Латвия включи Йосиф Кобзон в "черен списък"

Бил сред най-активните пропагандатори на политиката на Кремъл
21 юли 2014 21:50,
51
Латвия включи Йосиф Кобзон в "черен списък"
Президентът на Русия Владимир Путин и Йосиф Кобзон, Снимка: Reuters, архив

С решение на министъра на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевич Йосиф Кобзон, Олег Газманов и Алла Перфилова, известна под творческия псевдоним Валерия, бяха включени в "черен списък", отказващ им достъп до страната, съобщават ИТАР-ТАСС и  Франс прес.

Решението било взето във връзка със ситуацията в Украйна, съобщи прес службата на латвийското външнополитическото ведомство.

"Тези трима естрадни изпълнители са включени в списък на чужденци, на които е забранен достъпът до Латвия за неопределен срок", заявиха от външното министерство.

Газманов, Кобзон и Валерия трябваше да участват с концерти на 13-ия международен конкурс за млади естрадни изпълнители "Нова вълна". Той ще се състои в концертната зала"Дзинтари" в град Юрмала от 22 до 27 юли.

Йосиф Кобзон беше включен в "черен списък" на Латвия още през 2003 година от тогавашния министър на външните работи Марис Гулбис. Поради тази причина тогава той не можа да участва на конкурса "Нова вълна" .След една година ръководителят на външното ведомство Ерик Екабсонс зачеркна името на Кобзон от списъка на лицата "персона нон грата".

Сегашното включване на тримата руски изпълнители в латвийския "черен списък" е заради факта, че те са най-активните пропагандатори на политиката на Кремъл, изтъква Франс прес, позовавайки се на думите на сегашния външен министър на Литва Ринкевич.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: кремъллатвия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е все едно Русия или друга държава (Белорусия например) да забрани на някоя известна американска поп-звезда- като Бионсе например, да влезе и да изнесе концерт, само защото е близка приятелка на Обама. Същият Обама, чиято политика да пали война на вратата на Русия чрез преврат в Украйна, със сигурност не се харесва на днешен Кремъл, но той не се бърка в изкуството, както "демократичния" Запад. Западът наистина просто е ЗАПАДнал тотално.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я да си признаят латвийците, че така се нагъзват към големия си презокеански брат САЩ и към НАТО, от страх да не би да ги помислят, че като Кобзон пее у тях, са приятели на Путин. Сигурно и едно време, като част от СССР, на латвийците не им се е налагало да падат толкова ниско и да се дупят така на големия брат. Жалка история. Щом е поканен да пее, значи има много латвийци, които го харесват. Но по примера на новия голям брат властите не му дават виза.
40
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За доброто на човечеството трябва да забранят Кобзон да се показва със смешният си вид и изтърканите си соц бози. Феновете му са обикновено над 60 годишни. Вместо безподобното му наруване , предпочитам да слушам one direction или някоя друга английска бой банда. Кобзон е липса на вкус откъдето и да го погледнеш.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този прилича едно към едно към Уго Чавес. Не приближава ли вече 100-ка господина?
38
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, Латвия!
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Муахахха .... Йосиф Кобзон на конкурс за млади таланти ... и преди 11 години пак йосиф Кобзон на конкурса за млади таланти ... тоя е вечно млад, като нуждата на мужиците да си имат господар
36
2
 
14
 
! Отговори
333 преди 9 години
Латвия е по готова да лиже америк. *** дори от нас. Само че този път пресолиха супата и показаха "истинска демокрация". Ето Ви западна демокрация. Това и в соца не го правиха. На къде сме се запътили??? Сега в Русия има повече демокрация от всякъде другаде.
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно е прав този, който е написал, че имаме тотална размяна на ролите- сега големите демократи с големите им "европейски ценности" се държат като по татово време и не позволяват на един артист да си изнесе концертите, по политически причини. Като че ли той политически речи ще държи там, вместо да пее. Тотално безумие, разкриващо страх и ужас от възхода на Русия. Hо и неуважение, което по мое мнение не трябва да бъде отминавано- аз лично съм за контрасанкции.
34
14
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
И не виждам какво лошо има да се забрани на един дърт гей да пропагандира руския фашизъм в Латвия?
33
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам, хора. На мене Кобзон ми прилича като да е булката на Путин. Така се е нацерил и за ръчичка се държат...
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво им е, бе?- Макар и нисичък, Путин е напет спортивный ергенин, а ти ако на възрастта на Кобзон (77г.) изглеждаш така, ела ми се обади. С перука е човека - плешив е- дали защото се бори с рака или от старост, той си знае. А за гейство и дума не мже да става- има си красива жена от десетилетия, също деца и внуци. В миналото може и да е имало случай да му дадат виза за САЩ, но сега постоянно е персона нон грата там.
31
4
 
11
 
! Отговори
Георги Бяндов преди 9 години
До НагоренПопокатепетълВ материала не се казва нищо за народите /българският народ, с изключение на шепа драпащи на всяка цена до властта майдамунки, на които не им минаха номерцата на "протестите", защото именно народът ги презира и неглижира/, а за проамериканското правителство на Латвия, впрочем, докарана от тази власт почти до просешка тояга - половината и население е в ЕС на гастарбайтерство!/.
30
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До СПАСБожичко, Спасе, наистина си трагичен, мой човек... Шибни един ром да се освестиш малко.
29
2
 
1
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
До Шоп,Това на българо- английски го разбирам като не ***, тоест умен. Така ли е, или е нещо на демократичен, нов, чист български?
28
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До СПАС Бегай, бегай легай... Само глупости дрънкаш, ходи поне да се наспиш.
27
3
 
1
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Просто питам. :)))))))))) Мислех си, че харесваш височки и стройни същества?:))))))))
26
2
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До СПАС Кажи ми, че се шегуваш, иначе ще те помисля за ноо ***...
25
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До СПАССтрана логика имаш... Щом не харесвам джуджета и гейове, значи харесвам Джен Псаки, така ли? Мухахахахах!!! :))) Аре бегай бе! :)))
24
4
 
1
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Като я(го) видя и три дена съм с главоболие и не мога да спя:))))))))))))))
23
1
 
2
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
До Шоп,На теб сигурно ти харесва Джен Псаки? Страшна(ен) симпатяга е!:))))))))))