJIE NO MOITE PRIQTELI OT SASHT ME POKRIVAT I SI SUM SI PICH NAI QKOTO E CHE PRASHTAM UKRAINCI DA SE BIQT SRESHTU UKRAINCI :)) A AZ DAJE NE SUM UKRAINEC KUV SUM QKKK
316
5
 
4
 
! Отговори
До г-н Путин преди 9 години
Бе много руски *** се навират да коментират.Ако Путин се поддържа от такива нещастници като пишещите, то няма никакво бъдеще горкия.Тези лидругарю Путин намери да им платиш да ти лъскат имиджа -- много си зле!
315
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Непълен списък на загиналите. Проверете ги във Фейсбук и ще видите, че на повечето от тях има създадени НОВИ ПРОФИЛИ по абсолютно едина и съща матрица!
314
2
 
17
 
! Отговори
se преди 9 години
Кери Мери ако не си пъхаха носовете навсякъде света щеше да е мирен и тий.А тези американски л-на вече 60 годони се правят на велики и си мослят че всичко им е позволено!Заради тяхната алчност света войните по света след края на втората световна доведоха до десетки разбити и ограбени страни.Главния виновник за Украинската трагедия са САЩ и това го знае ако цялото то поне мислещото човечество!Много е лесно сега да се обвинява Русия или сепаратисти както ги наричат но виновника си е САЩ !!!
313
0
 
9
 
! Отговори
циника преди 9 години
431, гущере, как да не се заселват руснаци в Швейцария. Заселват се разбира се - и в Швейцария, и в Испания, и във Франция, и във Великобритания. В Лондон строителния бизнес и брокерите живеят най-вече от руснаци. Просто там се заселват богати руснаци, а при нас по.бедничките. Това е - въпрос на финансови възможности...
312
14
 
4
 
! Отговори
До Путиноидите преди 9 години
Когато се появи коментар засягащ Русия, руските *** у нас пишат и пяна им капе от устата. Платени писачи ***, каквото и да се случи мед им капе от устата когато стане дума за Путин.Господа, вие сте национални предатели, които за съжаление не може да бъдат санкционирани.Путин няма нищо общо с отношението на българите към Русия, той ще последва съдбата на Сталин.
311
0
 
2
 
! Отговори
mr.X преди 9 години
Do 421 s TAZI LI MODIFIKACIQ SVALIHA 2001 godina PO POGRESHKA TU-154 !!!
310
1
 
13
 
! Отговори
циника преди 9 години
428, гущере, рускините са винаги изкъпани и ухаят хубаво, без значение на възрастта. Дали са "разпрошавени" в къщи не мога да кажа. И не ме интересува. Повече ме интересува защо много от българките не полагат грижи за хигиената си дори и когато излизат навън. Все пак живеем в цивилно общество и не трябва да ходим с противогази.
309
1
 
8
 
! Отговори
Do 429 преди 9 години
А ти пък от къде разбра? Чичо Ваньо свинаря ли ти каза или кака Пена чистачката? Или ти Като Кери дай да лъжем, да скрием нашите?
308
6
 
5
 
! Отговори
Ще поемат отговорнос преди 9 години
Ще поемат отговорност колкото поеха отговорност за Катинското Клане!Нищо, че Путин гледа и мяза като попикано мушкато, отговорност ще бъде поета когато Сатрапа Путин си го свалят сами Руснаците.
307
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До умен гущерти като си дъвкал дъвка си поумнял.да вървиш и да дъвчеш не те прави гений
306
0
 
15
 
! Отговори
Байпас преди 9 години
Подкрепям предложението на някои руски депутати ,да се нанесат точни удари върху обекти стрелящи срещу Русия , точно както го върши Израел срещу Палестинците в момента...
305
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дааа, лъжите на висок глас за да ги чуят надалеко.