Скандал с месо с изтекъл срок на годност в Китай

Доставчикът е препакетирал месото за вериги за бързо хранене
22 юли 2014 11:41, Елка Василева
7
Скандал с месо с изтекъл срок на годност в Китай
Снимка: Reuters

Скандал избухна в Китай заради месо с изтекъл срок на годност, доставян на McDonalds и KFC. Шанхайска телевизия съобщи първоначално, че доставчик на тези вериги за бързо хранене им е продавал говеждо и пилешко месо с изтекъл срок на годност.

Засегнати са обаче и Starbucks, Burger King Worldwide Inc и други компании, като и продукти на McDonalds в Япония, информира днес Ройтерс.

McDonalds и KFC се извиниха вчера на клиентите си в Китай, след като беше съобщено, че техният доставчик Husi Food, собственост на американската OSI Group, ги е снабдявала с месо с изтекъл срок на годност.

Шанхайска телевизия съобщи, че Husi препакетира старо говеждо и пилешко, като слага нови дати за годност. Телевизията отбелязва, че месото е продавано на McDonalds, KFC и Pizza Hut.

Американската верига кафенета Starbucks междувременно информира, че някои от обектите й преди са продавали продукти, съдържащи пилешко от доставчика Husi, който бе затворен в неделя от местните регулаторни органи след телевизионния репортаж.

Говорител на японското представителство на McDonalds посочи, че около 20 процента от месото за Chicken mcnagets е била от Husi. Продажбите на продукта са спрени вчера. Намерени са други доставчици на пилешко от Тайланд и Китай.

Китайската служба за контрол на безопасността на храните съобщи, че е наредила на местните си подразделения да направят проверки на място на всички фирми, които са използвали продукти на Husi. Ще бъдат проверени и всички обекти на OSI Group в Китай. Службата допълни, че случаят ще бъде предаден на полицията.

Подразделението на службата в Шанхай е разпоредила на McDonalds да запечата над 4500 кутии с продукти, съдържащи месото, за което се подозира, че е с изтекъл срок на годност, а на Pizza Hut - 500 кутии с говеждо.

Burger King и Dicos, третата по големина верига за бързо хранене в Китай, съобщиха, че ще изтеглят храните, съдържащи продукти на Husi.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
3
 
! Отговори
DA преди 9 години
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КАК Е НАПИСАНО МАКДОНАЛДС-И НА ЛАТИНИЦА И НА КИТАЙСКИ!А ТУК СМЕ ДОЛНИ ПРОДАЖНИЦИ!А ЗА МЕСОТО-ЯДАТ СЕ САМО *** И ВСЕКИ ЗНАЕ ТОВА!!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТой падна, друг ще го смении толкоз!Какво тук значинякаква си личност?
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Sega ste uvisne na plostada
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Месото кучешко ли е било?Бау Бау
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опа края на света настъпва!Китайците са научили за истинския вкус на месото!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
У нас това е практика, няма страшно, ще оцелеят китайчетата!
1
6
 
8
 
! Отговори
Алов преди 9 години
От Украйна да не са изпратили ония влак за Китай?