Украински военни части атакуват Донецк

Проруските сепаратисти: Водят се сражения край жп гарата
Обновена: 21 юли 2014 11:58 | 21 юли 2014 11:58, Елка Василева
63
Украински военни части атакуват Донецк
Снимка: архив, Reuters

Украински военни части са предприели тази сутрин опит да проникнат в Донецк, който е един от центровете на проруския въоръжен бунт в Източна Украйна, съобщи един от лидерите на сепаратистите, цитиран от Ройтерс.

Според Сергей Кавтарадзе, висш служител на самопровъзгласилата се Донецка народна република, в украинската атака участват най-малко 4 танка, както и БТР-и. Водят се сражения край железопътната гара на града.

По-рано Ройтерс цитира местен свидетел, според когото се чували силни експлозии близо до центъра на Донецк. Той видял и два танка на проруското "опълчение"да напредват към гарата, а пътят натам бил затворен.

По повод на тези съобщения Владислав Селезньов, говорител на украинските военни операции в Източна Украйна, се ограничи да каже, че операцията е в "активна фаза". Той обаче отказа да коментира твърденията за навлизане на правителствени войски в Донецк.

Според ИТАР-ТАСС след относително спокойната нощ тази сутрин жителите на града са били събудени от залпове и взривове, чуващи се откъм международното летище на града. На сайта на кметството се съобщава, че заради "небезопасната обстановка в 5-километровата зона около летището са внесени изменения в някои маршрути на градския транспорт". Затворена е автогара "Запад", ограничено е и автомобилното движение в посока към жп гарата.

Агенцията на сепаратистите "Новорусия" съобщи тази сутрин, че по жп гарата е нанесен въздушен удар с неуправляеми ракетни снаряди. Там паднали 6 снаряда. Повредени са коловози и един локомотив. Над гарата се издига черен дим.

Имаше и по-ранни съобщения за водещи се сражения в района на ракетна част край Донецк между проруските бунтовници и части на украинската армия.

Кметството на Донецк призова живеещите около гарата да не излизат от домовете си заради бойните действия в района.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
пенко преди 9 години
СЛАВА НА ЗАГИВАЩИТЕ УКРАИНЦИ ,СЛАВА НА ПАДАЩИТЕ ИМ САМОЛЕТИ СУ-25 В ИМЕТО НА *** НА АМЕРИКАНСКИ *** ! СЛЬВА НА ЗАГИВАЩИТЕ ЕГИПТЯНИ,ЛИБИЙЦИ , СИРИЙЦИ,ИРАКЧАНИ,АВГАНЦИ И ДР. СЛЕД НАМЕСАТА НА ЕВРЕЙСКИТЕ АМЕРИКАНСКИ *** ! СЛАВА И НА ТЪПОТАТА ТИ
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава на украинската армия ! Слава на народа на Украйна ! Дано да изтребят путиновските наемници до крак !Путин *** !
48
5
 
4
 
! Отговори
лк преди 9 години
Донецк едвали ще падне но Киев до 2 месеца сигурно
47
1
 
4
 
! Отговори
гаменя преди 9 години
прави сте , идва зима . ако нещата не се оправят дотогава вместо газ по тръбата ще си вземете въздух. ромите ще отсекат и малкото останали дървета за нула време "щото видиш ли бате нема газ където да се храним и топлим".
46
2
 
10
 
! Отговори
емо преди 9 години
украински фашисти.нормалните украински военни отказаха да участват във терористичната операция на порошенко и сащ
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иде зима...
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СимоА на теб какъв точно ти е проблема?че не разбрах...
43
11
 
5
 
! Отговори
Симо преди 9 години
Za съжаление Русия се превърна в Путинстан. Така е когато от президент станеш нещо като цар.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 46А Нестор Иван'ич Махно как ти звучи?Батюшка Махно.
41
8
 
9
 
! Отговори
проруска преди 9 години
ПОРОШЕНКО - ТЕРОРИСТ 1 Защо американските "демократи" си траят, нима това не са хора? А, да това не са западняци. ***!!!
40
6
 
11
 
! Отговори
Знаем! преди 9 години
Американснкия Бонго-бонго заповядал на лавкаджията Порошенко да започне военна офанзива за да заметат следите от американо-украинската далавера за сваляне на самолета над Украйна.
39
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се чете- полски и американски части воюват срещу руснаците, а украйнците се снимат за CNN. Хохлите ако знаят кви лихви ще плащат за избитите руси, още днес ще напуснат Украйна, скоро ще им дойде Голодомор 2.0.
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До neni4aИзпи ли си сутрешните хапчета?Давай,по 13 копейки на пост,Ще събереш за един кроасан.
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яйценюк, Катеринюк и т.н. са си баш украински имена, а другите две са пак по-нормални и славянски от нашето Алиосман Имамов, примерно.
36
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До един българинАууу, какво чисто руско име... Кавтарадзе. Звучи ми почти като Шеваршидзе. Или Джугашвили!------------аууууу, а не ти ли звучи почти като Яйценюк, Турчинов, Порошенко?
35
2
 
6
 
! Отговори
до 34 преди 9 години
Дано да си прав, т.е. дано да е Студена!
34
7
 
13
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
До един българин а кой твърди, че е руско той е гражданин на СССР, тия същите биха Хитлер, що да не бият и неонацистите.
33
8
 
22
 
! Отговори
слаи преди 9 години
събитията в украина се развиват по логичен западен сценарии но подкрепяната от запъдът редовна армияще има съдбата на противниците на асад в сирия
32
3
 
14
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 37 Дали за мене или за тебе? Днеска около Луганск ,укр. армията е загубила 3 танка и изтребител А още сме 13.30 и боя около Донецк не е приключил
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
neni4a, не знам откъде ги черпиш тези сведения, ама ето ти статия от 18.07 в медия, която трудно може да се нарече опозиционна: nvo.ng.ru/wars/2014-07-18/1_novorussia.htmlКартинката, която човекът описва, е доста по-различна от твоята.Да не говорим, че задава доста интересни въпроси, касаещи индиректно Кремъл ;)