НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна

363 украински войници са убити от април, 1434 са ранени
Обновена: 30 юли 2014 20:02 | 30 юли 2014 19:50,
267
НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна
Снимка: архив Reuters

Броят на руските войски и оръжия край границата с Украйна расте и вече е "доста над 12 000 души". Това  заяви в Прищина военният командващ на НАТО генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс, съобщи БТА.

Още по темата
"Следим придвижването на оборудването от централния военен окръг на Русия към района на Ростов, където то се сглобява и се изпраща към границата", каза Брийдлав след посещение при натовски войски в Косово.

Междувременно говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко съобщи, цитиран от ИТАР-ТАСС, че от началото на военната операция в Източна Украйна са убити 363 украински войници, а 1434 са ранени. През последното денонощие в зоната на операцията е убит един украински войник, а 11 са ранени.

ИТАР-ТАСС припомня, че военната операция на украинската армия започна на 11 април, а правителството планираше тя да приключи до 1 юли.

Франс прес пък предаде, че руското министерство на външните работи е осъдило "антируските санкции", обявени вчера от Европейския съюз заради поведението  на Русия във връзка с кризата в Украйна. Външното министерство на Русия е обвинило ЕС в провеждане на "диктувана от Вашингтон политика".

"Сегашната политика на ЕС вече не се основава на проверени факти, а се диктува от Вашингтон", се казва в съобщението. В позицията се допълва, че антируските санкции свидетелстват "за неспособността на ЕС да изпълнява самостоятелна роля в световните дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: войнаУкрайнанатоРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
2
 
27
 
! Отговори
3 УСА съветник преди 9 години
му светиха маслото в Мариупол докато се къпе в морето. С изстрел със снайпер го гръмнали отдалече и само го ранили. Докато се надигнат от тревите подплашените охранители и разберат какво става оня взел че се удавил. Бунтовниците казаха на пресконфернция, че са гръмнали танк с *** вътре и който иска от журналистите може да отиде да го види
166
22
 
1
 
! Отговори
Бай Кастанети преди 9 години
От 3-4 м руснаците правят само военни маневри/учения на Украинската граница,ама не смеят да я преминат.Казват че не им били готови кастанетите и за това изчаквали.Зъботехниците обещават да побързат със спешната поръчка и до 2-3 г да ги доставят на бойците.
165
1
 
28
 
! Отговори
ВЕРНО ЛЪЖЦИ СА преди 9 години
УСА терористите и нашите медии ***. Ама оня залюхания депутат с голата тиква и плитка като донски казак жените от селото щяха да му откъснат главата, ако нямаше 10 полицаи да го пазят. Като го хвана една здрава украинка за плитката, а друга такива шамари му отнесе... добре че бяха полицаите. Първо мъжете в селото го изпроводиха с "леки" потупвания по гърба и задните части, после жените го подхванаха. Каква 3 мобилизация, каква война. ПРАСЕНКО да хваща самолета за САЩ докато още може
164
2
 
32
 
! Отговори
морски преди 9 години
Аз пък преброих над 200 000 американски военни по всички континенти.САЩ нямат думата.
163
1
 
18
 
! Отговори
Александър преди 9 години
Защо трябва да се срамувам аз заради вас, недоносчете! Едно заглавие не можете да напишете! "НАТО преброи 12000 руски войски и оръжия..." Егати изказа , егати неграмотниците!Това, което ще се изсипе върху укрофашагите ще долети малко от по-далеч.Но е много точно и страшно. Когато с точкови удари изпепелят точните престъпници, ще стане ясно, докъде може да се дърпа мечката за опашлето!И натовци ще поохлабят войнствения си дух, и за попетата ще се отвори работа.И за католическите, и за униатските
162
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнтиСССРАко може и пътя хващай за Германия ,че за всички останали ще е по-добре.
161
2
 
26
 
! Отговори
Смърт за U$A преди 9 години
Нещо което медиите също не отразяват. Масовите протести срещу мобилизацията на мъжете в Украйна. От днес можете да видите, как един украински депутат го биха в Западна Украйна, защото им обяснявал, че са страхливци. Били страхливци, защото не искали да ходят да се бият срещу сънародниците си от Източна Украйна.Клипа може да го намерите в нета.
160
17
 
3
 
! Отговори
АнтиСССР преди 9 години
Аз в момента съм с Германия и ми дават много повече от всеки друг. Купувам им продуктите а те ми дават качество. И аз съм доволен и те. Слущам им музиката , гледам им футбола и филмите , нося им дрехите и им карам колите.
159
1
 
22
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Украинската т.нар. армия е загубила досега около 26 000 души в т. нар. АТО! Над 7500 убити, 12000 ранени и близо 7000 дезертирали ....пардон....безследно изчезнали! Каквото и да пишат зомбитата, Путин ще остане вовеки в световната история, защото е пръв управник на световна сила, който се опълчи срещу сатана и неговото проявление - глобалния неолиберализъм! Руският лидер показа, че царя е гол и че запада върви към тотално самоунищожение! Господ здраве да му дава!
158
2
 
16
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Бранник Е че САЩ къде са победили? Е "победиха " в Ирак а то кво стана АнтиСССР А ти кога си бил с Германия и си бил добре бе *** ?????????????????????????????????
157
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 218Нали няма да те обидя, ако ти кажа, ЧЕ.....РУСИЯ НЕ Е ПОБЕДИЛА В ВСВ, А СССР. Това е същото както сега Германия и ЕС. На страната на ЕДНА ЕДНИЧКА ВЕЛИКА ГЕРМАНИЯ, воюваха и ....ФРАНЦИЯ, РУМЪНИЯ, ЯПОНИЯ ИТАЛИЯ....даже България беше там, но слава богу без военна помощ.
156
17
 
2
 
! Отговори
АнтиСССР преди 9 години
Бранник аз човек се чудя как може народа да е толкова *** и да се кланя на руския поробител. От една просперираща европейска държава в братски отношения с Германия се превърнахме в комунистическа червена *** пълна с дебелогъзи шапкари и доносници с петолъчки на челата. Как може да имаме градове с имена на терористи и убийци като Велинград , Димитровград , Благоевград и паметници на жени с пистолети мъже с автомати и деца с гранати. Това е абсолютно падение и срам за нацията.
155
13
 
0
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Е русия в коя война победи след ВСВ,( където беше в коалиция срещу една едничка държава Велика Германия)????? Аааа в Афганистан дааа, ама там май ви утрепаха от бой, или не "пЪбедихте" бееее ха, ха
154
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 206Доколкото разбирам, не баба ти пише тук, а ти самият. Баба ти може и да е видяла нещо лошо от тях, но лично ти едва ли. Може би и мойте прародители люто да са ненавидели и гърците, румънци и т.н.. Това не е обективност
153
6
 
3
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Така е 214, Царската ни Армия имаше сили да набута толбухин в *** ..з!!!
152
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как само съжалявам че 44 година в българската армия е имало съветски шпиони и са заблудили българските генерали. Иначе ако бяхме пратили армията на Дунава щеше да избие зъбите и да разкатае червената ***.
151
0
 
14
 
! Отговори
Мамбо намбър 5 преди 9 години
Абсолютно нищо лошо не са ни направили американците! Не! Никога не са бомбардирали София, никога не е било това. А капитан Димитър Списаревски торпилира руски а не американски самолет...мдаааааа, такава вече ще бъде официалната история...А, разбира се паметника на Шипка е в чест на американските рейнджъри освободители от...ъъъъ, османските представители.
150
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И от кога станаха страхливи наемници с толкова войни зад себе си. А руснаците къде са се доказали ? Дали те няма да подвият опашки.
149
8
 
0
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до НасранникТи си същество, дето цапа със полюшън всичко наоколо си, колко са УБИТИТЕ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА в периода септември- декември 44 г. защо си трайкаш??? Те също са жертви на "народния съд" имената и населените места на ЖЕРТВИТЕ СЛАВА БОГУ ВЕЧЕ СА ИЗВЕСТНИ И ПАРАКЛИСИ ИМ ДИГНА НАРОДА, без една стотинка държавна пара!!! Не като убиеца альошУ, на който България с пари от хазната му издигна паметник, който сега трябва да съборим!
148
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 202Трябва наистина да сме обективни....Отговори си на въпроса...къде и кога американците сами са воювали и са побеждавали? Същият въпрос за руснаците....Отговори си честно за себе си...и ще намериш обективността.