"Гневът на света към Русия расте"

Британски и американски вестници: На мястото на катастрофата цари хаос
Обновена: 21 юли 2014 11:45 | 21 юли 2014 11:44, Елка Василева
355
"Гневът на света към Русия расте"
Снимка: Reuters

Трагедията с малайзийския самолет е основна тема в британските и американските вестници. В статия, озаглавена "Гневът на света към Русия расте, а телата се товарят във влак на местопроизшествието", "Гардиън" пише за събирането на улики на мястото на катастрофа.

Изданието посочва, че политици, разследващи и роднини са изразили гнева си към Кремъл за това, че не принуждава проруските бунтовници да окажат по-голямо съдействие, но все още не е имало сериозен оглед на местопроизшествието. Вестникът се позовава на експерти, според които улики от жизненоважно значение може да се окажат унищожени и загубени, тъй като трети ден няма контрол върху ситуацията на мястото на трагедията.

Още по темата

"Гардиън" се спира и на гласуването, което се очаква да се състои днес в Съвета за сигурност на ООН на резолюция, осъждаща свалянето на малайзийския самолет в Украйна. В документа ще бъде отправено искане да се потърси отговорност от виновниците. Ще се настоява също така въоръжените групи в Украйна да запазят местопроизшествието непокътнато.

Изданието отбелязва, позовавайки се на Ройтерс, че в очевиден опит за постигане на компромис с Москва формулировката в проекторезолюцията е била смекчена и се използва думата "сваляне" (downing), без да се уточнява, че е вследствие на стрелба - (shooting down), какъвто е бил първоначалният вариант в английския текст.

"Дейли телеграф" акцентира върху опасения на семействата на загиналите в трагедията британци, че проруските бунтовници може да задържат телата, за да ги използват като "разменна монета".

"Индипендънт " отбелязва, че на мястото на катастрофата цари хаос, че телата на загиналите се изнасят в чували от хора, които нямат подготовка да работят с останки от катастрофи.

"Вашингтон пост" посочва в статия, посветена на Владимир Путин, че "руският президент преди е имал право да претендира за имидж на държавник от световна класа. Но след свалянето на пътническия самолет с ракета, доставена, както казват САЩ и украинските власти, от Русия на проруските бунтовници, Путин ще бъде осъден в целия свят, а това може да доведе до нови санкции срещу Русия, ако тя не промени бързо курса си по отношение на Украйна.

В друга статия вестникът се спира и на отправените вчера от държавния секретар на САЩ Джон Кери нови обвинения от американска страна срещу Москва. Кери каза, че ракетната система, използвана за свалянето на малайзийския самолет в Източна Украйна, е пристигнала от Русия.

"Ню Йорк таймс" също пише на случващото се на местопроизшествието, отбелязвайки, че светът изразява все по-голямо възмущение от отказа на проруските бунтовници да отстъпят контрола над мястото на инцидента.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
2
 
! Отговори
Joro преди 9 години
Trqbva da se iztrepqt vsi4ki ot KGB I biv6i komunisti!
159
3
 
12
 
! Отговори
хохохо преди 9 години
.........бре много надупени на американците фенове в този сайт бе, голям секс ще падне.....хахахахахаааааа
158
10
 
11
 
! Отговори
българин преди 9 години
Русия е една грабителска държава. Не случайно фалирахме 1990-а с огромен дълг и мораториум ... Кремъл ни обра до шушка, сега се опитва пак. За златния резерв знаем, Булгартабак, БТК, Лукойл, Петрол, ограбва ни с огромните цени на газта ... Русия - това е една хищна ***.
157
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** се запениха ....простотията няма почивен ден
156
9
 
5
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до 181 Боби Едно уточнение за Украйна ли говорим или за Сирия, Либия и други арабски държави? В конкретния случай русия е виновна, че въоръжава донбаските терористи в най- източната Европейска държава!!! Как по- ясно да ти го кажа, на руски знам само отделни думи, сори братчет! Понеже виждам, че си един от постоянното руско присъствие във форума и един конкретен въпрос, какво би заложил на твърдението ти, че САЩ въоръжавала сирийската опозиция, аз твърдя, че НЕ ГИ ВЪОРЪЖАВА!!!!
155
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ei brannik v koi bog vqrvash ti v Buda Allax ili si protestantin po mi prilichasn na protestantin i sluga na dqvola
154
2
 
7
 
! Отговори
11111 преди 9 години
до БранникПак категорично се изказваш за нещо, за което нямаш доказателства. Да не би ти лично да пренясяш на гръб оръжия от Русия към ДОнбаските опълченци, че да твърдиш, с такава сигурност, че Русия ги въоръжава? Това нещо никой по света не може да го докаже, иначе щяха да вземат сериозни мерки срещу Русия.Като прочетах, че на първо място си сложил, че вярваш в бог, ясен си ми - промит мозък, напомпан с псевдобългарски национализъм. Отврат!
153
7
 
3
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ преди 9 години
Браво Бранник искам да те прегърна братко!!!С теб съм защото защитаваш ИСТИНАТА!!!нека Бог бъде с теб братко!!
152
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
проблема е в сащ и ес.голяма грешка че започват студена война срещу страна която знае как да воюва по добре от тях.подписаха си края.русия ще излизи победител и по силна от всякога.да живее русия спасителката на християнството!!!
151
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ялови, ялови опити са това - смешна работа. Но удавник и за сламка се хваща. САЩ изтичат в канала. Бъдещето е на БРИКС и Евразийския Съюз.
150
7
 
4
 
! Отговори
историк преди 9 години
Режимът на пълномощията, превратът и след това военният бунт след Съединението, детронацията на Батемберг, насъскването на Сърбия в гръб на България 1885-а., убийството на финансовиятт министър Белчев, убийството на Стамболов и други политически убийства от този период, Сепремврийския метеж от 23-а, атентата в Св. Неделя срешу Българския елит 25-а (150 убити), превратът от 9.09.1944-а, унищожението на цвета на Българите в червения терор ... това всичко е дело на Русия. РУСИЯ НИ Е СМЪРТЕН ВРАГ!!!
149
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия винаги е била сама срещу целият свят. И хората поне с 1 мозъчна гънка разбират, че проблемът е в Русия, а не в останалия свят. Ако се окаже, че наистина руските сепаратисти са го свалили този самолет, волно или неволно, Русия ще попадне в пълна изолация, като Северна Корея.---Така ли бе кратуно. ЕС ще се изолира от руския газ, а? Западните компании които правят милиарди печалби с продажби в Русия ще се откажат от тях, ще уволнят хората си и ще фалират, нали?
148
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига насаждане на антируски настроения!!!!!!платените медии от продадените ни партии на сащ и брюксел.ами ако се окаже че ракетата е украинска насочена с решение на сащ ??как така няма един американец или руснак в самолета а?само хора от дребни държавици без влияние в света.ако бяха загинали руснаци или янки войната е готова.да ама не.проучено е добре.това е американска работа.путин скоро ще го докаже.тогава къде ще се крие обама?
147
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ - ТЕРОРИСТ 1!!! ДОЛУ!!!!ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!
146
8
 
9
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Аз вярвам в Бог, вярвам в СИЛАТА на Бранния дух, вярвам в Родината си България и НЕНАВИЖДАМ русия, Боинга е само последния пример на руските "похвати" в политиката.
145
3
 
10
 
! Отговори
морски преди 9 години
За да вярваш на западна преса или медия трябва да си с безкрайно промит мозък.И от кога международната общност се съставлява само от САЩ и Англия!!!
144
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиПрав си - Русия беше ударила дъното през ерата на Горбачов но само за едно десетилетия се издигна в челната десятка.
143
19
 
12
 
! Отговори
Влади преди 9 години
Всичко това е Американска провокация,която с помоща на украйнските си слуги се стреми да изкарат Русия звяр,чудовище и прочие!вече беше доказано,че уж прихванатия разговр на проруските сепаратисти относно сваления самолет е изфабрикувана украйнска лъжа!Руснаците задават 10 въпроса на Украйна относно сваления самолет на които още не са получили отговор,а именно защо е променена треакторията на самолета и тнт!
142
19
 
12
 
! Отговори
Вервайте си! преди 9 години
Само гледайте как този гняв ще се изсипе над запада и САЩ в най-скоро време!!! ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ВИ ВЯРВАТ!!!!!!
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Brannik osven teb tuk i oshte dvama trima glupci nqma drugi predateli na xristiqnstvoto i Bylgariq kyv brannik si ti fes katolik ili evrein.