САЩ: Русия бави разследването на катастрофата на полет МН17

Настояваме за правосъдие, подчерта австралийски министър
Обновена: 22 юли 2014 10:02 | 22 юли 2014 07:23,
68
САЩ: Русия бави разследването на катастрофата на полет МН17
Постоянният представител на САЩ в ООН Саманта Пауър, Снимка: Reuters, архив

Постоянният представител на САЩ в ООН Саманта Пауър заяви след заседанието на Съвета за сигурност снощи, че резолюцията за свалянето на полет МН17 на Малайзийските авиолинии е щяла да бъде излишна, ако Русия бе използвала влиянието си над проруските сепаратисти.

Приветстваме подкрепата на Русия за резолюцията, заяви посланик Саманта Пауър след единодушното приемане на текста, но добави, че никаква резолюция нямаше да е необходима, ако Русия беше използвала влиянието си над сепаратистите в четвъртък, за да ги накара да сложат оръжие и да оставят мястото на катастрофата на международните експерти, предаде ДПА.

Руският представител Виталий Чуркин възрази, че Вашингтон може би не е в течение на усилията, които Русия е положила, за да могат разследващите да стигнат до мястото на катастрофата възможно най-бързо. "Американското посолство в Москва би трябвало да е по-добе информирано", отбеляза той.

Още по темата
Министрите на външните работи на Австарлия Джули Бишъп, на Холандия Франс Тимерманс и на Люксембург Жан Аселборн присъстваха на заседанието, предаде Франс прес.

По думите на Бишъп за австралийците скръбта се смесва с гнева. Тя нарече абсолютно скандална атаката срещу пътнически самолет и подчерта: "Настояваме за отговори, настояваме за правосъдие".

За скръб и гняв говори и Тимерманс, който заклейми "възмутителното бавене" на извозването на телата от мястото на катастрофата.

Използването на тленни останки в полтическа игра е позор, заяви той. По думите му Русия е длъжна да окаже натиск над сепаратистите, за да бъде изпълнена резолюцията. "Русия трябва да осъзнае отговорността си и да я поеме", каза той.

Аселборн също призова Русия да приложи влиянието си над сепаратистите, за да прекратят грозните маневри за възпрепятстване на разследването.

Текстът, който не предвижда санкции в случая на неизпъленине, бе променян два пъти по искане на Русия, която държеше Украйна да има възможно най-малка роля в разследването. Терминът, използван първоначално за катастрофата, предполагащ изстрелване на ракета срещу самолета (shooting), бе заменен с по-мъглява формулировка - унищожаване на машината, отбелязва Франс прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
0
 
! Отговори
Val преди 9 години
До АнонименНие да, но габито си живее живота безпроблемно и изтъква само проблемите, които вижда, че другите хора имат, защото тя няма и не може да се сети за своите. Направо ми се ще да я видя в живота и да разбера как се е на тресла на мъж с пари и на работа с връзки, която дори не изисква да работи, като на някои държавни служители. Но май по-скоро е случайност, че въобще чете новини. То и за това има много "русофили" на този сайт според тях, другите *** рядко мислят трезво.
46
0
 
6
 
! Отговори
Val преди 9 години
До неориентиранСамо *** вярват на тази глупост. Или тези, които нямат много жизнен опит в живота. До сега Русия се опитва да се дистанцира от проруските сепаратисти и да си пази ръцете по-чисти от тези на САЩ. Това дори и сепаратистите го осъзнават. И точно за това тя печели повече симпатии в обикновените хора. Самолета е свален за да се разреши на САЩ да действа безскрупулно и жестоко и да и се размине все едно те са спасителите. Русия ли печели заради сваления самолет или САЩ?
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До габитоMila Gabi,che po zle ot tova polojenie moje li da cme.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Designed by USA, Made in Ukraine!!!!
43
15
 
2
 
! Отговори
габито преди 9 години
Вчера гледах нещо много потресаващо свързано с България и Русия.Просто не ми се мисли,ако не бяхме членка на ЕС щяхме да сме по зле и от Украйна.Хора хич не ми ги хвалете тия руснаци,не можаха да преглътнат Аляска и вижте сега какво правят опитват се да завземат света.Знам,че и ЕС не е цвете за мирисане ама ако се разпадне нито САЩ,нито някй друг ми могъл да ни помогне на Европата.
42
2
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До КримНАЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ ИМАТ СНИМКИ ОТ САТЕЛИТНЕКА ГИ ПОКАЖАТ ЗА ДА СЕ ВИДИ ОТКЪДЕ Е ИЗТРЕЛЯНА РАКЕТАТАВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА КАКТО ЯДРЕНИТЕ БОМБИ И ХИМИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ НА САДАМ..САЩ СА ПЪТНИЦИАКЦИИТЕ ИМ ПАДАТ..ИНВЕСТИТОРИТЕ СЕ ОТДРЪПВАТДОЛАРА ПОТЪВА ВСЕКИ ПРОДАВА ИМОТИТЕ СИ ЗА ДА НЕ ЗАГУБИ И ТЕГЛИ ПАРИТЕ СИ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ БАНКИ И ГИ ОБРЪЩА В ЕВРО
41
15
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Всички диктатори свършват по един и същи начин. Путин няма да направи изключение. Жалко за загиналите, Бог да ги прости. Русия продължава мръснишката си игра.
40
15
 
0
 
! Отговори
неориентиран преди 9 години
Вярвате ли на официалната информация на медиите по този случай? моля за "да" с + и за "не" с -.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 50,ходи да повръщаш в тоалетната, а не върху екрана!
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за 570 загинали палестинци по същото време в ивицата Газа няма ли декларациуя на ООН?
37
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, червените ***.лизци, винаги изглеждата "кошаревски свидетели", щом стане въпрос за "ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО"ТОЛКОВА СТЕ ГНУСНИ,КАТО *** ЧЕРВЕНИ ЧЕРВЕИ.
36
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Настояваме за отговори, настояваме за правосъдие".В Русия няма отговори /щом са неудобни/, няма и правосъдие.В Русия има дезинформация, лъжи и тероризъм.
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще го бави ами, как иначе?
34
5
 
35
 
! Отговори
majorski преди 9 години
Америка да окаже влияние на Украйнското правителство и то да си признае вината за сваления самолет!
33
1
 
29
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До Анонимен (44)"Израел изби за 2 дена 600 мирни цивилни палестинци, част от тях деца...."Точно така. Не само, че на никого не прави впечатление смъртта на палестинците, ами в Англия дори направиха социологическо изследване, че 80% от евреите там се чувствали "обвинявани" за смъртта им. На фона на тези зверства се говори за "антисемитизъм". В коментари из нета срещнах лаконичното "Както винаги те (евреите) успяват да се изкарат жертви"
32
1
 
30
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Хайде пак американски партенки. Точно "сепаратистите" вдигаха алармата, че експертите трябва да дайдат по-бързо, защото при над 30 градуса жега останките от телата на жертвите започват да се разлагат. А кой пречи - ами дори и след натоварването на тленните останки в хладилни вагони украинската армия е започнала обстрел в района на близката жп гара.Междувременно тази сутрин има информация, че малайзийските експерти са попаднали под авиоударите на украинците...
31
1
 
24
 
! Отговори
Какво последва : преди 9 години
След свалянето на самолета, гръмнаха медии и световната общност.Недоволните и бунтуващи се жители в областта или както ги наричат на запад от Украйна - руски сепаратисти, секнаха... Настана смут сред тях, уплашиха се да не би да ги изкарат виновни... До като украинската армия не си поплюва... Действа с пълна сила промъквайки се под наслова да се осигури условия за разследване...Та правейки извод за свалянето на самолета: Бунтовниците и Русия - нямат никаква изгода, до като другите.....
30
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Израел изби за 2 дена 600 мирни цивилни палестинци, част от тях деца. И никой не му прави впечатление. Никой не им поставя ултиматоми да спарат с избиването, нито пък някой се готви да им налага санкции. САЩ и ЕС се правят че не виждат. Вместо това всеки ден обвиняват и заплашват Русия за самолета дето още не се знае кой е виновен за свалянето му. Да ви пикая на демокрацията и човешките права. Те са само празни думи и лост за провеждане на желаната политика.
29
2
 
34
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Тия изобщо мислят ли преди да говорят?! Русия -това, Русия - онова ... какъв е интереса на Русия да свали самолета?Освен това, ако не са забелязали това се е случила на територията на Украйна.Пък и нека се види какво ще покажат черните кутии и разследването. След това (ако е обективно де) нека обвиняват, но сега почти всички истерично обвиняват само Русия.p.s. А ако са били украинците или ... трета страна?
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Модернизирането на един СУ-25 може да увеличи боеспособноста му двойно. Модернизиране на системите за обезпечаване на живота(подааване на кислород за пилота на големи височини на полета) модернизиране горивоподаването на двигателите може да увеличи практическият таван на полета с до 5 км-работа на двигателите в бедна на кислород среда, монтиране на GPS спътникова навигация модернизация на въоръжението напълно е възможно с ракета AIM 120 АМРААМ на 120km поразяване само ремонт окачващ пилон :)