Поне 70 задържани в Париж заради пропалестински протест

Митингът не бил разрешен от полицията
Обновена: 26 юли 2014 22:55 | 26 юли 2014 22:05,
84
Поне 70 задържани в Париж заради пропалестински протест
Снимка: Reuters

Най-малко 70 души бяха задържани в Париж за участие в безредици по време на забранена от властите пропалестинска демонстрация, съобщи Франс прес. Силите на реда използваха сълзотворен газ срещу група, която ги замерваше с камъни.

Полицията не разреши провеждане на митинги в подкрепа на палестинците поради опасност от насилие. Две подобни акции по-рано този месец в столицата и околностите вече доведоха до сблъсъци между активисти на палестински и еврейски организации, припомня ИТАР-ТАСС.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов предупреди в телевизионно обръщение организаторите и участниците в забранената демонстрация, че ще бъдат държани за отговорни за всякакви сблъсъци и рискуват съдебно преследване.

Въпреки забраната на акцията близо 5000 души се събраха следобед на площада на Републиката, отправна точка на протестното шествие. Демонстрацията бързо прерасна в улични безредици, при които бяха изгорени израелски знамена, изпочупени витрини на магазини и ресторанти, а срещу полицията бяха хвърляни камъни и бутилки. Полицията използва сълзотворен газ и блокира всички улици, водещи към площада на Републиката.

Под усилена охрана беше поставена и синагогата близо до площада на Бастилията, която на 13 юли беше подложена на нападение от екстремисти.

Близо 2000 полицаи и жандармеристи бяха мобилизирани днес в Париж, като повечето бяха разположени на площада на Републиката и квартала на Бастилията, по данни на вътрешното министерство. Демонстрации на солидарност с палестинския народ се състояха днес също в Марсилия, Ница и Лион. Те преминаха без инциденти.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: Парижполицияпалестина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 15Не, затова им пускат бомби на поразия.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тяхното м...е
16
6
 
21
 
! Отговори
до 44 преди 9 години
ти какъв си бе? ние, вие, нашата, вашата държава?! доста си объркан, да не си бил на инструктаж в Саудитска Арабия и сега не знаеш да се взривяваш ли, българин ли си, арабин ли си, какъв си що си? да не ти дадат скоро някой колан и да ти кажат, напред братко, ти си войн на аллаха, ей тва копче тука натисни и после идват девиците. и вашата не е лесна ама не ви съжалявам. никой не иска фанатизирани зомбита да му съсипват държавата. колете се из пустинята
15
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДИРЕКТИВАТА НА СВЕТОВНИЯТ ЕВРЕЙСКИ СЪВЕТ Е ,ДА СЕ РУШИ НАЦИОНАЛНАТА ИДЕНТИЧНОСТ НА НАРОДИТЕ,ЧРЕЗ ВОЙНИ И ЕМИГРАНДСКИ ВЪЛНИ УСПЯВАТ,ИМА КЛИП НА ШИМОН ПЕРЕС И БАРБАРА СПЕКТЪР,КОИТО ГОВОРЯТ ЗА ТОВА И СЕ ХВАЛЯТ СЪС ПОСТИГНАТОТО.
14
9
 
28
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
хаххаа сила сте бе, страшни сте, за това европейците каквото искат правят с вас а вие се взривявате и се колите един-друг. навсякъде само пясък, камили, нинджи и брадати психопати дето реват аллаху акбар и се гърмят от векове. жалки карикатури сте си и винаги ще сте си така до като лягате и ставате с корана
13
2
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
като тези в Париж ли, щото и там е свободна страна
12
5
 
30
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
с българските мюсюлмани няма проблем, ама с разните араби дете се мъчат да налазват и да промиват мозъци тука има проблем
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко ми е любопитно дали евреите обвиняват арабите в антисемитизъм? Щото арабите също са семити :)
10
5
 
18
 
! Отговори
Дракона преди 9 години
днеска до подлеза на софийския имаше двама трима с едно палестинско знаме и сложили снимка на Левски до снимка на Арафат, ама нямаше никой да им се е вързал. не се напъвайте много, тука не е западна европа, тука си е България и от комунизма ни е останало това че разни араби и темподобни никой няма да ви гали с перце
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До за 28Suverennite darjavi imenno po silata na OON trqbvashe da sa dve palestinska i evreyska a kade e sega sled 50 god palestinskata darjava
8
3
 
22
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
да бе българите много обичаме мюсюлмани и араби, от всяко село се бият за сирийски бежанци
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
To4no Francia i Angliya sa vinovnicite za sazdavaneto na evreyskata darjava na palestinskata zemq
6
3
 
29
 
! Отговори
Дракона преди 9 години
феновете на чалмалиите тука не си мислете че българите ще ви се вържат. много добре знаем какво представлява арабската *** дето е налазила западна Европа. ходете там да си протестирате и да обяснявате какво богатство са арабите и колко лоши са евреите
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Erdogan na Netanqhu v Davos ,vie evreite se hvalite 4e ubivate deca v Gaza i davate poz ka4il se varhu tank eto tova ste vie na onq mu spadna 4eneto toy ne o4akvashe 4e nqkoy moje da darji takuv ton na evrein
4
8
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Такива демонстрации са голяма тъпория. Нищо лошо хората да покажат неодобрениято си, ама когато се изполва за вандалщина и крадене е направо мизерия. Имаше подобан демонстрация в Лондон когато осъдиха мисулманите обезглавили британски войник. После фейсбук се напълни със снимки на ухилени *** с крадената стока. а родителите на същите глупендъри цяла седмица чистиха улицата от стъклата.
3
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има десетки арабски държави , да се изселват там.Имаха възможност за мир от 1948 до сега стотици пъти, но когато се обърнеш нападат Израел, колят, изтрелват ракети върху невинни граждани.А Рамала дори изкарваха органите на пленен израелски войник пред множество което им се радваше.
2
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Под усилена охрана беше поставена и синагогата близо до площада на Бастилията, която на 13 юли беше подложена на нападение от екстремисти". Нападателите са екстремисти. Ясно. Какви тогава са израелските войници, които с танкове, самолети, оръдия и прочие избиват палестинското население. В новините гледах как се срути цял жилищен блок от израелски снаряд.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Романтично е да сложиш в заглавието Пари вместо Париж!И да не го поправиш, след като двама души ти обърнат внимание на това :-)