Меркел: Санкциите срещу Русия бяха неизбежни

"Анексирането на Крим и продължаващата дестабилизация на Украйна са неприемливи"
30 юли 2014 14:16,
134
Меркел: Санкциите срещу Русия бяха неизбежни
Снимка: Reuters, архив

Новите санкции срещу Русия бяха определени като „неизбежни“ от страна на германския канцлер Ангела Меркел.

„Нееднократно сме подчертавали, че анексирането на Крим и продължаващата дестабилизация на Източна Украйна са неприемливи. Ето защо санкциите са неизбежни“, подчертава тя в специално изявление, публикувано на сайта на германското правителство.

Още по темата
Меркел посочва още, че санкциите могат да бъдат преразглеждани, но че са възможни и допълнителни стъпки. "Нека сега руското правителство да реши дали иска да поеме по пътя на деескалацията и сътрудничеството", допълва още канцлерът.

Припомняме, че във вторник постоянните представители на страните от ЕС взеха решение за разширяване санкциите срещу Русия. Сред мерките са забрана на финансови институции да участват и емитират дългосрочен дълг на европейските пазари, забрана за търговия с оръжия и стоки с двойна употреба, както и за съоръжения за добив на петрол и чувствителни технологии.

Санкциите са одобрени от посланиците на 28-те държави от общността, но процедурата сега предвижда одобрение и от правителствата на страните. След това решението ще бъде публикувано в Официалния вестник на ЕС и влиза в сила два дни след това.

За Германия наложените санкции ще намалят търговския оборот с Русия, който е на стойност 76 млрд. евро годишно, изчислява германското издание The Local. След свалянето на малайзийския самолет над Източна Украйна обаче правителството нямаше голям избор, посочва още медията.

Повече политически и икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: МеркелРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
4
 
! Отговори
леле ква лъжлива пу преди 9 години
НЕВЕРОЯТНИ МАНИПУЛАЦИИ, само и само да се оправдае и прикрие украфашизмът и евроидиотщината!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя велик народ докога ще го употребяват хитреците и аглосаксонците. Няма ли да му дойде акъла и да изрита тая гедерейска ***.
100
2
 
9
 
! Отговори
MSC преди 9 години
Няма нищо по страшно от бивш тъмно червен комсомолец(Като Меркел например)......Въпроса е по голяма част от германците да осъзнаят,че трябва да престанат да са вечно благодарни за тоягата и моркова осигурени ИМ от САЩ!Навика обаче е нещо страшно въобще.
99
2
 
13
 
! Отговори
aaa преди 9 години
Не ви дойде акъла в главата драги германци.Две световни войни малко ви бяха.Американетата и ингилизите ви насъскват против Русия и после като си счупите главите те обират парсата.Не е много сложно.Те така с неизбежните санкции.И този път сте на два фронта ,нищо ново няма под слънцето.
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пропагандата е страшно нещо. Понякога стига до пълно изнаглявяане. Визирам оня по долу, дето твърди, че атомни бомби не са падали в Хирошима и Нагазаки.
97
1
 
2
 
! Отговори
Крим преди 9 години
До ЕИ. 10Поздравления за вашето "високо" ниво на интелигентност.
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е-хе тия почнаха да си играят на газобрък,а на главния каква е газта съвпада ли с на гладния след консерва копърка,ха-ха.
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Същото е и с раша , пускат хипотетично гринго някъде около средата 3 седмици път без жива душа горивото и храната ще свърши ако преди това баба меца не го докопа. Гринговците нямат шанс тъпоглави и бездарни да благодарят на немците и 2та иначе и до сега да гонят добитъка.
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакви руски пари никъде освен в РФ вече отдавна няма, само на мафията ама тя знае къде да ги скрие и не я мислете. Освен това всяка евростока има чина клонинг така че САМО ЕС ще духа супата и то южните страни като нас.Раша ако се наложи да плати 50 те супер бона по делото с юкос - за тия пари е направо далавера (военноморска база + полуостров Крим) по евтино никъде няма.
93
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боби атомна бомба не е падала. Има много подробно разследване на това. Потърси в нета blogzaserioznihora . Там е обяснено
92
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Ангела ти си много повече мъж от онова кремълско ***. На него дори името му говори какво е всъщност
91
2
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Бъхтихме ви 4 месеца, а вие си "отвоювахте" *** 4 години, ВЕРМАХТА е ВЕЛИК НАЛИ???
90
8
 
4
 
! Отговори
Гадател преди 9 години
Имам лоши предчуствия за Русия.....
89
8
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Боби преподава на тиквите тук блядска "хисториЪ", тая същата от сесесерейското време смехххххххх
88
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Боби98Още един път се убеждавам че си аматьор любител на Болшая Совецкая Енциклопедия.Япония отдавна преди ВСВ е пречупила Китаи и Чан Кай Ши и Мао се крият из планините.Японците след Пърл Харбър стигат чак до Източен Тимор/до АвстралияКазвам ти че са Владели Бирма и воюват в Индия,как ще стане нали трябва да минат през Китай.Ако янките не са влезли във ВСВповтарям щяха Японците само да се разходят през Далечния Изток до Москва.Руснаците за заети с Хитлер и2-ри Халин Гол е невъзможен тогава
87
11
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
руската пасмина, мама ви безработно- пенсионерска
86
2
 
2
 
! Отговори
китайски цървули преди 9 години
Не се карай те , сбийте се.
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯТАМного си зле !!!Пиеш ли си редовно хапчетата,а?
84
1
 
12
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ: преди 9 години
На Европа и пука, та се къса... ама на "лидерите" и не, `щото трябва да угодят на Вашингтон! А защо трябва да се угажда на тази псевдодържава - това вече е съвсем друг въпрос. Страхът е голямо шубе, а когато иде реч за Русия си е направо паника!
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ 94ЕС е зависим отпрекалено много неща и руските доставки са малка, но важна част от тях. Заблудата, е че газовите доставки са най-важните, а това далеч не е така (освен за Бг.). Русия и Китай са основни доставчици на скъпи и доста специфични дуровиини, които не могат да бъдат заменени, а са жизнено важни за едва кретащата европейска индустрия, а ако тя се катурне ще повлече цялата ес икономика и липсата на газ ще ни е последния проблем.