"Гневът на света към Русия расте"

Британски и американски вестници: На мястото на катастрофата цари хаос
Обновена: 21 юли 2014 11:45 | 21 юли 2014 11:44, Елка Василева
355
"Гневът на света към Русия расте"
Снимка: Reuters

Трагедията с малайзийския самолет е основна тема в британските и американските вестници. В статия, озаглавена "Гневът на света към Русия расте, а телата се товарят във влак на местопроизшествието", "Гардиън" пише за събирането на улики на мястото на катастрофа.

Изданието посочва, че политици, разследващи и роднини са изразили гнева си към Кремъл за това, че не принуждава проруските бунтовници да окажат по-голямо съдействие, но все още не е имало сериозен оглед на местопроизшествието. Вестникът се позовава на експерти, според които улики от жизненоважно значение може да се окажат унищожени и загубени, тъй като трети ден няма контрол върху ситуацията на мястото на трагедията.

Още по темата

"Гардиън" се спира и на гласуването, което се очаква да се състои днес в Съвета за сигурност на ООН на резолюция, осъждаща свалянето на малайзийския самолет в Украйна. В документа ще бъде отправено искане да се потърси отговорност от виновниците. Ще се настоява също така въоръжените групи в Украйна да запазят местопроизшествието непокътнато.

Изданието отбелязва, позовавайки се на Ройтерс, че в очевиден опит за постигане на компромис с Москва формулировката в проекторезолюцията е била смекчена и се използва думата "сваляне" (downing), без да се уточнява, че е вследствие на стрелба - (shooting down), какъвто е бил първоначалният вариант в английския текст.

"Дейли телеграф" акцентира върху опасения на семействата на загиналите в трагедията британци, че проруските бунтовници може да задържат телата, за да ги използват като "разменна монета".

"Индипендънт " отбелязва, че на мястото на катастрофата цари хаос, че телата на загиналите се изнасят в чували от хора, които нямат подготовка да работят с останки от катастрофи.

"Вашингтон пост" посочва в статия, посветена на Владимир Путин, че "руският президент преди е имал право да претендира за имидж на държавник от световна класа. Но след свалянето на пътническия самолет с ракета, доставена, както казват САЩ и украинските власти, от Русия на проруските бунтовници, Путин ще бъде осъден в целия свят, а това може да доведе до нови санкции срещу Русия, ако тя не промени бързо курса си по отношение на Украйна.

В друга статия вестникът се спира и на отправените вчера от държавния секретар на САЩ Джон Кери нови обвинения от американска страна срещу Москва. Кери каза, че ракетната система, използвана за свалянето на малайзийския самолет в Източна Украйна, е пристигнала от Русия.

"Ню Йорк таймс" също пише на случващото се на местопроизшествието, отбелязвайки, че светът изразява все по-голямо възмущение от отказа на проруските бунтовници да отстъпят контрола над мястото на инцидента.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
0
 
! Отговори
до 289 преди 9 години
Завиждаш ни,но ти прощаваме
239
0
 
0
 
! Отговори
до 298 преди 9 години
Е,колега,и на вас ли в Хамериканското посолство по толкова ви раздават
238
0
 
0
 
! Отговори
до 289 преди 9 години
Е,така е-завиждай,затова ние притежаваме "десетки левове",както се казва,а пък вие като сте демократо-либерали ще правите всичко на добра воля,нали сте по-високо развити индивиди
237
0
 
0
 
! Отговори
до 294 и 295 преди 9 години
та ти можеш и да се опитваш да звучиш обрано,безпристрастно,принципно,аргументирано,но всъщност само си повтаряш клишета,които яко са ви набили в малките изфирясващи мозъчета.Като си толкова принципен и родолюбив,защо си се обърнал като към Слънцето,към т.нар. западна куллтура и ценности?!Какво,не се вижда,че всичко там протича под мотото "Make money",т.нар им култура,която свързва и измерва успеха и развитието на човека,значимостта му,само с това колко е дебела кесията му и как е кариерата му.
236
0
 
1
 
! Отговори
до 294 и 295 преди 9 години
Ирационално ботоворене се забелязва преди всичко от страна на такива като теб-очевадно прозападно ориентирани:ката ден пеете псалми и оди на радостта за този рай на Земята-запад,без да отчитате и споменавате дори,огромната безработица там,особено сред младите,изключителната ограниченост и наивитет на хората там,като цяло,направо промитите им мозъци,клошарите,престъпността,подмяната на изконни човешки ценности като семейството,например,преклонението пред извращенията,например пред гейовете и т.н.
235
2
 
2
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До ХекторОтхвърлянето на Русия като цивилизация и култура е характерно за много народи в Централна и Източна Европа, които са били многократно подлагани на системни опити за подчинение и асимилация от страна на Руската империя. Тези народи не само са били многократно разделяни, окупирани, малтретирани, но са били правени и многолетни опити за тяхната културна и етническа асимилация във великодържавните проекти на Петербург и Москва.
234
2
 
2
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До Антиамериканецкогато уважението прекрачи разумните граници и се видоизмени в ирационално боготворене и възхваляване, поставяйки любовта към Русия пред всичко родно и свято, дори пред националните интереси, то се превръща в русофилство последната, най-висша (или най-нисша) степен на национално предателство.
233
1
 
2
 
! Отговори
MMM преди 9 години
До ФекалвелеБедата, Фекалвеле, е още по-голяма. За западняците и ние не сме хора.
232
2
 
3
 
! Отговори
Антиамериканец преди 9 години
Това е чисто ционистка статия.Гневът е единствено от страна на подчинените на евреите правителсва на САЩ ,с подлогата Обама ,Англия,с циониста Камерън и Франция ,с евреина Оланд ,които се заканват на русия ,която единствена им се опълчва ,а си затварят очите пред геноцида в Палестина!
231
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Медиите на запад са свободни и независими колкото и тия на Пеевски.
230
18
 
8
 
! Отговори
Сигурен преди 9 години
Както казах по-рано,20 кинта е един емоционален русофилски коментар.Може би се взимат от посолството...Жалка *** болшевишка!
229
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слуги колко щеш- Роско Пинокиов Плевньов, Монка който Пасе, Ива Инджева и маса други наши плювалници, които редовно заемат ефирното време само за да хвърлят плювки по Русия... Само че тези плювки им се връщат като шамари от общественото мнение. Жалки *** и надупени слуги.
228
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Гневът на света към Русия расте"- расте в главите на империалистите от САЩ и техните слуги ,включително и у нас.
227
5
 
16
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Моля Американското списание Таймс да назове три страни на света които да не мислят злото на САЩ въз основа на обществено запитване. Дори най-верният им съюзник-Великобритания ги пуква от бой само като разберат че някой е янки в Англия. А те пишат ли пишат че моля ти се СВЕТА трупал гняв към Русия.
226
1
 
21
 
! Отговори
Фекалвеле преди 9 години
Явно палестинците не са хора?Иначе не мога да разбера защо свободния свят не Израел!?!?Това е!Разбрахте ли скъпи приятели на Запада!ПАЛЕСТИНЕЦА не е човек,а ХОЛАНДЕЦА е човек!Всеки ден евреите могат да избиват палестинци!Това де факто казва западната преса.......
225
2
 
23
 
! Отговори
MSC преди 9 години
*** този път наистина е прекалила!!!!!!КОЙ СВЯТ БЕ ?КОЙ?Този който от 10 години стои със затворени очи затова ,че САМО В ИРАК ЯНКИТЕ ИЗБИХА над два МИЛИОНА иракчани!ТОЗИ ли свят??????Те иракчаните явно са били всички без семейства?!!!!ЕГАТИ НАГЛОСТТА!!!!УЖАС!
224
2
 
13
 
! Отговори
блянове... преди 9 години
Западните *** все търсят Путин. Каза им се сто пъти, че бунтовниците си имат свое мнение и е ясно, че той по-скоро им помага, отколкото ги ръководи. Искат от него да се държи сякаш им е прекия ръководител. И така да е, не би го показал. Враговете на Русия сега се възползват от ситуацията, която са планирали и осъществили, но "Гневът на света към Русия расте" е само поредният им несбъднат блян. Светът не е *** и разбира кой вади дивидент от катастрофата и следователно я е причинил.
223
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия *** се смятат за света. И клекнали акъл да дават баш на Русия. А защо ли нито с милиграм не се съмняват в украинските машинации срещу руснаците.
222
4
 
24
 
! Отговори
нео преди 9 години
Гневa рaсте сaмо в нaсрaните про юдейски стрaни кaто сaщ и юк......нaли гледaм тв. Европa си е все същaтa. Сегa сигурно ще искaт ционистите дa.оргaнизирaт митинги в европейските грaдовве,aмa нямa дa.стaне. Дa не говорим зa Брикс и Aзия. Тaм и без товa не хaресвaт сaщ.....боли ги фaрa . Русия ще се ориентирa кън aзия и aфрикa и ционистите ше го духaт. 500 души убихa в Гaзa...зa товa не се говори нaли. Убийци......
221
8
 
5
 
! Отговори
ий тролове преди 9 години
ако бяха ваши близки в този самолет, щяхте пак да плюете за жълти рубли. но пък нали имате аюфони и бмвета. нещастинци безродни.