Нови заподозрени за трагедията в московското метро

Руска преса: Обхождащите линиите е трябвало да алармират
21 юли 2014 11:14, Елка Василева
8
Нови заподозрени за трагедията в московското метро
Снимка: Reuters

Руското следствие може да привлече под отговорност още заподозрени освен майсторите по линиите на московското метро за трагедията, при която загинаха 23 души. Става дума за обхождащите линиите, вестник „Известия“.

Още по темата

На 17 юли московски съд постанови да бъдат задържани под стража двама души по делото за инцидента в метрото – Валерий Башкатов и Юрий Гордов. По данни на следствието работниците е трябвало да закрепят стрелката със специални блокатори и катинар. Вместо това обаче подвижният механизъм е бил фиксиран с обикновена метална тел.

Според следствието след неправилното монтиране на стрелката тя няколко пъти е била оглеждана от обхождащите линиите.

Обхождащите линиите не са могли да не забележат, че пренасочващата стрелка няма твърдо закрепване. Те са били длъжни да информират ръководството за установеното нарушение, след което движението по линията е трябвало да бъде спряно до отстраняване на проблема. Това обаче не е било направено, е съобщил за вестника източник, близък до следствието.

Според изданието следователите работят по образуване на наказателно дело за нехайство срещу бригадата обхождащи линиите.

Най-голямата техногенна катастрофа в цялата история на московското метро стана на 15 юли - три вагона дерайлиха при рязко спиране. По последни данни са загинали 23 души, близо 200 души са пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: метромоскварусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Taya sgan hora nyama da stanat...Ey kide ste be rusofili...ya pohvslete velikata russiya..
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Велика русия, всичко и е вързано с тел.
1
9
 
25
 
! Отговори
Нищо чудно преди 9 години
Така се бачка по социалистически. Важно е да мине надника, не колко народ ще умре. Това искат и русофилистичните ***. Да си караме като едно време. Когато всеки некадърник беше осигурен, че му се даваше и възможност да краде "държавно"...кой знае сега веригата и катинара, чий гараж затварят. Пък стрелката вързана с тел. На това му викахме едно време "Българска работа". Лошото е, че е комунистическа работа, а тия дето дигат вопли за Русия и колко ни липсвала - са най-смотаната и продажна ***