"Гневът на света към Русия расте"

Британски и американски вестници: На мястото на катастрофата цари хаос
Обновена: 21 юли 2014 11:45 | 21 юли 2014 11:44, Елка Василева
355
"Гневът на света към Русия расте"
Снимка: Reuters

Трагедията с малайзийския самолет е основна тема в британските и американските вестници. В статия, озаглавена "Гневът на света към Русия расте, а телата се товарят във влак на местопроизшествието", "Гардиън" пише за събирането на улики на мястото на катастрофа.

Изданието посочва, че политици, разследващи и роднини са изразили гнева си към Кремъл за това, че не принуждава проруските бунтовници да окажат по-голямо съдействие, но все още не е имало сериозен оглед на местопроизшествието. Вестникът се позовава на експерти, според които улики от жизненоважно значение може да се окажат унищожени и загубени, тъй като трети ден няма контрол върху ситуацията на мястото на трагедията.

Още по темата

"Гардиън" се спира и на гласуването, което се очаква да се състои днес в Съвета за сигурност на ООН на резолюция, осъждаща свалянето на малайзийския самолет в Украйна. В документа ще бъде отправено искане да се потърси отговорност от виновниците. Ще се настоява също така въоръжените групи в Украйна да запазят местопроизшествието непокътнато.

Изданието отбелязва, позовавайки се на Ройтерс, че в очевиден опит за постигане на компромис с Москва формулировката в проекторезолюцията е била смекчена и се използва думата "сваляне" (downing), без да се уточнява, че е вследствие на стрелба - (shooting down), какъвто е бил първоначалният вариант в английския текст.

"Дейли телеграф" акцентира върху опасения на семействата на загиналите в трагедията британци, че проруските бунтовници може да задържат телата, за да ги използват като "разменна монета".

"Индипендънт " отбелязва, че на мястото на катастрофата цари хаос, че телата на загиналите се изнасят в чували от хора, които нямат подготовка да работят с останки от катастрофи.

"Вашингтон пост" посочва в статия, посветена на Владимир Путин, че "руският президент преди е имал право да претендира за имидж на държавник от световна класа. Но след свалянето на пътническия самолет с ракета, доставена, както казват САЩ и украинските власти, от Русия на проруските бунтовници, Путин ще бъде осъден в целия свят, а това може да доведе до нови санкции срещу Русия, ако тя не промени бързо курса си по отношение на Украйна.

В друга статия вестникът се спира и на отправените вчера от държавния секретар на САЩ Джон Кери нови обвинения от американска страна срещу Москва. Кери каза, че ракетната система, използвана за свалянето на малайзийския самолет в Източна Украйна, е пристигнала от Русия.

"Ню Йорк таймс" също пише на случващото се на местопроизшествието, отбелязвайки, че светът изразява все по-голямо възмущение от отказа на проруските бунтовници да отстъпят контрола над мястото на инцидента.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На цял свят вече му е ясно, какви *** са рашките!Паднаха по-низко от талибаните,Да ограбваш трупове,да убиеш 300 невинни човека!Варвари!!!
179
11
 
13
 
! Отговори
историк преди 9 години
Кой организира най-кървавият атентат в историята на България, убил 150 от военния и държавен елит на България? Русия.
178
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
целият свят вече не означава еврогейците и янките .
177
7
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Просто да уточня нещо.Е , след като видях съдбата на Саадам и Кадафи,зверски избити от местните , не без помощта на американци и англичани, искам да успокоя роднините на загиналите , че телата им няма да бъдат използвани , като разменна монета, защото опълченците , все пак са ЦИВИЛИОВАН народ.
176
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Света трябва да заеме позиция и да каже категорично "Не на руския тероризъм!"Путин трябва да отговаря пред Хага...
175
6
 
12
 
! Отговори
до историк преди 9 години
Кой накара сърбите да ни нападнат и беше срещу Съединението на България? Русия.
174
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Топ социалистическият, световен терорист, Путин!Това е руската терорситична ***! Русия - лицето на световния терор!ПОГРЕБАХА 300 ЧОВЕКА!
173
3
 
13
 
! Отговори
историк преди 9 години
Кой измисли Македония? Русия.
172
7
 
11
 
! Отговори
анти-трол преди 9 години
Мисля че са дали повече водка на платените руски *** да пишат по ентусиазирано. То пък се получи водопад от тъпотии и лъжи. Но ... това е Русия.
171
3
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
днеска четох в един весник че сепаратистите са крали шишета ракия от падналият самолет ... фантаията на журналята няма граници в последните дни. квото и да пишете, истината ще излезе рано или късно на бял свят. Интересен е факта че Германия и Франция си мълчат - може би има и защо Меркел да си трае
170
10
 
11
 
! Отговори
Анти-комунист преди 9 години
Баща ми е убит от комунистите, най-големите *** на Русия. Русия винаги е мразила България. Не случайно в учебниците им никога няма да видите че пишат на българска азбука.
169
2
 
1
 
! Отговори
Бял Бродник преди 9 години
До ХахоКак труповете са се оказали в Русия? Хахо , това е Не!Дъжавата украйна!
168
8
 
9
 
! Отговори
До Хахо преди 9 години
Ами холандския президент Рюте дето обясни че руснаците ограбвали телата на загиналите в катастрофата ... целият свят ги научи руснаците какви са пияни ***.
167
8
 
14
 
! Отговори
!!! преди 9 години
А гневът към натовските световни окупатори расте още по- бързо и силно.
166
15
 
9
 
! Отговори
Хахо преди 9 години
Гледах вчера как Кери каза, че пяни руснаци носят труповете на загиналите. Отврат, но това е Русия. Европа трябва да застане срещу Русия, както Америка.
165
2
 
1
 
! Отговори
морски преди 9 години
До историк 173........ти не си българин,ти си чист турски фес за да говориш така.И понеже в България е пълно с такива като теб целия свят ни подритва.
164
5
 
10
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 9 години
Не разбирам.Самолета падна на теритторията на Украйна. Защо Русия????? Още самолета не беше паднал и Американски експерти казаха,че са го свалили руснаци.После се оказа,че този самолет се е движил 480 км в неправилна посока.След това казаха,че експерти не били допускани,в същото време Путин по националната телевизия покани специалисти от САЩ и ЕС.Да неби САщ да направиха както номера с кулите?
163
2
 
1
 
! Отговори
Joro преди 9 години
Imalo 06te kuhi tikvi koito tvurdqt,4e e amerikanska provokaciq.e to menzis I ukul ako ne ti diode ne go 4akai sa kazali starite hora.buuuuuu na putin ( s malka bukva) I sie
162
9
 
5
 
! Отговори
кахър преди 9 години
какво се кахърите бе?! Пияни руснаци свалили самолет, след това ограбили останките за пари и ценности ... какво толкова сте изненадани?!
161
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Branniko dotuk osven kato amerikanski zashtithik sluga na dqvola kato bylgarche nikak ne si se proqvil predateliu fariseiski