Съветът за сигурност на ООН поиска спиране на огъня в Газа

Страните-членки приеха единодушно декларация
Обновена: 28 юли 2014 08:22 | 28 юли 2014 08:09, Веселина Йорданова
17
Съветът за сигурност на ООН поиска спиране на огъня в Газа
Снимка: архив, Ройтерс

Съветът за сигурност на ООН на свое извънредно заседание прие декларация, в която призовава за незабавно и безусловно прекратяване на огъня по хуманитарни причини в ивицата Газа, предадоха световните агенции.

Декларацията беше приета единодушно от страните членки на съвета. В нея 15-те от Съвета за сигурност призовават Израел и палестинското движение Хамас да въведат незабавно и безусловно прекратяване на огъня по време на мюсюлманския празник Рамазан байрам, както и след неготово приключване. Рамазан байрам започва днес.

Още по темата
В декларацията 15-те призовават и да се спазва напълно международното хуманитарно право, по-специално във връзка със защитата на цивилните, както и да се положат усилия за трайно прекратяване на огъня, което да бъде напълно спазвано и което да се основава на египетската посредническа инициатива.

В декларацията Съветът за сигурност подчертава необходимостта да се предостави незабавно хуманитарна помощ за палестинското население в ивицата Газа, както и да се увеличат постъпленията за Агенцията на ООН за палестинските бежанци.

Съветът за сигурност припомня и че гражданските обекти и обектите на хуманитарни служби, сред които и тези на ООН в ивицата Газа трябва да бъдат защитавани и призовава всички страни в конфликта да действат съгласно този принцип.

Последната част от декларацията е във връзка с бомбардировката отпреди три дни по училище на ООН в Газа. В това нападение загинаха петнадесет палестинци.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: оонИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
ЕС няма ли да обсъди въвеждане на санкции за държавата Израел?
9
3
 
2
 
! Отговори
klaus barbi преди 9 години
Evreite sa obrecheni na vechen teror ot arabelite! Evropa sloji evreite mejdu arabite..za da im gleda seira! Arabi i evrei..edna i syshta ***!
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Israel is the Last Frontier of the Free WorldIsrael now, France next. Also Germany, Italy, GB will become strake of Islamic invasion
7
8
 
3
 
! Отговори
men преди 9 години
след всяка ракета тръгва и по една лодка пълна с амуджи към "европа". германците сега обаче намериха пумийна яма където да ги събират. и познай *** кой ще ги храни докато *** и баща ти броят стинките за леб и се возят на тролрй да не умрат от студ. хазарските *** да ги вземат и да преместят в австралийската пустина да чакат мозес да ги поведе пак на некаде нали уж са богоизбрани. пу
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дaй Боже aрaбетaтa дa продължaт дa се опитвaт дa обстрелвaт Изрaел. Зa всякa тяхнa изстрелянa рaкетa получaвaт годинa зaвръщaне в минaлото. Aко тaкa продължaвaт, легитимaциятa Изрaел дa се зaщитaвaт е опрaвдaнa. Пък знaе ли Господ колко сa кухи тъпите чaлми? Нaкрaя ще я докaрaт до тaм,че ще превърнст Гaзa нa един огромен мото крос полигон нaпример, или стрaхотно игрище зa голф. Кaкто и дa е Хaмaс си го зaвирaт сaми в собствения нaрод.
5
2
 
11
 
! Отговори
Дан-55 преди 9 години
ООН-разглежда нещата с двоен аршин,като че и тая организация е под контрола на САЩ ,а от нея се очаква некаква мъдрост и реално виждане към света и човечеството.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През х** ми е какви ги вършат богоизбраните масони и мюслитата фанатици в Газа. Това си е техен проблем. Ние нека си гледаме България и собственните интереси и да не позволяваме такива идиоте да влизат в България.
3
14
 
13
 
! Отговори
жеко преди 9 години
израел е аналогия на украина в близкия изток, и чрез двете си протежета сащ целят дистабилизация на близкия изток и европа, идеята е явно да се създаде хаос и несигурност, което влияе върху инвестициите, банковата система търговията и др., а изхода от този хаос съответно да предложи сащ, тоест пак ще наложи контрол и ще узурпира тези области в своя капан
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
траните-членки гласуваха единодушно, а Израел си го премести в левия крачол
1
6
 
20
 
! Отговори
Ели преди 9 години
Съветът за сигурност на ООН да предприеме същите мерки и да спре украинските фашисти да избиват жени, деца , мъже на източна Украйна, да спре да бомбандира селата и градовете им със забранените оръжия, да не си затваря очите за едни, а за другите спирането на нападенията на евреите е свързано с това да ги предпазят тях, а не палестинците.